TV + Series

Britney vs Spears: Τι θα δούμε στο ντοκιμαντέρ του Netflix

Οι άγνωστες ιστορίες για την ταραχώδη ζωή της pop star

Γιάννης Μπελεσιώτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ντοκιμαντέρ «Britney VS Spears» για τη ζωή της Britney Spears κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου.

Αυτός ο μήνας ήταν ομολογουμένως ένας από τους πιο δυνατούς για την διαδικτυακή streaming πλατφόρμα του Netflix. Στις αρχές του έγιναν διαθέσιμες για το κοινό τα νέα επεισόδια των «La Casa de Papel» και «Sex Education» οι οποίες όπως αναμενόταν έκαναν πάταγο. Με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο αναμένεται να κλείσει ο μήνας, καθώς στις 28 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει το ντοκιμαντέρ «Britney VS Spears» για την ποπ σταρ. Μέσα από αυτό αναμένεται να άγνωστες πτυχές από τη ζωή και την προσωπικότητα της πασίγνωστης τραγουδίστριας και τη μάχη που δίνει με το αμερικάνικο σύστημα δικαιοσύνης.

Η ιστορία είναι πάνω-κάτω γνωστή. Το 2008 και μετά την κρίση που έπαθε η Britney Spears, αποφασίστηκε να γίνουν υπεύθυνοι της περιουσίας  και της καριέρας οι κηδεμόνες της. Στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Britney Vs Spears» ακούγεται η φωνή της και διαφαίνεται η αγανάκτησή της από αυτή την κατάσταση.

Η σκηνοθέτρια Έριν Λι Καρ πήρε μία σειρά από συνεντεύξεις για χάρη του ντοκιμαντέρ της στοχεύοντας στο να δείξει τι ακριβώς ισχύει πάνω σε μία υπόθεση που πριν μια δεκαετία απασχόλησε εκτεταμένα την επικαιρότητα. Στο τρέιλερ παρακολουθούμε σκηνές από τις δράσεις του κινήματος #FreeBritney το οποίο ξεκίνησαν οι οπαδοί της ως ένα μέσο στήριξης, ενώ πρόκειται να προβληθούν ακόμα και απόρρητα -μέχρι πρότινος- έγγραφα. Sms, κλήσεις και άλλες άγνωστα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται στο φιλμ «Britney VS Spears».

Στο παρελθόν έχουν προσπαθήσει και άλλα μέσα να καλύψουν το συγκεκριμένο γεγονός, όμως δεν τα έχουν καταφέρει με την πρωταγωνίστρια να τα χαρακτηρίζει ως «το λιγότερο υποκριτικά». Ένα από τα πιο γνωστά ήταν η ταινία «Framing Britney Spears» των New York Times, που όμως η ίδια η Britney Spears κατακεραύνωσε μέσω του λογαριασμού της στο instagram τον περασμένο Μάιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «κατηγορούν τα υπόλοιπα μέσα αλλά κάνουν ακριβώς τα ίδια». Το Netflix από την άλλη υπόσχεται να πει την ιστορία όπως ακριβώς είναι, μην αφήνοντας τίποτα κρυφό.

Το «Britney VS Spears» βγαίνει σε μία περίοδο που η περιπέτεια της Britney Spears φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Πρόσφατα ο πατέρας της, και διαχειριστής της περιουσίας της μετά το 2008, κατέθεσε αίτηση για να περάσουν όλα πάλι στην κατοχή της. Σίγουρα αναμένεται με προσμονή από όλους.