TV + Series

Ratched: Στο Netflix το prequel της «Φωλιάς του Κούκου»

Η τηλεοπτική σειρά «Ratched» κυκλοφορεί στις 18 Σεπτεμβρίου με πρωταγωνίστρια την Σάρα Πόλσον και τον δημιουργό του «American Horror Story» και «Glee».

Μάνος Νομικός
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυκλοφορεί στις 18 Σεπτεμβρίου στο Netflix η σειρά «Ratched», το τηλεοπτικό prequel της κλασικής ταινίας «Στη Φωλιά του Κούκου».

Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να προσπαθήσει να γυρίσει τη συνέχεια ή το prequel στην προκειμένη περίπτωση μίας ταινίας που καθόρισε τη δεκαετία του ’70, μία από τις δεκαετίες με τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά αριστουργήματα (και άλλα τόσα παραγνωρισμένα «διαμάντια»).

Ratched © Netflix


Μιλάμε για την ταινία «Στη Φωλιά του Κούκου» του Μίλος Φόρμαν που κυριάρχησε το 1975, κερδίζοντας 5 βραβεία Όσκαρ (ανάμεσα και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας), αναδεικνύοντας το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο του Τζακ Νίκολσον, που με τη σειρά του κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Η ταινία αποτέλεσε κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Κεν Κέισι και μας μεταφέρει σε μία ψυχιατρική κλινική στο Όρεγκον του 1963. Εκεί, η σκληρή νοσοκόμα Μίλντρεντ Ρέιτσεντ, με την Λουίζ Φλέτσερ να κερδίζει και αυτή το βραβείο Όσκαρ για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο, χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους για να επιβληθεί ή και να ταπεινώσει ακόμα τους ασθενείς. Ανάμεσά τους και ο Ραντλ Πάτρικ Μακ Μέρφι (Τζακ Νίκολσον), ένας ψυχοπαθής εγκληματίας που μεταφέρεται στην κλινική από τις αγροτικές φυλακές. Η σύγκρουση με τη νοσοκόμα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ratched © Netflix


45 χρόνια αργότερα, το Netflix ανακοινώνει το τηλεοπτικό prequel της «Φωλιάς του Κούκου». Με τίτλο «Ratched» η σειρά θα ασχοληθεί με τη ζωή και διαμόρφωση του χαρακτήρα της νοσοκόμας Μίλντρεντ Ρέιτσεντ, δεκαπέντε χρόνια πριν συναντήσει τον Μακ Μέρφι, σε ένα ρόλο που θα ενσαρκώσει η εξαιρετική Σάρα Πόλσον («American Horror Story», «Glass»). Δημιουργός της σειράς είναι Ράιαν Μέρφι («American Horror Story», «Glee», «Nip/Tuck»), με την πρώτη σεζόν να αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

«Σε μία μυστική αποστολή, η Μίλντρεντ (Ρέιτσεντ) παρουσιάζει τον εαυτό της σαν την ιδανική εικόνα πως πρέπει να είναι μία αφοσιωμένη νοσοκόμα, αλλά τα πράγματα πάνα αλλάζουν και καθώς αρχίζει να διεισδύει στο σύστημα ψυχικής υγείας και σε αυτούς που το περιβάλλουν, η λαμπερή εξωτερική όψη της Μίλντρεντ έρχεται σε αντίθεση με σκοτάδι που “σιγοβράζει” μέσα της, αποκαλύπτοντας πως τα πραγματικά τέρατα δημιουργούνται και δεν γεννιούνται». Κάπως έτσι μας προϊδεάζει το δελτίο τύπου και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Ratched © Netflix


Δίπλα στην Σάρα Πόλσον θα βρούμε συμπρωταγωνιστές την Σίνθια Νίξον («Sex and the City»), Σάρον Στόουν, Τζούντι Ντέιβις, Φιν Γουίτροκ, Βίνσεντ Ντ Ονόφριο, Τσάρλι Κάρβερ και άλλοι σε ένα πραγματικό πολύ καλό καστ ηθοποιών.

Θα καταφέρει η σειρά «Ratched» να «ακουμπήσει» έστω για λίγο τη βαριά κληρονομιά που έχει αφήσει η «Φωλιά του Κούκου» ή θα έχουμε μία σειρά που θα μοιάζει περισσότερο με το «American Horror Story»;Τα πρόσφατα παραδείγματα όπως το πολύ μέτριο «Doctor Sleep» σαν sequel της «Λάμψης» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ δεν τα λες και επιτυχημένα αλλά ποτέ μη λες ποτέ, ιδιαίτερα αν δεν έχεις δει κάτι.

Ratched © Netflix

Ratched © Netflix

Ratched © Netflix

Ratched © Netflix