TV + Series

Ελάιτζα Γουντ: Πώς σχολιάζει τη σειρά Lord of the Rings

Η πρώτη σεζόν του πολυαναμενόμενου κινηματογραφικού πρότζεκτ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο τέλος του 2021 ή μέσα στο 2022

Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ελάιτζα Γουντ σχολίασε στο περιοδικό Empire την επερχόμενη σειρά της Amazon «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» - Γιατί διαφωνεί με τον τίτλο της

Μετά την επιβεβαίωση της είδησης το 2017 για τηλεοπτική μεταφορά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», η Amazon έχει προχωρήσει τις διαδικασίες και τώρα βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης της σειράς που θα προβληθεί στην streaming υπηρεσία της Prime Video.  

Ο Ελάιτζα Γουντ, γνωστός και ως Φρόντο Μπάγκινς στην οσκαρική κινηματογραφική τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» σε σκηνοθεσία του Πίτερ Τζάκσον, έχει ήδη εκφράσει την άποψή του για το επερχόμενο πρότζεκτ κι εκείνος – όπως όλοι – ανυπομονεί για το αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο πρωταγωνιστής στις δημοφιλείς ταινίες που βασίστηκαν στη σειρά μυθιστορημάτων του Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν, δήλωσε ότι η σειρά θα έπρεπε να έχει άλλο όνομα.

Όπως έγινε γνωστό, η ιστορία θα διαδραματίζεται στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης, χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα των «Χόμπιτ» και «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή που έδωσε στα μέσα Ιανουαρίου του 2021 η Amazon, η σειρά «ακολουθεί ένα σύνολο από χαρακτήρες, γνώριμους και νέους, καθώς αντιμετωπίζουν τη μακρόχρονη επανεμφάνιση του κακού στην Μέση Γη». Ο «υπέρτατος κακός» που απείλησε να βυθίσει όλο τον κόσμο στο σκοτάδι είναι ο Σάουρον. Σε αυτή την εποχή, απέκτησε εξουσία και σφυρηλάτησε το Ένα Δαχτυλίδι.

Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ότι αυτός θα είναι τελικά ο τίτλος της σειράς, ο Ελάιτζα Γουντ κρίνει ότι αυτή η επιλογή θα ήταν ακατάλληλη. «Μου φαίνεται πολύ περίεργο που την αποκαλούν ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’ για συντομία, επειδή δεν πρόκειται γι’αυτό. Τοποθετείται στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης», εξήγησε σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Empire. Στο ειδικό τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2021, ο 40χρονος ηθοποιός και παραγωγός συναντά τον 31χρονο Ντάνιελ Ράντκλιφ σε μια σπάνια κοινή συνάντηση για το αφιέρωμα στις σειρές ταινιών του «Άρχοντα» και του «Χάρι Πότερ» που κυκλοφόρησαν σε παρόμοιες χρονικές περιόδους, στις αρχές του 2000 και είχαν μεγάλη επιρροή στον χώρο του κινηματογράφου.

 

 

Το 2020, ο Ελάιτζα Γουντ αναφέρθηκε ξανά στη σειρά της Amazon, λέγοντας «Με έχει συναρπάσει αυτό που ετοιμάζουν για τη μικρή οθόνη. Το ονομάζουν ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’ αλλά νομίζω ότι είναι λίγο παραπλανητικό. Από ότι καταλαβαίνω, το υλικό πάνω στο οποίο θα δουλέψουν πηγαίνει πιο πίσω χρονικά. Μου φαίνεται ότι εξερευνά την εποχή στο Σιλμαρίλλιον».

Όσο για το αν θα εμφανιζόταν στη νέα σειρά, η οποία αναμένεται να είναι η πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή που γυρίστηκε ποτέ, ο ηθοποιός εξέφρασε αμέσως ενδιαφέρον. «Εννοείται ότι θα συμμετείχα, αν υπήρχε ένας κόσμος στον οποίο είχε λόγο ύπαρξης ο χαρακτήρας που υποδύθηκα και υπήρχε φυσική εξέλιξη. Οποιαδήποτε δικαιολογία μπορώ να βρω ώστε να επισκεφτώ τη Νέα Ζηλανδία για δουλειά, είμαι εκεί», είπε. Η διάσημη πλατφόρμα streaming έχει ήδη ανακοινώσει τους ηθοποιούς που θα συμμετάσχουν στο τηλεοπτικό της εγχείρημα.

Η πρώτη σεζόν αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο τέλος του 2021 ή μέσα στο 2022, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμα η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.