TV + Series

Τα «προσεχώς» της τηλεόρασης: ΑΝΤ1

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βαγγέλης Περρής σχολιάζει την τηλεοπτική σεζόν στο κανάλι ΑΝΤ1 και γράφει για τις πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο ΑΝΤ1 θα συνεχίσει και του χρόνου να δίνει την πιο σημαντική μάχη της τηλεθέασης, αυτή του prime time, αφήνοντας και πάλι ελεύθερες τις «Μέλισσες» να κάνουν παιχνίδι. Όπως αποδείχτηκε στην φετινή σεζόν, οι σεναριογράφοι και ο σκηνοθέτης γνωρίζουν τον τρόπο για να αποφύγουν την κόπωση του κοινού και για να το πετύχουν, στα επόμενα επεισόδια πραγματοποιούν ένα χρονικό άλμα και τοποθετούν τους ήρωες τους στην εποχή της απριλιανής δικτατορίας. Στη σειρά θα εμφανιστούν και νέοι χαρακτήρες, με τον Αιμίλιο Χειλάκη να έχει κάνει ένα πολύ υποσχόμενο πέρασμα στο τελευταίο επεισόδιο της φετινής σεζόν, ενώ ήδη διαβάζει το ρόλο του και ο Δημήτρης Mοθωναίος που είναι περιζήτητος ακόμη και ως παρουσιαστής, αλλά επέλεξε να παραμείνει μόνο ηθοποιός, τουλάχιστον για την αρχή.

Τα λοιπά σίριαλ του ΑΝΤ1 που προβλήθηκαν φέτος, επεράτωσαν τη θητεία τους πλην του «Ήλιου» που είχε καλές επιδόσεις στην απογευματινή ζώνη, οπότε γεννάται το ερώτημα πώς θα καλυφθούν τα κενά. Με ριάλιτι, talent shows και μία πιθανή έκπληξη! Τα ριάλιτι δεν περιορίζονται στην επανάληψη της «Φάρμας», η πορεία της οποίας κρίθηκε ικανοποιητική, αλλά έρχεται και το ακραίο «I’m a celebrity-get me out of here -the castle edition» (να δούμε τι τίτλο θα δώσουν γιατί όλο αυτό το μακρινάρι δεν χωράει πουθενά) στο οποίο θα παρακολουθήσουμε ομάδα «επώνυμων» να κλείνεται σε ένα μεσαιωνικό κάστρο της Πολωνίας, όπου στα σκοτεινά του δωμάτια θα έρχονται αντιμέτωποι με τις φοβίες που έχουν εξομολογηθεί - μεγάλο λάθος. Το μόνο πρόβλημα είναι η εξεύρεση «επώνυμων» μια που γενικά για του χρόνου θα χρειαστούν καμιά διακοσαριά, αλλά όλο και κάποιοι θέλουν να γίνουν οι επόμενοι Τριανταφύλλοι για να κάνουν restart στην καριέρα τους ή να εξασφαλίσουν μία γερή αμοιβή.

Όπως όλα δείχνουν, το 2022 θα επιστρέψει και το «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» στον ΑΝΤ1 -στον οποίο έκανε τα πρώτα βήματα- και ήδη έχουν βρεθεί οι πρώτοι 150 ταλαντούχοι που θα πλαισιώσουν τα επεισόδια του casting. Βέβαια κυκλοφόρησαν φήμες ότι η εκπομπή αναβάλλεται λόγω έλλειψης παικτών, αλλά προέρχονταν από τα άτυπα γραφεία τύπου άλλων παραγωγών, οπότε δεν έχουν καμία αξία. Το σόου προορίζεται  να μεταδοθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν, δηλαδή γύρω στον Ιανουάριο του 2022. Για την παρουσίαση είχε ακουστεί ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, άλλωστε ο ίδιος από το Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στο τιμόνι δύο εκπομπών. Του «Two-night show» που πλέον αποτελεί βραδινή παράδοση και του «Εκατομμυριούχου», ο οποίος αρχικά προορίζεται για την ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Στο μέτωπο των τηλεπαιχνιδιών συνεχίζεται κανονικά το «Ρουκ Ζουκ» που φέτος διένυσε μία εξαιρετική πορεία, αλλά και το 5x5 με τον Μάρκο Σεφερλή να αποδεικνύεται μαγνήτης τηλεθέασης ακόμη και στην παρουσίαση ενός τηλεπαιχνιδιού που τα προηγούμενα χρόνια το είχαμε δει σε διάφορες εκδοχές. Από «Still Standing» είχαμε αλλά μας ετελείωσε, άλλωστε η παρουσιάστρια του Μαρία Μπεκατώρου έχει ανοίξει πανιά για το Mega, επιδιώκοντας μία θεαματική επανεκκίνηση καριέρας.

Λέγαμε για μία έκπληξη κι αυτή αφορά στην επάνοδο του «Ράδιο Αρβύλα». Βέβαια αυτή τη στιγμή τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά και τίποτε δεν θυμίζει το τεταμένο κλίμα που υπήρχε όταν ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του αποχώρησαν από τον ΑΝΤ1. Το κλίμα είναι πλέον θετικό, το Open δείχνει αδύναμο να διεκδικήσει την παραμονή των πρωταγωνιστών της περσινής του αναπάντεχης επιτυχίας, αλλά υπάρχουν κι άλλοι σταθμοί που έχουν κάνει κρούση, οπότε όλα είναι ανοιχτά, αλλά με τον ΑΝΤ1 -αυτή τη στιγμή- να έχει το προβάδισμα.