TV + Series

Game of Chefs: Ξέρω ήδη τι θα κάνω κάθε βράδυ στις 21.00

Μετρώντας αντίστροφα για την πρεμιέρα του κορυφαίου παιχνιδιού μαγειρικής στον Ant1

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Game of Chefs: Άνταμ Κοντοβάς, Άγγελος Λάντος, Βασίλης Μουρατίδης, Ντορέττα Παπαδημητρίου
Game of Chefs: Άνταμ Κοντοβάς, Άγγελος Λάντος, Βασίλης Μουρατίδης, Ντορέττα Παπαδημητρίου

Game of Chefs: Ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι μαγειρικής ξεκινάει στον Ant1 με 3 γνωστούς, καταξιωμένους σεφ ως κριτές & παρουσιάστρια τη Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Ως άτομο που λατρεύω το φαγητό και τα τηλεοπτικά παιχνίδια, τώρα που έρχεται το φθινόπωρο, ένας διαγωνισμός μαγειρικής ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν στη ζωή μου. Δημιουργικά πιάτα από επαγγελματίες και μη σεφ που αποτελούν έμπνευση για το τι θα κάνω στη δική μου κουζίνα τις επόμενες ημέρες; Ψηφίζω ναι. Ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τρεις καταξιωμένους σεφ της ελληνικής γαστρονομίας; Ψηφίζω ναι και εδώ. Αγωνία για το αν οι διαγωνιζόμενοι θα τα καταφέρουν στο χρόνο που τους υποδεικνύεται, ποιοι θα εξελιχθούν και ποιος θα καταφέρει να ξεχωρίσει κερδίζοντας 50.000€; Δαγκωτό ναι! Οπότε το μόνο που μένει είναι να ανοίξω την τηλεόραση στον Ant1 τη Δευτέρα 13/9 στις 21.00 που ξεκινάει το Game of Chefs και να... κρατήσω σημειώσεις!

Οι κριτές

Αρχικά μου άρεσαν πολύ οι σεφ που θα συμμετέχουν ως κριτές στο παιχνίδι. Ο Άγγελος Λάντος είναι από τις καταξιωμένες μορφές στο χώρο της ελληνικής γαστρονομίας και ο πρώτος έλληνας σεφ με δύο αστέρια Michelin και πολλές διακρίσεις. Είναι αυτό που θα έλεγε κανείς «ήρεμη δύναμη, πιστεύει πολύ στη δύναμη της πρώτης ύλης και στο πώς οι εκλεπτυσμένες τεχνικές μπορούν να απογειώσουν τη γεύση.

Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλης Μουρατίδης έχει συλλογή από Χρυσούς Σκούφους και αστέρια FNL και έρχεται από το Βορρά να μοιραστεί με την ομάδα του την εμπειρία και τις γνώσεις του. Στην κουζίνα του συναντάμε ασιατικές επιρροές με στοιχεία μεσογειακής γαστρονομίας που δημιουργούν ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες.

Τέλος, ο Άνταμ Κοντοβάς, αν και μικρός σε ηλικία, έχει καταφέρει να ξέρουν όλοι το όνομά του και το ανατρεπτικό του στιλ στη μαγειρική. Είναι ο σεφ του Kobra που μπορεί να κάνει ακόμα και ένα σάντουιτς μια μοναδική γευστική εμπειρία. Πειραματίζεται διαρκώς, πιστεύει βαθιά στο fusion, σιχαίνεται το copy paste πιάτων και κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει στο επόμενο πιάτο του.

Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον λοιπόν να βλέπουμε τρεις καταξιωμένους σεφ με τελείως διαφορετικά στιλ να ανταγωνίζονται μέσω των ομάδων που θα «coachάρουν» με μεγαλύτερο αντίπαλο… το χρόνο. Βέβαια, και η Ντορέττα Παπαδημητρίου που θα παρουσιάζει την εκπομπή είναι χαρισματική και πιστεύω ότι θα δώσει με το στιλ και τις ατάκες της επιπλέον ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Game of Chefs: Άνταμ Κοντοβάς, Άγγελος Λάντος, Βασίλης Μουρατίδης, Ντορέττα Παπαδημητρίου
Game of Chefs: Άνταμ Κοντοβάς, Άγγελος Λάντος, Βασίλης Μουρατίδης, Ντορέττα Παπαδημητρίου

Η διαδικασία

Η προσωπική ιστορία του κάθε διαγωνιζόμενου μπορεί να έχει σημασία για να κατανοήσει κανείς πώς έφτασε σήμερα εδώ, με αυτό το επίπεδο μαγειρικής, με αυτές τις γνώσεις και γεύσεις, με το όνειρο να κερδίσει 50.000 ευρώ. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δε θέλω να είναι αυτή που καθορίζει την κρίση των σεφ όταν δοκιμάζουν το πιάτο του. Όσο αντικειμενικός κι αν θέλεις να είσαι, όταν υπάρχουν συμπάθειες τα πράγματα αλλάζουν. Ενθουσιάστηκα λοιπόν όταν έμαθα ότι στις αρχικές ακροάσεις (Blind Taste Test Auditions) οι κριτές δε θα γνωρίζουν σε ποιον ανήκει το πιάτο. Γιατί έτσι η απόφασή τους θα στηρίζεται καθαρά στο αποτέλεσμα, στην ιδέα, την εμφάνιση και τη γεύση του πιάτου.

Κάθε σεφ θα έχει τη δική του ομάδα να καθοδηγεί αργότερα και τα αποτελέσματα της ομαδικής προσπάθειας θα κρίνονται από guest specialists υψηλής γαστρονομίας. Το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως στη διαδικασία αποχώρησης όπου οι κριτές θα δοκιμάζουν τα πιάτα των χαμένων ομάδων πάλι μέσα από Blind Taste διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι ο καθένας τους μπορεί να διώξει παίκτη της ομάδας του χωρίς να το ξέρει! Ουπς.

Το κόλλημα

Το Game of Chefs έχει όλες τις σωστές προϋποθέσεις για να μας κολλήσει στις οθόνες μας κάθε βράδυ στις 21.00. Με Κοντοβά, Λάντο και Μουρατίδη το σόου είναι άχαστο. Ακονίζω ήδη μαχαίρια!

GAME OF CHEFS – ΠΡΕΜΙΕΡΑ 13/09 ΣΤΙΣ 21:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ