TV + Series

«Diana: The Musical» στη σκηνή και στο Netflix

Μια ακόμα αναπαράσταση της πριγκίπισσας της Ουαλίας, εν αναμονή και του «Spencer» με την Κristen Stewart

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το «Diana: The Musical» επιστρέφει τώρα στη σκηνή ενώ μια κινηματογραφημένη διασκευή της παράστασης προβάλλεται στο Netflix.

Ανάμεσα στις απώλειες του κορωνοϊού ήταν το «Diana: The Musical», που τον Μάρτιο του 2020, μόλις είχε ανεβεί στο Μπρόντγουεϊ αναγκάστηκε να κατεβάσει την αυλαία. Είχε ήδη παιχτεί στο La Jolla Playhouse του Σαν Ντέγκο αποσπώντας χλιαρές κριτικές. Επιστρέφει τώρα στη σκηνή, αλλά πριν από τη θεατρική του πρεμιέρα, προβάλλεται στο Netflix μια κινηματογραφημένη διασκευή της παράστασης – που απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους καταναλώνουν Diana και πάλι Diana. Το μιούζικαλ συμπίπτει με την ταινία «Spencer» με την Kristen Stewart η οποία αναμένεται να προβληθεί στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, καθώς και με την καινούρια σεζόν του «Crοwn» με την Emma Corrin στον ρόλο της πριγκίπισσας.

Η Diana δεν παύει να τροφοδοτεί το θέαμα, αλλά αυτό το μιούζικαλ δεν προσθέτει τίποτα στην εικόνα της ως συζύγου, μητέρας, μέλους της βασιλικής οικογένειας και διεθνούς διασημότητας. Αν και παραμένει, 24 χρόνια μετά τον θάνατό της, ένα από τα πιο διάσημα και πολυσυζητημένα άτομα στον πλανήτη, αυτή η θεατρική παραγωγή απλώς επανατοποθετεί με κάπως πρόχειρο, αν και glamorous τρόπο, όσα ήδη γνωρίζουμε για την Diana.

To «Diana: The Musical» σκηνοθέτησε ο Christopher Ashley, ο οποίος βραβεύτηκε με Tony για τη σκηνοθεσία ενός μιούζικαλ γύρω από την 11η Σεπτεμβρίου με τίτλο «Come From Away»: δεν πρόκειται για τυχαίο καλλιτέχνη. Αλλά εδώ, εκτός από μερικές εμπνευσμένες αλλαγές κοστουμιών, το θέαμα είναι ρηχό, ενώ η μουσική και οι στίχοι, που θυμίζουν εμπορικό Μπρόντγουεϊ του 2000, ξεχνιούνται αμέσως μόλις η παράσταση τελειώσει. Αν και ο Ashley φαίνεται να προσπαθεί να επικεντρώσει τη δράση γύρω από τους αρπακτικούς παπαράτσι, ιδιαίτερα με το νούμερο «Snap, Click», το «Diana: Τhe  Μusical» δεν απομακρύνεται από το lifestyle παρουσιάζοντας την Diana ως fashion icon, που χρησιμοποιούσε το ντύσιμο ως δήλωση – συχνά ως δήλωση ανεξαρτησίας ή εκδίκησης. Ο ενδυματολόγος William Ivey Long αναδημιουργεί δεκάδες διάσημα ρούχα της Diana, ακόμα κι εκείνο το κιτς πουλόβερ με τα προβατάκια που φορούσε όταν ήταν νέα και άπειρη: και παρότι το ντεφιλέ-Diana είναι εύκολο, αυτό κλέβει τελικά την παράσταση.

Από τους ηθοποιούς ξεχωρίζει η Erin Davie στο ρόλο της Καμίλα και η Judy Kaye που παίζει διπλό ρόλο – τη βασίλισσα Ελισάβετ και συγγραφέα ρομαντικών μυθιστορημάτων Barbara Cartland. Στον ρόλο της Diana, η Jeanna de Vaal που είχαμε δει στο «Finding Neverland» κάνει ό,τι μπορεί αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος που θα την εκτοξεύσει στο star system.