TV + Series

Fake διαφήμιση για το «Black Mirror» μας βάζει μέσα στον καθρέπτη

Βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη και γινόμαστε πρωταγωνιστές του έκτου κύκλου της πιο πολυσυζητημένης sci-fi σειράς της δεκαετίας.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Black Mirror
Brother Madrid

Μία σχολή από τη Μαδρίτη δημιούργησε μία fake διαφήμιση για την έκτη σεζόν της δυστοπικής sci-fi σειράς «Black Mirror» και η «είδηση» έκανε το γύρο του κόσμου.

Για πολλούς, μία από τις πιο σημαντικές τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας, η βρετανική ανθολογία επιστημονικής φαντασίας «Black Mirror» του Τσάρλι Μπρούκερ, μας χάρισε κάποια αξέχαστα επεισόδια μέσα σε 5 σεζόν (2011-2019).  Η ματιά του σκηνοθέτη-σεναριογράφου σε ένα μέλλον δυστοπικό, χωρίς προσωπικά δεδομένα, όπου τα πάντα παρακολουθούνται από τον «μεγάλο αδελφό», δεν απέχει πολύ από τη σημερινή πραγματικότητα. Και γι’ αυτό πέτυχε το «Black Mirror», «έβλεπε» πάντα μπροστά.

Κάποιοι λένε πως ακόμα και την επιδημία με τον κορωνοϊό «προέβλεψε» o Τσάρλι Μπρούκερ το 2008 στη σειρά «Dead Set», όπου ζόμπι κατακλύζουν τη Βρετανία και οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται είναι οι παίκτες κλεισμένοι στο σπίτι του «Big Brother». Κάτι αντίστοιχο, χωρίς τα ζόμπι, είχε συμβεί στην πραγματικότητα πριν δύο μήνες στη Γερμανία, με τους παίκτες του 13ου κύκλου του γερμανικού «Big Brother» να αγνοούν την κατάσταση στον «έξω» κόσμο για ένα διάστημα.

Η δημιουργική σχολή Brother της Μαδρίτης δημιούργησε, πριν λίγες μέρες, μία ψεύτικη διαφήμιση για την έκτη σεζόν του «Black Mirror». Η διαφήμιση, ουσιαστικά ένας καθρέπτης σε στάσεις λεωφορείου όπου μέσα του βλέπουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, μας λέει ότι ίσως αυτό που ζούμε σήμερα, με την πανδημία και το lockdown, δεν είναι κάτι άλλο από ένα νέο επεισόδιο του «Black Mirror».


Μέσα σε λίγες ώρες, το «νέο» μεταδόθηκε παντού και όλοι νόμιζαν ότι σύντομα έρχεται μία 6η σεζόν. Δυστυχώς για εμάς, ο δημιουργός του «Black Mirror» ξέκοψε κάτι τέτοιο. «Για την ώρα, δεν ξέρω τι στομάχι χρειάζεται για να γράψεις ιστορίες για κοινωνίες που διαλύονται. Δεν δουλεύω πάνω σε κάποιες τέτοιες ιστορίες. Θα ήθελα να ξαναπιάσω το κωμικό μου στοιχείο, έτσι γράφω κείμενα που θα με κάνουν να γελάσω» απάντησε στο τηλεοπτικό περιοδικό Radio Times σχετικά με το μέλλον της σειράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ