TV + Series

World Party: Ισλανδία

Οι Σάκης Τανιμανίδης & Γιώργος Μαυρίδης στέλνουν feedback στην Athens Voice

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καλοκαίρι, ανεβασμένη θερμοκρασία αλλά και ανεβασμένη διάθεση. Το τελευταίο «World Party» της φετινής σεζόν μεταφέρεται την Τρίτη 1 Ιουλίου στην Ισλανδία για να μας χαρίσει μια νότα δροσιάς αλλά και εικόνες που ταξιδεύουν το μυαλό. Το ταξίδι ξεκινάει 21.45 στην τηλεόραση του Alpha.

Παγωμένα glaciers (παγετώνες), καταρράκτες και γεωθερμικές πηγές είναι λίγα από όσα εξερευνούν ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης σ’ αυτή τη νησιωτική χώρα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.

Παρέα με τη νικήτρια του διαγωνισμού, οι δύο ταξιδιώτες απολαμβάνουν διαδρομές σε μαγευτικά φυσικά τοπία, ανακαλύπτουν την ιδιαίτερη ράτσα των ισλανδικών αλόγων και ενημερώνονται για τη γεωθερμία της χώρας. Ακόμη, γνωρίζουν τον πιο δυνατό άνθρωπο του κόσμου και γυμνάζονται μαζί του μιας και η Ισλανδία έχει παράδοση στους strongmen.

Τέλος, συναντούν τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της χώρας που τους αποκαλύπτει με ποιο τρόπο η Ισλανδία βγήκε από την κρίση και προτείνει λύσεις για να την «βγάλει καθαρή» και η Ελλάδα.

Κάντε check-in, συντονιστείτε μαζί τους κι αφήστε τους δυο ορκισμένους λάτρεις του ταξιδιού και της περιπέτειας να σας ταξιδέψουν.

Δείτε πρώτοι μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες από το party στην Ισλανδία.

n

Όχι, ευτυχώς αυτό δεν είναι το αεροπλάνο της πτήσης των παιδιών! Είναι ένα από τα πολλά απίστευτα και ιδιαίτερα αξιοθέατα της Ισλανδίας! Το συγκεκριμένο αεροπλάνο βρίσκεται εκεί, εδώ και πολλές δεκάδες χρόνια!

n

Η Ισλανδία είναι γεμάτη από επιβλητικούς καταρράκτες που συμπληρώνουν την πανέμορφη ποικιλομορφία της χώρας! 

n

Βέβαια, δεν είπε κανείς ότι όλοι αυτοί οι καταρράκτες είναι σε κοινή θέα. Κάποιους πρέπει να κουραστείς λιγάκι παραπάνω για να τους ανακαλύψεις!

n

Μακριά από την πρωτεύουσα, το Ρέικιαβικ, ένα απλό γεύμα μπορεί εύκολα να γίνει μια μοναδική εμπειρία για τους ταξιδιώτες!

n

Περισσότερες από 150 δημόσιες πισίνες έχουν δημιουργηθεί στην Ισλανδία, χωρίς ιδιαίτερες ενεργειακές απαιτήσεις… Βασίζονται απλώς στη γεωθερμία της χώρας!

n

Μαζί με το World Party, στην Ισλανδία ταξίδεψε και μια τυχερή τηλεθεάτρια, η Ειρήνη. Τα παιδιά έκαναν τα πάντα για να την κάνουν να νιώσει πιο «άνετα»!

To World Party στο Facebook

Παρουσίαση: Σάκης Τανιμανίδης, Γιώργος Μαυρίδης

Σκηνοθεσία: Σάκης Τανιμανίδης

Εικονοληψία: Θοδωρής Πλακίδης, Γιώργος Λέντζας

Βοηθός παραγωγής: Γιώργος Λέντζας

Μοντάζ: Γιάννης Κελίδης

Παραγωγή: Entrinno Productions

Έρευνα: Αργύρης Κουρτίδης