TV + Series

Οι 15 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2021 (μέχρι στιγμής)

Ο Λουπέν επιστρέφει με τη δεύτερη σεζόν, η Κέιτ Γουίνσλετ στον καλύτερο ρόλο των τελευταίων χρόνων και η νέα σειρά-κόλλημα «The Pursuit of Love».

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Pursuit of Love
The Pursuit of Love I BBC One

Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τις 15 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές για τους πρώτους πέντε μήνες του 2021.

Αποχαιρετάμε και τον Μάιο σε λίγες ημέρες και η διάθεση όλων είναι καλοκαιρινή, αναζητάμε εξόδους και αποδράσεις και όχι τόσο τη «συντροφιά» της τηλεόρασης. Όχι ότι θα αφήσουμε τις παλιές μας συνήθειες έτσι απλά. Βρισκόμαστε στη «χρυσή εποχή» της τηλεόρασης, με παραγωγές και προτάσεις για κάθε γούστο. Δεν έχουμε συμπληρώσει ακόμα το πρώτο μισό του 2021 (μας λείπει ο Ιούνιος) και οι σειρές που κυκλοφόρησαν τη φετινή χρονιά, μας έχουν χαρίσει πολλές ώρες ποιοτικής τηλεοπτικής ψυχαγωγίας.

Ποιες τηλεοπτικές σειρές ξεχωρίσαμε στους πέντε πρώτους μήνες του 2021

Επιλέξαμε 15 από αυτές και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Λουπέν
Η πιο απολαυστική σειρά της χρονιάς έρχεται από τη Γαλλία και μάλιστα δεν θα περιμένουμε πολύ για τη δεύτερη σεζόν. Κυκλοφορεί και αυτή μέσα στο 2021, στις 11 Ιουνίου, με τον Ασάν Ντιόπ (Ομάρ Σι), σαν ένας σύγχρονος αριστοκράτης λωποδύτης Αρσέν Λουπέν που προσπαθεί να εκδικηθεί τον Ουμπέρ Πελεγκρινί για τα δεινά που έφερε στον ίδιο και στην οικογένειά του όταν ήταν ακόμα μικρό παιδί. Με φόντο το Παρίσι του σήμερα, το «Λουπέν» είναι μία σειρά μυστηρίου με class και χιούμορ, ο ορισμός της τηλεοπτικής  ψυχαγωγίας. Προβάλλεται στο Netflix.

Λουπέν: Μέρος 2 | Επίσημο τρέιλερ | Netflix


Mare of Easttown
Η πιο μαύρη και σκληρή φετινή σειρά βρίσκει την Κέιτ Γουίνσλετ να κατεβαίνει από το stardom του «Τιτανικού» και προσπαθεί να επιβιώσει σαν αστυνομικός ντετέκτιβ (Mare) σε μία μικρή πόλη κοντά στη Φιλαδέλφεια. Προσπαθώντας να ξαναβρεί τα πατήματά της μετά από την πρόσφατη αυτοκτονία του γιου της και του διαζυγίου με τον άνδρα της, ο φόνος μίας νεαρής κοπέλας έρχεται να αναστατώσει την ίδια και την πόλη Easttown, εκεί που όλοι φαίνεται να γνωρίζουν τα μυστικά (και ψέματα) των άλλων. Πριν ένα χρόνο, μία άλλη νεαρή γυναίκα είχε χαθεί μυστηριωδώς, άλλη μία η υπόθεση που συνεχίζει να στοιχειώνει τη Mare. Πόσα πια να αντέξει η γυναίκα; Προβάλλεται στο Vodafone TV.

Charlie bit my finger - again !

Line of Duty
Δεν ήθελα σε αυτό το αφιέρωμα να συμπεριλάβω σειρές που επιστρέφουν με νέες σεζόν αλλά εδώ κάνω μία εξαίρεση. Είναι το βρετανικό «Line of Duty» («Στο βωμό του καθήκοντος») ένα από τα καλύτερα αστυνομικά δράματα των τελευταίων δέκα χρόνων; Σίγουρα καταλαμβάνει επάξια μία από τις κορυφαίες θέσεις. Η σειρά –με την έκτη σεζόν να κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο- αφορά στις έρευνες της AC-12, μιας αμφιλεγόμενης αστυνομικής μονάδας κατά της διαφθοράς. Μόνο που οι εσωτερικές διαμάχες και οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί αποδεικνύονται οι πιο επικίνδυνοι εχθροί για το σώμα και ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι των σχέσεών τους με το οργανωμένο έγκλημα. Το πρώτο επεισόδιο της έκτης σεζόν το είδαν περισσότεροι από 13.5 εκατομμύρια Βρετανοί μέσα σε λιγότερα από μία βδομάδα, ένας πραγματικά εντυπωσιακός αριθμός. Οι σεζόν 3-4-5 προβάλλονται στο Netflix. Η σεζόν 6 προβάλλεται στο BBC One.

Line of Duty | Series 6 | Trailer - BBC

Hacks
Το 2021 είναι η χρονιά της έμπειρης αμερικανίδας ηθοποιού Jean Smart. Την βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στο σκοτεινό δράμα «Mare of Easttdown», όπου υποδύεται τη μητέρα της πρωταγωνίστριας Mare (Κέιτ Γουίνσλετ) και ευτυχώς αποφορτίζει λίγο την ατμόσφαιρα με τον χαρακτήρα της, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί και στην κωμωδία «Hacks» του HBO Max. Η Ντέμπορα Βανς (Jean Smart) είναι μία θρυλική ντίβα της κωμωδίας και των καζίνο του Λας Βέγκας που ψάχνει να βρει και να «μιλήσει» σε ένα πιο νεανικό κοινό, με άμεσο κίνδυνο να μην ανανεωθεί το νέο της συμβόλαιο. Δύσκολο εγχείρημα, μέχρι τη στιγμή που καταφθάνει η 25χρονη κωμωδιογράφος Έιβα για να την βοηθήσει με νέες ιδέες και υλικό. Βασικά, θα καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους; Προβάλλεται στο Vodafone TV.

КГБ на борту Ryanair? Пассажиры рейса о ситуации с посадкой самолёта в Минске. Панорама


The Pursuit of Love
Άρχισε να προβάλλεται στις αρχές του μήνα και δεν άργησαν οι πρώτες διθυραμβικές κριτικές. Το «Pursuit of Love» του BBC One έχει όλα εκείνα τα στοιχεία και κομμάτια για μία νέα μεγάλη επιτυχία, αρκεί αυτά να μπουν στις σωστές θέσεις. Και φαίνεται πως πέτυχε. Είναι η τηλεοπτική μεταφορά του διάσημου best seller βιβλίου της Νάνσι Μίτφορντ από το 1945 και οι φίλοι σειρών εποχής όπως «Downton Abbey» και «Bridgerton», δεν πρέπει να την χάσουν. Πρωταγωνιστεί μάλιστα η –πολύ δημοφιλής τελευταία- Λίλι Τζέιμς (πρωταγωνίστρια και στο «Downton Abbey»), σε μία σειρά που χρονικά τοποθετείται στο 1920, την περίοδο ανάμεσα στους δύο παγκοσμίους πολέμους. Λίγο πριν την ενηλικίωση, η Linda Radlett (Λίλι Τζέιμς) και η αγαπημένη της ξαδέρφη, Fanny Logan (Έμιλι Μπίτσαμ), ονειρεύονται κάτι περισσότερο από την αριστοκρατική αλλά αποστειρωμένη ζωή στην εξοχή της Οξφόρδης. Η Linda, μία δυναμική κοπέλα, ψάχνει τον έρωτα που θα της αλλάξει τη ζωή, με την πιο συνεσταλμένη ξαδέρφη Fanny να προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Έξυπνο, γεμάτο χιούμορ, ακόμα και εγώ που δεν «ακουμπάω» αυτές τις rom com σειρές εποχής, ενθουσιάστηκα. Προβάλλεται στην Cosmote TV

The Pursuit of Love: Trailer - BBC


Halston
Ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Halston άφησε το μοναδικό του δημιουργικό στίγμα στη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ενώ λίγο αργότερα θα πάλευε για τη ζωή του χτυπημένος από το AIDS και για τον έλεγχο του ίδιου του ονόματος Halston από την εξαγορά. Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ υποδύεται μοναδικά τον Halston, έναν χαρισματικό αλλά δύσκολο άνθρωπο, που καθόρισε την haute couture της εποχής που πέραν της λάμψης κρύβει και πιο σκοτεινές πτυχές. Το «Halston» είναι μία συναρπαστική μίνι σειρά και πολύ σοφά οι δημιουργοί της την κράτησαν στα 5 επεισόδια. Δεν χρειάζονταν περισσότερα, τελειώνει γρήγορα μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, όπως γρήγορη και «ιλιγγιώδης» ήταν η ζωή του Halston. Προβάλλεται στο Netflix.

Line of Duty | Series 6 | Trailer - BBC


Its a Sin
Δείτε την μαζί με το «Halston» και αν δεν έχετε ζήσει τη δεκαετία του ’80, θα πάρετε μία καλή εικόνα για την εποχή. Βέβαια, η βρετανική δραματική μίνι σειρά «It’s a Sin» δεν έχει το γκλάμουρ και την υπερβολή του «Halston» αλλά έχει κάτι καλύτερο, ψυχή και καρδιά. Μία παρέα από γκέι άνδρες συναντιούνται στο Λονδίνο του 1981. Δημιουργούνται έρωτες, δεσμοί και φιλίες, μέχρι που έρχεται η μάστιγα του AIDS που στιγματίζει και καταστρέφει μία ολόκληρη γενιά. Βλέπουμε τους πρωταγωνιστές από το 1981 μέχρι και το 1991, μία καθοριστική δεκαετία για τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε. Με ένα all star cast πρωταγωνιστών, Όλι Αλεξάντερ (Years & Years), Νιλ Πάτρικ Χάρις, Στίβεν Φράι, Σον Ντούλεϊ, το «It’s a Sin» αποδείχθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες δραματικές σειρές του Channel 4.
Προβάλλεται στην Cosmote TV.

It's a Sin | Official Trailer | HBO Max

42°C
Μετά και την τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας «Έτερος Εγώ», η Cosmote TV έχει μπει για τα καλά στο «παιχνίδι» της μυθοπλασίας και στην παραγωγή νέων σειρών που ξεφεύγουν από τα «πατροπαράδοτα» sitcoms. Απέχουμε αρκετά για να γίνουμε η νέα Πολωνία ή Βέλγιο στις τηλεοπτικές παραγωγές που μπορούμε και να εξάγουμε, αλλά η αρχή έχει γίνει και οι τηλεθεατές έχουν δεχτεί με θέρμη τις νέες ελληνικές σειρές. Το «42°C» της Ναταλί Δούκα και του σκηνοθέτη Γιώργου Παπαβασιλείου είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και καλοφτιαγμένο ερωτικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τον (αστυνομικό επιθεωρητή) Χρήστο Λούλη, Κατερίνα Λέχου και Έμιλυ Κολιανδρή, με φόντο ένα ακαθόριστο ελληνικό νησί και τον μυστηριώδη θάνατο μίας έφηβης κοπέλας. Κάτω από μία τραγική -ή περίεργη- σύμπτωση, την ημέρα του θανάτου της νεαρής κοπέλας, επιστρέφει στο νησί η αδελφή της, Λένα (Ναταλία Swift). Επενδύστε άφοβα. Προβάλλεται στην Cosmote TV.

42°C - Official Trailer | COSMOTE TV


Resident Alien
Μία σειρά έκπληξη, τηλεοπτική μεταφορά των ομώνυμων κόμικς της Dark Horse, που, αλήθεια, ποτέ δεν είχα την τιμή να διαβάσω. Αλλά φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να τα ψάξω καλύτερα. Ανάμεσα στην κωμωδία, την επιστημονική φαντασία και το μυστήριο, το «Resident Alien» ισορροπεί αριστοτεχνικά, με τον πρωταγωνιστή Άλαν Τούντικ να «δίνει ρέστα» στο ρόλο του εξωγήινου. Είναι ο εξωγήινος που πέφτει στη Γη με το σκάφος του και προσπαθεί να βρει τρόπο να επιστρέψει πίσω στον πλανήτη του. Στο ενδιάμεσο, παίρνει το ρόλο και την ταυτότητα του (εξαφανισμένου) γιατρού μίας μικρής πόλης. Ο εξωγήινος-γιατρός δεν έχει και τις καλύτερες προθέσεις για τη Γη, μέχρι που αρχίζει να συνδέεται και να επικοινωνεί με τους ανθρώπους της πόλης.

Syfy's Resident Alien - Official Trailer (2021) Alan Tudyk


Superman & Lois 
Ίσως περιμένατε το «WandaVision» ή το «Falcon and the Winter Soldier» μέσα στις καλύτερες υπερηρωικές σειρές για το πρώτο μισό του 2021. Δυστυχώς, ενώ σε κάποια σημεία μου άρεσαν (από αρκετά έως πολύ), φοβάμαι ότι το όλο superhero genre αρχίζει να επαναλαμβάνεται και να κουράζει. Το «Superman & Lois» δεν ψάχνει για gimmicks, είναι μία αγνή sci-fi/superhero σειρά που βρίσκει τον Superman (Κλαρκ Κεντ) και την Lois Lane παντρεμένους, να έχουν επιστρέψει στο Smallville μαζί με τους δύο έφηβους γιους τους. Οι δύο τελευταίοι δεν γνωρίζουν ακόμα για τη μυστική ταυτότητα και δυνάμεις του πατέρα τους.

Superman & Lois | Official Trailer


Girls5eva
Αν και άρχισε να προβάλλεται μόλις πριν από λίγες μέρες, η μουσική κωμική σειρά «Girls5eva» μπαίνει επάξια ανάμεσα στις 15 καλύτερες σειρές για το πρώτο μισό του 2021. Ένα girl group από τα 90s που είχε να επιδείξει μόνο ένα χιτ, επανέρχεται στην επικαιρότητα όταν ένας ανερχόμενος ράπερ σαμπλάρει το τραγούδι τους και αυτό ξαναγίνεται επιτυχία. Ανάμεσα σε παιδιά, αλλαγή καριέρας, χρέη, διαζύγια, πόνους μέσης και την αμείλικτη καθημερινότητα, μπορούν τα μέλη των Girls5eva να κάνουν το comeback; Νοσταλγικό, καλόκαρδο και αισιόδοξο, το «Girls5eva» είναι όμορφη τηλεόραση.

Girls5eva | Official Trailer | Peacock


The Underground Railroad
Από τις πολυαναμενόμενες σειρές του 2021, το «Underground Railroad» της Amazon τιμά το hype που το περιέβαλε τόσο διάστημα, χωρίς να φτάνει σε κάποιο αριστουργηματικό επίπεδο. Κάτι ανάλογο μου είχε συμβεί και πέρσι με το «Lovecraft Country» που, ναι μεν, μου άρεσε, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα τον τόσο ντόρο. Το «Underground Railroad» του Μπάρι Τζένκινς (Moonlight) είναι μία δυνατή δραματική και ιστορική σειρά –πάντα μέσα από τον μαγικό ρεαλισμό του σκηνοθέτη- που ρίχνει φως σε μία πτυχή της αμερικανικής ιστορίας που πολλοί θέλουν να παραμείνει αθέατη. Τα όνειρα και τον αγώνα των σκλάβων για την ελευθερία στην Αμερική του 1800. Μέσα από ένα (ιστορικά τεκμηριωμένο) υπόγειο σύστημα διαφυγής, οι Αφροαμερικανοί σκλάβοι έψαχναν την ελευθερία τους σε πιο βόρειες πολιτείες και σε προσωρινά καταφύγια, μακριά από τους λευκούς δυνάστες των νότιων φυτειών.  

The Underground Railroad - Official Trailer | Prime Video


Made for Love
Τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της αμερικανίδας συγγραφέας Αλίσα Νάτινγκ, με τον άνδρα της, Ντιν Μπακόπουλος, να αναλαμβάνει μέρος του σεναρίου και της παραγωγής. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η αμερικανίδα ηθοποιός Κριστίν Μιλιότι, με ιταλικές –και όχι ελληνικές- ρίζες. Αλλά πού ξέρεις, ίσως κάποιοι πρόγονοί της στην Σικελία «είχαν να κάνουν» με την Ελλάδα. Στο θέμα μας, το «Made for Love» είναι η sci-fi σειρά έκπληξη του 2021. Όπως πέρσι είχαμε απολαύσει το «Devs», έτσι και εδώ έχουμε να κάνουμε με μία offbeat ιστορία. Καυστική, γεμάτη χιούμορ και δράση, ακολουθούμε την Hazel Green-Gogol (Κριστίν Μιλιότι) να προσπαθεί να αποδράσει από τον γάμο της με τον tech εκατομμυριούχο Byron Gogol (Μπίλι Μάγκνουσεν). Μόνο που εκείνος έχει τοποθετήσει κρυφά ένα εμφύτευμα εντοπισμού στον εγκέφαλο της Hazel, γνωρίζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά της. Προβάλλεται στην Cosmote TV.

Made For Love | Official Trailer | HBO Max


The Mighty Ducks: Game Changers
Άκρως νοσταλγική, πολλοί από εμάς ακόμα θυμόμαστε την τριλογία ταινιών από τα 90s με τους νεαρούς πρωταγωνιστές της outsider ομάδας χόκεϊ Ducks και έναν φοβερό Εμίλιο Έστεβεζ στο ρόλο του προπονητή. Ίσως η Disney είδε και την τεράστια επιτυχία της σειράς «Cobra Kai» και αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το reboot. Η νοσταλγία και οι όμορφες coming of age ιστορίες πουλάνε. Στους Mighty Ducks του 2021 βρίσκουμε την ομάδα να κυριαρχεί στην junior κατηγορία, μόνο που μέσα από τα σπλάχνα της και με τη βοήθεια του παλιού προπονητή, Γκόρντον Μπομπάι (Εμίλιο Έστεβεζ), μία νέα ομάδα από underdogs γεννιέται. Ποιος θα κυριαρχήσει; Δεν ξέρω αν το χόκεϊ λέει κάτι στον Έλληνα, αλλά οι νέοι Mighty Ducks είναι μία απολαυστική οικογενειακή σειρά. Προβάλλεται στο Disney+.

The Mighty Ducks: Game Changers | Official Trailer | Disney+

Beyond Evil
Τα κορεάτικα νεανικά δράματα και αστυνομικά θρίλερ έχουν αποκτήσει το δικό τους, σημαντικό, κομμάτι της παγκόσμιας «τηλεοπτικής πίτας» και ένα μεγάλο κοινό που χτίζεται και στην Ελλάδα. Η σειρά «Beyond Evil» θυμίζει σε σημεία την αριστουργηματική ταινία «Μνήμες Εγκλημάτων» (2003) του Μπονγκ Τζουν-χο, με μία σειρά από μυστηριώδεις φόνους να αναστατώνουν ένα μικρό χωριό στην εξοχή της Νότιας Κορέας. Οι υποψίες πέφτουν πάνω σε έναν τοπικό αστυνομικό, ενώ η άφιξη ενός νεαρού επιθεωρητή έρχεται για να ξεδιαλύνει ή να μπερδέψει ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Όπως σε κάθε νέα κορεάτικη σειρά, πρέπει να έχετε υπομονή και χρόνο για να επενδύσετε. 16 επεισόδια που ξεπερνάνε τη μία ώρα το κάθε ένα αλλά βλέπονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

BEYOND EVIL Trailer | Yeo Jin Goo, Shin Ha Kyun | 20 Feb on Viu

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ