TV + Series

The Crown: Ποιος θα υποδυθεί τον Κάρολο στις τελευταίες σεζόν

Οι δυο τελευταίες σεζόν ακολουθούν τη βασιλική οικογένεια και τα γεγονότα γύρω από αυτή, στη δεκαετία του ’90 και τις αρχές του 2000.

Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντόμινικ Γουέστ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη συμφωνία για το ρόλο του πρίγκιπα Καρόλου στη σειρά του Netflix, «The Crown».

Η λίστα των ηθοποιών που θα συμμετάσχουν στην πέμπτη και έκτη σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix «The Crown» («Το Στέμμα») , σχεδόν συμπληρώνεται με την πιθανή προσθήκη του Ντόμινικ Γουέστ («The Wire», «The Affair», «Tomb Raider») στο ρόλο του πρίγκιπα Καρόλου. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety, ο ηθοποιός βρίσκεται ένα βήμα πριν κλείσει η συμφωνία για να υποδυθεί τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ (Ιμέλντα Στόντον) και σύζυγο της πριγκίπισσας Νταϊάνα (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι). Ο Κάρολος, τον ρόλο του οποίου στην τρίτη και τέταρτη σεζόν ερμηνεύει ο Τζος Ο’Κόνορ, εξελίχθηκε σε έναν από τους βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας.

© The Wire/Facebook/HBO

Οι δυο τελευταίες σεζόν ακολουθούν τη βασιλική οικογένεια και τα γεγονότα γύρω από αυτή, στη δεκαετία του ’90 και τις αρχές του 2000. Στις πέμπτη και έκτη σεζόν, θα δούμε την Στόντον («Downton Abbey», «Harry Potter and the Order of the Phoenix») ως βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ (παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τις Κλερ Φόι και Ολίβια Κόλμαν), τον Τζόναθαν Πράις ως πρίγκιπα Φίλιππο (μετά τους Ματ Σμιθ και Τομπάιας Μένζις) και την Ντεμπίκι ως πριγκίπισσα Νταϊάνα (μετά την Εμα Κόριν που θα παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά στην επερχόμενη, τέταρτη σεζόν).

Κι ενώ ο δημιουργός του Στέμματος, Πίτερ Μόργκαν, αρχικά σχεδίαζε να ολοκληρώσει τη σειρά μετά την κυκλοφορία της πέμπτης σεζόν, τελικά αποφάσισε στις αρχές του 2020, να παρουσιάσει το φινάλε της ιστορίας σε δυο σεζόν. «Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για την πλοκή της πέμπτης σεζόν και σύντομα έγινε σαφές ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε στο αρχικό σχέδιο και να κάνουμε έξι σεζόν, ώστε να είμαστε αντάξιοι στον πλούτο και την πολυπλοκότητα της ιστορίας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, η έκτη σεζόν δεν θα μας φέρει πιο κοντά στο σήμερα – απλώς θα μας δώσει τη δυνατότητα να καλύψουμε την ίδια περίοδο με περισσότερη λεπτομέρεια», είχε δηλώσει.  

Η τέταρτη σεζόν, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου στο Netflix, θα μας συστήσει την πρώτη γυναίκαι και μακροβιότερη πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ. Όπως είδαμε και στο πρώτο τρέιλερ της σεζόν, τη Θάτσερ υποδύεται η Τζίλιαν Αντερσον.