TV + Series

Δέκα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών με θέμα τα Χριστούγεννα

Μια λίστα με τα καλύτερα εορταστικά επεισόδια για binge-watching την περίοδο των γιορτών

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ένατη σεζόν της σειράς «Τα Φιλαράκια»
Σκηνή από την ένατη σεζόν της σειράς «Τα Φιλαράκια»/Youtube

Από «Τα Φιλαράκια» μέχρι το «This Is Us», δέκα επεισόδια τηλεοπτικών σειρών με θέμα τα Χριστούγεννα.

Η περίοδος των γιορτών, ειδικά φέτος που όλος ο πλανήτης θα βιώσει πρωτόγνωρα και «μοναχικά» Χριστούγεννα λόγω της πανδημίας, είναι ιδανική για ατελείωτους μαραθωνίους ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που θα κάνουν την –γεμάτη άγχος– καθημερινότητά μας λίγο πιο ευχάριστη. Την τελευταία εικοσαετία, τόσο η αμερικανική, όσο και η βρετανική τηλεόραση έχει παρουσιάσει θεματικά επεισόδια που αφορούν σε εορταστικά έθιμα όπως αυτά του Χάλογουϊν ή της Ημέρας των Ευχαριστιών, με πιο δημοφιλείς τις πλοκές που πλαισιώνουν τα Χριστούγεννα.

Και παρόλο που πολύ πιθανόν στο παρελθόν να έχουμε παρακολουθήσει χριστουγεννιάτικα επεισόδια αγαπημένων σειρών, η οικεία ατμόσφαιρα που αυτές προσφέρουν συμβάλλει στην καλή ψυχική υγεία και έτσι οδηγεί στην επανάληψη προβολών. Οι πλατφόρμες streaming διαθέτουν αρκετές από τις σειρές που γυρίστηκαν τις δεκαετίες των 2000 και 2010, οπότε οι επιλογές για γιορτινές ιστορίες είναι πολλές. Παρακάτω, παραθέτουμε μια λίστα με τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα επεισόδια για binge-watching τις ημέρες που έρχονται.

Friends - «The One With the Holiday Armadillo»

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια» («Friends»), είχε σε κάθε σεζόν από ένα χριστουγεννιάτικο επεισόδιο. Τοποθετούμε στη λίστα δυο από τα πολυσυζητημένα.

Friends: The Holiday Armadillo (Clip) | TBS


Το δέκατο επεισόδιο της έβδομης σεζόν δεν εστιάζει μόνο σε εορτασμούς, αλλά παρουσιάζει μια σειρά από θεματικές όπως ο θάνατος, η απώλεια, η μνήμη. Ο Ρος (Ντέιβιντ Σουίμερ) προσπαθεί να μεταδώσει στον γιο του Μπεν (Κόουλ Σπράους) πληροφορίες γύρω από την Εβραϊκή γιορτή Χάνουκα, ενώ δεν βρίσκει διαθέσιμη στολή Αγιοβασίλη και και γι’ αυτό το λόγο ντύνεται Αρμαντίλλο («ο Άγιος Βασίλης για όλες τις νότιες πολιτείες και το Μεξικό» λέει στον γιο του).  

(Bonus) Friends - «The One With Christmas In Tulsa»

Downton Abbey: 2011 Christmas Special trailer

Το τελευταίο επεισόδιο με θέμα την περίοδο των Χριστουγέννων που περιλαμβάνει η ένατη σεζόν, είναι ίσως το πιο αληθινό και μελαγχολικό. Όταν ο Τσάντλερ (Μάθιου Πέρι) εγκλωβίζεται στην πόλη Τάλσα όπου πλέον εργάζεται, συνειδητοποιεί πόσο δύσκολο είναι να είσαι μόνος τα Χριστούγεννα και πώς δεν αξίζει να βρίσκεται μακριά από την οικογένεια και τους φίλους του. Σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη λύπη του, παραιτείται από τη δουλειά και ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη, φτάνοντας την Ημέρα των Χριστουγέννων.

This Is Us - «Last Christmas»

This Is Us 1x10 Promo "Last Christmas" (HD) Fall Finale

Η βραβευμένη δραματική σειρά του NBC «This Is Us», είναι γνωστή για τις συγκινητικές σκηνές, τη δύναμη και τη σημασία της οικογένειας, τα κοινωνικά μηνύματα που περνάει όσον αφορά το ρατσισμό και την εξωτερική εμφάνιση. Το δέκατο επεισόδιο της πρώτης σεζόν με τίτλο «Last Christmas» δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς οι θεατές θα χρειαστούν δίπλα τους ένα πακέτο χαρτομάντηλα. Είναι παραμονή Χριστουγέννων του 1989 και η Ρεμπέκα (Μάντι Μουρ) υπενθυμίζει κατά τη διάρκεια ολόκληρου του επεισοδίου, «τίποτα κακό δεν συμβαίνει αυτή τη μέρα». Ώσπου μια αδιαθεσία της μικρής κόρης Κέιτ θα οδηγήσει την οικογένεια στο νοσοκομείο και εκεί θα εξελιχθούν γεγονότα που θα φέρουν δάκρυα στα μάτια.

Full House - «A Very Tanner Christmas»

Spectacular Eruption as Mount Etna Spews Lava into Sky

Το δωδέκατο επεισόδιο της έκτης σεζόν της σειράς «Full House» με τίτλο «A Very Tanner Christmas», προβλήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1992.  Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι ενώ η Μισέλ (Μαίρη-Κέιτ και Άσλεϊ Όλσεν) και η Στέφανι (Τζόντι Σουίτιν) είναι απασχολημένες με τις χριστουγεννιάτικες λίστες, άλλα μέλη της οικογένειας Τάνερ, δεν αισθάνονται την ίδια χαρά για τις γιορτές. Στον Ντάνι (Μπομπ Σάγκετ) λείπει η Βίκυ (Γκέιλ Εντουαρτς), στη Ρεμπέκα τα «λευκά» Χριστούγεννα από την παιδική της ηλικία και η D.J. (Κάντανς Κάμερον Μπιούρ) ανησυχεί ότι θα του λείψει ο Στίβ (Σκοτ Γουέινγκερ) όταν εκείνος αποφασίζει να σπουδάσει στην ανατολική ακτή.    

The Golden Girls - «Have Yourself a Very Little Christmas»

Friends: The Holiday Armadillo (Clip) | TBS

Το «Have Yourself a Very Little Christmas», δωδέκατο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν της σειράς του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, προβλήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1989. Οι πρωταγωνίστριες προσφέρονται την ημέρα των Χριστουγέννων, να βοηθήσουν εθελοντικά ένα καταφύγιο αστέγων. Τότε μαθαίνουν ότι η τωρινή σύζυγος του  Σταν (Χερμπ Εντελμαν), τον έδιωξε και τώρα εκείνος βρίσκεται μόνος στο δρόμο.

Grey's Anatomy - «Grandma Got Run Over by a Reindeer»

It Came Upon a Midnight Clear

Ακόμα και οι ιατρικές σειρές όπως το «Grey’s Anatomy», αφιέρωσαν επεισόδια στα Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα έφτασαν και στο Σιάτλ, η Ίζι (Κάθριν Χάιγκλ) νοιάζεται για έναν άνδρα που έπεσε από την στέγη καθώς κρεμούσε στολίδια. Στο μεταξύ, η Κριστίνα (Σάντρα Ο), βοηθάει στην επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς σε ένα αγόρι που πάσχει από κατάθλιψη και ο Τζόρτζ (Τ.Ρ. Νάιτ) πρέπει να αντιμετωπίσει την «οικογένεια από την κόλαση». Το επεισόδιο από τη δεύτερη σεζόν «Grandma Got Run Over by a Reindeer», προβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2005.

Gilmore Girls - «The Bracebridge Dinner»

Gilmore Girls: Luke and Lorelai S2 E10: The Bracebridge Dinner

Η σειρά της Εϊμι Σέρμαν-Παλαντίνο «Gilmore Girls», προσθέτει λίγη παραπάνω μαγεία σε συνδυασμό με μια μικρή δόση δράματος, σε κάθε εορταστικό επεισόδιο. Μετά το αγαπημένο στο κοινό επεισόδιο αφιερωμένο στην Ημέρα των Ευχαριστιών με τίτλο «A Deep-Fried Korean Thanksgiving» από την τρίτη σεζόν, ακολουθεί το χριστουγεννιάτικο «The Bracebridge Dinner». Στο δέκατο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, η Ρόρι (Αλέξις Μπλεντέλ) προσπαθεί να κρατήσει υπό έλεγχο την αντιπαλότητα μεταξύ των Ντιν (Τζάρεντ Πανταλέκι) και Τζες (Μάιλο Βεντιμίλια), οι οποίοι ενδιαφέρονται ερωτικά για εκείνη. Η Λόρελαϊ (Λόρεν Γκράχαμ) προσκαλεί τους περισσότερους κατοίκους της πόλης Σταρς Χάλλοου σε μια γιορτή με εντυπωσιακά κοστούμια και βόλτες με το έλκηθρο. Την ίδια ώρα, ο πατέρας της Λόρελαϊ, Ρίτσαρντ (Εντ Χέρμαν) ανακοινώνει στη σύζυγό του Έμιλι (Κέλι Μπίσοπ) ότι έχει αποσυρθεί από τη δουλειά.

The Office - «Christmas Party»

Yankee Swap

Η αμερικανική κωμική σειρά «The Office» είχε το δικό της χριστουγεννιάτικο επεισόδιο, με τίτλο «Christmas Party». Στο δέκατο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, το γραφείο διοργάνωσε χριστουγεννιάτικο πάρτι στο οποίο οι εργαζόμενοι έπαιξαν το παιχνίδι «Secret Santa». Έχοντας προσπαθήσει πολύ για να βρει ένα δώρο που θα το χαρίζει στην Παμ (Τζένα Φίσερ), ο Τζιμ Χάλπερτ (Τζον Κραζίνσκι) εκνευρίζεται ότι ο Μάικλ Σκοτ (Στιβ Καρέλ) ενθαρρύνει τους καλεσμένους να παίξουν το «Yankee Swap» (ο ένας κλέβει το δώρο του άλλου), με αποτέλεσμα ένα iPod που ο Μάικλ αγόρασε για τον Ράιαν Χάουαρντ (Μπ. Τζ. Νόβακ) γίνεται το πιο πολυπόθητο αντικείμενο του παιχνιδιού.

Doctor Who - «A Christmas Carol»

Doctor Who - A Christmas Carol - Ghost of Christmas Future

Η βρετανική sci-fi σειρά «Doctor Who» παρουσίασε στις 25 Δεκεμβρίου του 2010, το ειδικό χριστουγεννιάτικο επεισόδιο (Christmas Special) με τίτλο «A Christmas Carol». Το επεισόδιο, που γράφτηκε από τον σεναριογράφο Στίβεν Μόφατ, προβλήθηκε για πρώτη φορά ταυτόχρονα στα δίκτυα BBC One και BBC America. Ένα διαστημικό σκάφος με περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες επιβάτες, «έπεσε» σε μια περίεργη ζώνη από σύννεφα. Ο εξωγήινος ταξιδιώτης στο χρόνο Doctor Who (Ματ Σμιθ), προσγειώνεται στον πλανήτη και συναντά τον Καζραν Σαρντίκ (Μάικλ Γκάμπον), έναν άνδρα ο οποίος μπορεί να ελέγξει το στρώμα από σύννεφα, αλλά αρνείται να βοηθήσει. Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Τσαρλς Ντίκενς «A Christmas Carol» (1843), το σενάριο ακολουθεί τον Doctor Who στην προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει το ταξίδι πίσω στο χρόνο ώστε να αλλάξει το παρελθόν του Σαρντίκ, να τον μετατρέψει σε ευγενικό άνθρωπο και να σώσει το διαστημόπλοιο.

Cheers - «Christmas Cheers»

Christmas TV Moment - Cheers

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων και όλοι μοιάζει να έχουν το δικό τους πρόγραμμα. Ο Κλίφ (Τζον Ρατζενμπέργκερ) δημιουργεί ένα κουτί για δωρεά φαγητού, με σκοπό να συγκεντρώσει πολλές δωρεές και να κερδίσει ένα ταξίδι στην Disney World. Ο Νορμ (Τζορτζ Γουέντ) εργάζεται ως Άγιος Βασίλης σε πολυκατάστημα και ο Γούντι ισχυρίζεται ότι του αρέσει να βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του, αλλά στην πραγματικότητα του λείπει. Το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του «Cheers», μιας από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές σειρές που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τις αρχές των ‘90s, προβλήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1987.

Downton Abbey - Christmas at Downton Abbey

Downton Abbey: 2011 Christmas Special trailer

Δεκέμβριος 1919 και Ιανουάριος 2020. Ο Πύργος του Ντάουτον διοργανώνει ένα υπερπολυτελές Χριστουγεννιάτικο πάρτι και οι προετοιμασίες διαρκούν πολλές ώρες. Ωστόσο παρά το όμορφο κλίμα των ημερών, υπάρχουν εντάσεις και η σύλληψη του Τζον Μπέιτς (Μπρένταν Κόιλ) για δολοφονία της συζύγου του, έχει δημιουργήσει μια σκιά πάνω από τους εορτασμούς.  Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, αποκαλύπτονται μυστικά και μια πρόταση γάμου. Το επεισόδιο προβλήθηκε τα Χριστούγεννα του 2011.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ