TV + Series

Netflix: Τι θα δούμε στο ντοκιμαντέρ για τον Notorious B.I.G.

Το «Biggie: Ι Got A Story To Tell» κάνει πρεμιέρα 1 Μαρτίου – «Έτσι θα ήθελε να τον θυμόμαστε» δηλώνει η μητέρα του

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από το ντοκιμαντέρ «Biggie: I Got A Story To Tell» για τη ζωή του ράπερ Biggie Smalls aka The Notorious B.I.G. στο Netflix
© Netflix

Το ντοκιμαντέρ «Biggie: I Got A Story To Tell» για τη ζωή του ράπερ Biggie Smalls aka The Notorious B.I.G. κάνει πρεμιέρα στο Netflix την 1η Μαρτίου

Περιγράφεται ως το πλέον αντιπροσωπευτικό πορτρέτο του ράπερ Biggie Smalls aka The Notorioys B.I.G. και αποτυπώνει τα χρόνια εκείνα που τον οδήγησαν στο spotlight της δημοσιότητας. Ένας μοναδικός storyteller που είχε το πηγαίο ταλέντο να δημιουργεί πάμπολλες ρίμες και να τις «φτύνει» χωρίς σκονάκια στις freestyle εκρήξεις του. Το ντοκιμαντέρ «Biggie: I Got A Story To Tell» μέσα από αδημοσίευτο υλικό, μαρτυρίες από στενούς φίλους και το οικογενειακό περιβάλλον, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φίλους της hip hop κουλτούρας αλλά και για φιλοπερίεργους τηλεθεατές. Το γεγονός πως πίσω από την προετοιμασία του συναντά κανείς τη μητέρα του Biggie Smalls, Violetta Wallace, η οποία συνεργάστηκε μαζί με τον ράπερ Sean «Diddy» Combs, συνηγορεί για τις υψηλές προσδοκίες.  

«Κάθε θρύλος έχει μια ιστορία καταγωγής. Ο Christopher Wallace, aka The Notorious B.I.G., παραμένει ένα από τα εικονικά πρόσωπα του hip hop, γνωστός για το χαρακτηριστικό flow και τους αυτοβιογραφικούς στίχους του. Αυτό το ντοκιμαντέρ γιορτάζει τη ζωή του μέσω σπάνιων behind the scenes στιγμών και μαρτυριών από τους στενότερους φίλους και την οικογένειά του», τονίζεται από το Netflix.

Το ντοκιμαντέρ «Biggie: I got a Story to Tell», έχοντας αποκτήσει πρωτοφανή πρόσβαση στο υλικό ζωής του ράπερ από την οικογένεια Wallace, έχει όλα τα φόντα να ιδωθεί ως ένα συναισθηματικό και προσωπικό ταξίδι στους ανθρώπους, τα μέρη και τα γεγονότα που δημιούργησαν τον μεγαλύτερο hip hop καλλιτέχνη όλων των εποχών, όπως πιστεύουν εκατομμύρια ακροατές. Σε πρόσφατα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μας μεταφέρει πίσω από τα παρασκήνια με τον Biggie Smalls να δημιουργεί κλασικά τραγούδια στο στούντιο και να τα ζωντανεύει στη σκηνή.

H αφίσα του ντοκιμαντέρ «Biggie: I Got A Story To Tell» για τη ζωή του ράπερ Biggie Smalls aka The Notorious B.I.G. στο Netflix
© Netflix

Οι ειλικρινείς συνεντεύξεις δείχνουν ότι τα πιο αξιόπιστα μέλη του «εσωτερικού κύκλου» του Notorious B.I.G., όπως ο κολλητός του Damion «D-Roc» Butler, ανοίγονται όπως ποτέ ξανά και μοιράζονται ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί δημοσίως. Η σκηνοθεσία του Emmett Malloy είναι ένας ακόμα παράγοντας που εγγυάται τη σεβαστική προσέγγιση στον σύντομο αλλά άκρως επιδραστικό βίο του ράπερ που η δολοφονία του το 1997, σε ηλικία 24 ετών, παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του hip-hop. Όμως στο «Biggie: I got a Story to Tell» δεν πρόκεται ο φακός να εστιάσει στο τραγικό γεγονός.

Η μητέρα του, η Voletta Wallace, σχολίασε: «Αυτό θα είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ που θα επικεντρωθεί στις εμπειρίες της ζωής του γιου μου παρά στις περιστάσεις του θανάτου του. Είναι μια γιορτή για το ποιος ήταν και από πού προήλθε. Έτσι θα ήθελε να θυμόμαστε». 

Στις 9 Μαρτίου 1997 ο Christopher George Latore Wallace πυροβολήθηκε στο Λος Άντζελες. Μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά απεβίωσε λίγη ώρα αργότερα. Η δολοφονία του έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε δολοφονηθεί ο Tupac Shakur έξι μήνες νωρίτερα-με τον οποίο ανέπτυξε μια προσωπική διαμάχη. που αποτυπώθηκε και μουσικά μέσω των diss που αντάλλαξαν οι δύο ράπερ. Οι θάνατοι των δύο ράπερ αναδείχτηκαν ως η αποκορύφωση αυτής της αντιπαράθεσης, εντούτοις εκλείπουν τα αποδεικτικά στοιχεία που μπορούν να συνδέουν τις δυο δολοφονίες. Και οι δύο περιπτώσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες, αφήνοντας ερωτηματικά.

Biggie: I Got a Story to Tell | Official Trailer | Netflix

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ