TV + Series

Netflix: Δίνει «Το Παιχνίδι» λύση σε ανεξιχνίαστο θάνατο;

Χρήστης του ίντερνετ βρήκε ομοιότητες του ανεξιχνίαστου θανάτου του Ρέι Ριβέρα στη σειρά ντοκιμαντέρ «Άλυτα Μυστήρια» με την ταινία «Το Παιχνίδι» του 1997.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλυτα Μυστήρια Ι Netflix
Ο Ρέι Ριβέρα με τη γυναίκα του, Άλισον Ι Άλυτα Μυστήρια © Netflix

Η σειρά «Άλυτα Μυστήρια» του Netflix εξετάζει ανεξιχνίαστες υποθέσεις και ένας χρήστης του ίντερνετ ίσως βρήκε λύση σε υπόθεση μέσα στην ταινία «Το Παιχνίδι».

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Άλυτα Μυστήρια» («Unsolved Mysteries») ανέβηκε κατευθείαν στην κορυφή του αμερικανικού TOP 10 τηλεθέασης στο Netflix, όπως και στις κορυφαίες θέσεις στην Ελλάδα (νούμερο 3 αυτή τη στιγμή στη χώρα μας).

Άλυτα Μυστήρια | Επίσημο τρέιλερ | Netflix


Η τεράστια επιτυχία του μου προξένησε εντύπωση αλλά εδώ έχουμε την επιστροφή μίας πολύ επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς που παιζόταν σε διάφορα κανάλια στην Αμερική από το 1987 μέχρι και το 2002, με συνολικά 580 επεισόδια. Μέχρι που ανέλαβαν οι παραγωγοί του «Stranger Things» να της δώσουν νέα ζωή, αυτή τη φορά μέσα από το Netflix. Κάθε επεισόδιο των «Άλυτων Μυστηρίων» ερευνά μία παράξενη και ανεξιχνίαστη υπόθεση, εξαφανίσεις και περίεργους θανάτους ανθρώπων, ακόμα και απίθανες θεωρίες συνωμοσίας και παραφυσικά φαινόμενα (εξωγήινοι, φαντάσματα). Στα περισσότερα επεισόδια μιλάνε μέλη της οικογένειας του ανθρώπου που έχει εξαφανιστεί ή δολοφονηθεί, οι αστυνομικές αρχές και αξιωματούχοι της κάθε πόλης, φίλοι και άνθρωποι που ίσως είδαν κάτι.

Στο τέλος του κάθε επεισοδίου, οι συντελεστές της σειράς ζητάνε τη βοήθεια των τηλεθεατών, αν κάποιος γνωρίζει κάτι που μπορεί να βοηθήσει τις αρχές να δώσουν λύση σε κάποια ανεξιχνίαστη υπόθεση. Σαν να λέμε ότι η Αγγελική Νικολούλη έλειπε για σχεδόν 20 χρόνια από την τηλεόραση και επέστρεφε με το «Φως στο Τούνελ» στο Netflix. Βέβαια, η Αγγελική Νικολούλη δεν λείπει ποτέ από την τηλεόραση. Πάνω από 260 υποθέσεις τελικά λύθηκαν στα «Άλυτα Μυστήρια» μετά από πληροφορίες τηλεθεατών αλλά και μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας (τεστ DNA κ.α.).

Άλυτα Μυστήρια Netflix
Άλυτα Μυστήρια Ι Netflix


Τα «Άλυτα Μυστήρια» που κυκλοφόρησαν την 1η Ιουλίου μας παρουσιάζουν έξι ανεξιχνίαστες υποθέσεις και άλλες έξι που θα έρθουν μέσα στη χρονιά. Η ξαφνική εξαφάνιση του Ρέι Ριβέρα και η τραγική ανακάλυψη σε ένα ξενοδοχείο. Η εξαφάνιση της Πατρίς Έντρες από το κομμωτήριό της μέσα σε 13 λεπτά. Μία ολόκληρη οικογένεια εξαφανίζεται στη Γαλλία και η τρομακτική ανακάλυψη. Ο θάνατος-μυστήριο του Αλόνζο Μπρουκς και οι υποψίες για έγκλημα μίσους. Οι τρομακτικές εμπειρίες των κατοίκων του Μπερκσάιρ με ένα ΑΤΙΑ. Η εξαφάνιση της Λίνα Τσάπιν και οι υποψίες γύρω από τη μητέρα της.

Από την πρώτη μέρα και ειδικά το τριήμερο 3-5 Ιουλίου επικράτησε πανικός, η τηλεθέαση στα ύψη και οι πληροφορίες, tips και leads από τους τηλεθεατές άρχισαν να κατακλύζουν το site unsolved.com. Φαίνεται πως η αναβίωση μίας σειράς από τα 80s και 90s ήταν, για άλλη μία φορά, καλή ιδέα. Οι συντελεστές και παραγωγοί της εκπομπής αξιολογούν όλες τις πληροφορίες, ήδη υπάρχουν πάνω από 20 πολύ σοβαρές και θα τις κατευθύνουν στις αρμόδιες αρχές.

Άλυτα Μυστήρια Ι Netflix
Άλυτα Μυστήρια Ι Netflix


Η πρώτη υπόθεση («Μυστήριο στη Στέγη») είναι αυτή που βρίσκεται στην επικαιρότητα τις τελευταίες ώρες. Η ξαφνική εξαφάνιση το 2006 του Ρέι Ριβέρα στη Βαλτιμόρη και η εύρεση της σορού του μετά από αρκετές μέρες σε κάποιο κλειστή αίθουσα του ξενοδοχείου Belvedere, έχει «πυροδοτήσει» πολλές θεωρίες.

Ο Ρέι Ριβέρα φαίνεται πως πήδηξε από κάποιο ψηλό σημείο του ξενοδοχείου και το σώμα του διαπέρασε την χαμηλότερη μεταλλική οροφή, ανοίγοντας μία τρύπα. Ο Ρέι Ριβέρα ήταν μόλις 33 χρονών και δούλευε, αφού δεν τα είχε καταφέρει σαν σεναριογράφος, σε μία χρηματοοικονομική εταιρία που διεύθυνε ο καλύτερός του φίλος, Πόρτερ Στάνσμπερι. Η γυναίκα του, Άλισον, δεν μπορεί να δεχτεί μέχρι σήμερα πως ο θάνατός του προήλθε από αυτοκτονία, δεν υπήρχε καμία ένδειξη πριν εξαφανιστεί πέραν από κάποιες σημειώσεις, κρυμμένες πίσω από το κομπιούτερ του.

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις ήταν ακατανόητες, διάφορες λίστες με ονόματα ηθοποιών και ταινιών, ονόματα φίλων και συγγενών, μασονικά σύμβολα, διάσημες φράσεις και αποσπάσματα.

Το Παιχνίδι
Μάικλ Ντάγκλας Ι Το Παιχνίδι


Ένας χρήστης του Reddit πριν λίγες μέρες παρατήρησε κάτι ανάμεσα στις ταινίες που φαίνεται πως είχε σημειώσει ο Ρέι Ριβέρα. Μία από αυτές τις ταινίες ήταν «Το Παιχνίδι» («The Game») από το 1997, με σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Φίντσερ και πρωταγωνιστές τον Μάικλ Ντάγκλας και Σον Πεν. Στο τέλος της ταινίας, ο Μάικλ Ντάγκλας πηδάει από την οροφή ενός luxury ξενοδοχείου και διαπερνάει με το σώμα του μία γυάλινη χαμηλότερη οροφή. Εμφανείς οι παραλληλισμοί και ομοιότητες με την ταινία και τις μυστηριώδεις σημειώσεις που βρέθηκαν, όπως και η σιωπή που επέβαλε στους εργαζόμενους της εταιρίας, δια της νομικής οδού, ο φίλος-εργοδότης του Ρέι Ριβέρα. Λίγο αργότερα, παρατήρησε στις σημειώσεις και τις φράσεις «the game is up» («το παιχνίδι ξεκίνησε») και «that was a well-played game. Congratulations, to all who participated» («ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Συγχαρητήρια σε όσους πήραν μέρος»), ενώ γράφει «παίκτες» στη σελίδα με τα ονόματα των φίλων του. 

Με τα στόματα όλων κλειστά, εσείς νομίζετε ότι ένα αληθινό μακάβριο «παιχνίδι» παίχτηκε τότε στο ξενοδοχείο Belvedere;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ