TV + Series

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: House of Fame!

Το «house» είναι του Big Brother, το «fame» ανύπαρκτο.

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
house-of-fame-reality-tv-ellada.jpg

Ο Βαγγέλης Περρής σχολιάζει το νέο μουσικό talent show του ΣΚΑΙ, House of Fame: οι διαγωνιζόμενοι, το σπίτι και οι καθηγητές

Η βασική ενασχόληση των διαγωνιζομένων είναι το κλάμα. Μέχρι στιγμής τα δάκρυα πέφτουν σαν νεροποντή, η υγρασία έχει μουλιάσει τα χάλια και τα πατώματα. Ο πιο συνηθισμένος ήχος είναι τα αναφιλητά.

house-of-fame-klapsa.jpg

Γιατί κλαίνε οι παίκτες; Ένα κορίτσι μόλις μπήκε ένιωσε ότι του λείπουν οι δικοί του, ένα άλλο γιατί δεν μπορεί να τοποθετήσει τη φωνή της σωστά, με αποτέλεσμα να βραχνιάζει, ένα αγόρι γιατί είναι τόσο καλός ηθοποιός που όταν τραγουδάει ξεχνάει την αλήθεια του.

Το House of Fame αποτελεί συνδυασμό πολλών γνωστών εκπομπών. Ο προηγούμενος παίκτης, για παράδειγμα, συμμετείχε στον εξής διάλογο: «Ξεχνάω την αλήθεια μου γιατί έχω εκπαιδευτεί στην υποκριτική. Αυτό γίνεται. Επειδή είμαι ηθοποιός και έχω ειδικευτεί στην υποκριτική, ξεχνάω την αλήθεια μου. Ξέρεις τι μου συμβαίνει; Εγώ είμαι ηθοποιός και έμαθα να υποκρίνομαι. Έτσι ξεχνώ την αλήθεια μου, που αυτή πρέπει να βγάλω στο live, την αλήθεια μου. Όμως την ξεχνώ γιατί είμαι ηθοποιός». Λείπει ο Γιάγκος Δράκος για να του πει: «Αλήθεια παιδί μου, ξεχνάς την αλήθεια σου γιατί είσαι ηθοποιός;»

img_2820.jpg

Πέρα από τη «Λάμψη», σημείο αναφοράς είναι και το My Style Rocks. Επί 30 λεπτά οι διαγωνιζόμενοι άλλαζαν ρούχα, έκαναν πασαρέλα και οι υπόλοιποι έκαναν παρατηρήσεις. Άντε να επιστρέψει το ριάλιτι μόδας στον σταθμό για να ακούσουμε και κάνα τραγούδι.

Υπεύθυνος του τομέα στάιλινγκ ο συμπαθέστατος Αλ Γκίγκα. Πρέπει να έχει ως πρότυπο την Ιωάννα Μαλέσκου, διαθέτουν το ίδιο λαμπερό χαμόγελο. Αυτό που πλέον αποκαλείται «οδοντοστοιχία Skai».

img_2807.jpg

Ο Αλ Γκίγκα αποφασίζει για το styling των παικτών, αφού πρώτα του εξηγήσουν το τραγούδι το οποίο θα ερμηνεύσουν στο live. «Το τραγούδι μου είναι ροκ» είπε κάποιος διαγωνιζόμενος. Ο Αλ Γκίγκα το σκέφτηκε και του ήρθε μία τρομερή ιδέα: «Τότε θα σε ντύσω σαν ροκ σταρ».

Η πιο βασική αναφορά του House of Fame παραμένει το Big Brother και όχι τυχαία. Η Μουσική Ακαδημία φιλοξενείται στις ίδιες ακριβώς εγκαταστάσεις του ριάλιτι που τελείωσε πριν από λίγο και απλώς έβαλαν αφίσες με οργανοπαίχτες, προσέθεσαν διακοσμητικά μεγάφωνα στο δωμάτιο επικοινωνίας και άλλαξαν το χρώμα των σεζλόνγκ γύρω από την πισίνα.

img_2809.jpg

Επίσης βασική αναφορά είναι το Star Academy με τον Μένιο Φουρθιώτη, μόνο που εδώ δεν υπάρχουν 3 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Οι διαγωνιζόμενοι αποδίδουν μια χαρά όταν είναι ξαπλωμένοι στους καναπέδες ή βάζουν γάλα στα δημητριακά τους. Όταν αρχίσουν να τραγουδούν, τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Τι θα κάνουν οι 18 παίκτες όταν κλείσουν οι πόρτες της Ακαδημίας; Από ό,τι φαίνεται είναι δύσκολο να βρουν μία θέση στην, ούτως ή άλλως, κορεσμένη από αποφοίτους τηλεοπτικών τάλεντ σόου αγορά εργασίας. Ίσως να αποδειχθούν πολύ πιο χρήσιμα τα μαθήματα κομμωτικής που κάνουν μεταξύ τους.

img_2810.jpg

Όσοι θεωρούν ότι οι διαγωνιζόμενοι δεν έχουν καλή σχέση με τη μουσική, επειδή τους άκουσαν να τραγουδάνε, προφανώς δεν τους έχουν ακούσει να παίζουν μουσικά όργανα.

img_2811.jpg

Οι παίκτες ψηφίζουν αυτόν που πρέπει να αποχωρήσει. Στο ομόσταβλο Survivor λένε «ψηφίζω για αγωνιστικούς λόγους». Επειδή κάτι τέτοιο στο House δεν υπάρχει, προσπαθούν να σκαρφιστούν μία θεωρία. «Θα ψηφίσω με βάση αυτό που είναι πάρα πολύ», είπε μία παίκτρια.

Μετά από μία εβδομάδα, ακόμη και ο πιο φανατικός τηλεθεατής δεν θυμάται τα ονόματα των διαγωνιζομένων. Κάτι τέτοιο είχε να έχει συμβεί από το αλήστου μνήμης Gym του Star που εξέπνευσε αιφνιδίως μετά από παρέλευση ελαχίστων εβδομάδων.

Σε σχέση με το House of Fame, το Gym μοιάζει με κολοσσό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ