TV + Series

«Roar»: Γυναικεία υπερπαραγωγή μετά το «GLOW»

To «Roar» είναι μια παραγωγή της Apple TV+ και αναδεικνύει τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στον σύγχρονο κόσμο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμίοτυπο από το «Glow»
© Erica Parise/Netflix

«Roar»: Oι συντελεστές της σειράς «GLOW» συνεχίζουν με το «Roar» για την Apple TV

Στο περίφημο «GLOW», τη σειρά που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία επί τρεις σεζόν στο Netflix (η τρίτη σεζόν ήταν η λιγότερο επιτυχημένη) η Betty Gilpin υποδυόταν τη Liberty Belle, τη σταρ του θιάσου των Gorgeous Women of Wrestling. H Gilpin μόλις τέλειωσε τα γυρίσματα του «Roar», μιας ακόμα δημιουργίας της Liz Flahive και της Carly Mensch: το δίδυμο είναι οι θεατρικές συγγραφείς που δημιούργησαν για μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τελευταίας εικοσαετίας ― «Weeds», «Nurse Jackie» και «Orange is the New Black»― και η Betty Gilpin είναι ένα από τα πιο ελκυστικά πρόσωπα στις οθόνες σήμερα.

Στιγμιότυπο από την σειρά «Glow»
Στιγμιότυπο από την σειρά «Glow»

Η Gilpin φαίνεται ότι έχει μπει σε τροχιά μετα-φεμινιστικών παραγωγών δείχνοντας σε όποιον είχε αμφιβολία ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο ερωτικό κεφάλαιο και είναι απείρως πιο διασκεδαστικές. Μετά το τέλος των γυρισμάτων του «Roar» στο Λος Άντζελες πριν από μόλις δύο μήνες, προχώρησε στα γυρίσματα της σειράς «Three Women» της Lisa Taddeo, μια ακόμα παραγωγή όπου κυριαρχεί η γυναικεία παρουσία. Oι γυναίκες παραγωγοί αυτών των σειρών ανατρέπουν την ποσόστωση: αντί για γυναικείους ρόλους που διακοσμούν ανδρικούς κεντρικούς χαρακτήρες, τοποθετούν ανδρικούς ρόλους που διακοσμούν γυναικείους κεντρικούς χαρακτήρες ―αν στο «GLOW» o Marc Maron είχε βασικό ρόλο, στο «Roar» οι άνδρες είναι απλώς ανταλλάξιμοι σύζυγοι και εραστές, φίλοι και συνεργάτες των ηρωίδων.

Στιγμίοτυπο από το «Glow»
© Erica Parise/Netflix

Το γυναικείο καστ και η γυναικεία δημιουργική ομάδα του «GLOW» διασκεύασε μια σειρά διηγημάτων με ηρωίδες γυναίκες της Ιρλανδέζας Cecelia Ahern που κυκλοφόρησε στη Βρετανία το 2018. Τα προηγούμενα βιβλία της Ahern που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο ήταν οι ρομαντικές κωμωδίες «PS I Love You» με τη Hilary Swank και «Love, Rosie» με τη Lilly Collins (ο πρωτότυπος τίτλος του βιβλίου ήταν «Where Rainbows End»). Στην τηλεοπτική διασκευή αυτών των ιστοριών θα δούμε πολλές από τις Gorgeous Ladies of Wrestling: ανάμεσά τους την πολύ συμπαθητική Alison Brie που είχαμε δει παλιότερα στο «Mad Men» και προπάντων την Betty Gilpin που ήταν τρεις φορές υποψήφια για Emmy για το «GLOW» στον ρόλο του πιο hot chick που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος. Στο «Roar» εμφανίζεται επίσης η Merritt Wever που έπαιζε δίπλα στην Edie Falco στο «Nurse Betty» και δίπλα στην Τoni Colette στο «Unbelievable».

H Betty Gilpin.
© MIKE NELSON/ EPA

To «Roar» είναι μια παραγωγή της Apple TV+ και αναδεικνύει τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στον σύγχρονο κόσμο· το πώς οι γυναίκες έχουν τον δικό τους τρόπο να πλοηγούνται στις δυσκολίες με συμπόνια και μεγάλες δόσεις σκοτεινού χιούμορ. Στο καστ συμμετέχουν επίσης η Nicole Kidman (που είναι συμπαραγωγός, ίσως έτσι εξηγείται η παραφωνία) και η Fivel Stewart (που έχουμε δει στο «Atypical») συμπληρώνοντας ένα είδος γυναικείου χάρτη ή φάσματος νοοτροπιών, σωμάτων και ψυχοσυνθέσεων. Η σειρά αποτελείται από τριάντα 30λεπτα αυτοτελή επεισόδια. Όσο για την Kidman, οι θαυμαστές της περιμένουν να τη δουν με κοντά μαλλιά και ίσως ήταν καιρός διότι στη σειρά «Nine Perfect Strangers» το στιλ της ξεχασμένης χίπισσας επιβάρυνε την μέτρια απόδοσή της στον ρόλο. To pixie cut φαίνεται να της πηγαίνει περισσότερο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ