TV + Series

Η Νατάσια Δημητρίου έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο

Η Βρετανοκύπρια πρωταγωνίστρια της σειράς «What We Do in the Shadows» είναι το νέο μεγάλο τηλεοπτικό όνομα.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νατάσια Δημητρίου
Νατάσια Δημητρίου, 2020 © Photo by Matt Winkelmeyer/Getty Images

Η Βρετανοκύπρια Νατάσια Δημητρίου, πρωταγωνίστρια της σειράς «What We Do in the Shadows», θεωρείται το όνομα που θα κυριαρχήσει τηλεοπτικά τα επόμενα χρόνια.

Κρατήστε το όνομά της, η Νατάσια Δημητρίου είναι το νέο μεγάλο όνομα που θα πρωταγωνιστήσει, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά, τα επόμενα χρόνια. Καιρός να την μάθουμε και στην Ελλάδα.  Τις τελευταίες βδομάδες η Νατάσια Δημητρίου παίζει σε «διπλό ταμπλό». Πρωταγωνιστεί στην υπερ-επιτυχημένη καλτ σειρά «What We Do in the Shadows», την κωμωδία τρόμου του δικτύου FX, αλλά και σαν συμπαρουσιάστρια του διαγωνισμού ανθοκομίας «Η Μεγάλη Μάχη των Λουλουδιών» («The Big Flower Fight») του Netflix. Πριν από αυτά, είχε «διανύσει» πολλά χιλιόμετρα στις απαιτητικές stand up comedy και θεατρικές σκηνές της Βρετανίας.

What We Do in the Shadows
What We Do in the Shadows

Γεννήθηκε το 1984 στο Λονδίνο από Αγγλίδα μητέρα και Κύπριο πατέρα (ο σεφ Σωτήρης). Είναι η μεγαλύτερη αδελφή του Τζέιμι Δημητρίου, εξίσου επιτυχημένου ηθοποιού και σεναριογράφου. Σπούδασε υποκριτική στο πανεπιστήμιο του Λιντς. Τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν από την stand up κωμωδία, παίζοντας με μεγάλη επιτυχία με το Comedy Biscuit γκρουπ του πανεπιστημίου του Μπρίστολ στο διάσημο φεστιβάλ Edinburgh Fringe από το 2009 ως το 2011. Η ίδια συνέχισε να γράφει και να παίζει σε επιτυχημένες παραστάσεις στο Edinburgh Fringe και σε άλλα φεστιβάλ κωμωδίας. Τα «ραντάρ» των τηλεοπτικών παραγωγών άρχισαν να την ακολουθούν.

Την Νατάσια Δημητρίου την γνώρισα – τηλεοπτικά – πριν δύο χρόνια, όταν συμπρωταγωνιστούσε στην κωμική σειρά «Stath Lets Flats» του Channel 4. Μία σειρά, με έντονο το ελληνικό στοιχείο στο στόρι και στους χαρακτήρες, που θα μπορούσε να βρει το δρόμο της σε κάποιο πρόγραμμα ελληνικού καναλιού. «Ψιλά γράμματα» θα πει κάποιος, εδώ είναι άλλος κόσμος τηλεοπτικά. Στη σειρά «Stath Lets Flats» πρωταγωνιστεί και γράφει ο αδελφός της Νατάσια, o επίσης εξαιρετικός ηθοποιός Τζέιμι Δημητρίου, στο ρόλο ενός ατζαμή και αδέξιου Κύπριου μεσίτη ενοικιαζόμενων σπιτιών στο Λονδίνο. Ο Σταθ (Τζέιμι Δημητρίου) φαίνεται πως κρατάει αυτή τη δουλειά μόνο και μόνο επειδή είναι η οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε ο πατέρας του, Βάσος, τον οποίo ενσαρκώνει τηλεοπτικά ο Έλληνας ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου.

Stath Lets Flats
Χρήστος Στέργιογλου, Τζέιμι Δημητρίου, Νατάσια Δημητρίου Ι Stath Lets Flats

H Νατάσια Δημητρίου παίζει την Σόφι, αδελφή του Σταθ, με έναν πατέρα που σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί αλλά δεν είναι σίγουρος σε τι χέρια θα αφήσει την επιχείρηση που έστησε με κόπο. Ο Σταθ φέρνει μόνο την καταστροφή, η Σόφι από την άλλη, μία κοπέλα με «χρυσή καρδιά» που για χρόνια έβλεπε φανατικά ριάλιτι όπως «X Factor» και «Britain’s Got Talent», προσπαθεί να φέρει μία ισορροπία στην οικογένεια και το μεσιτικό γραφείο.

Νατάσια Δημητρίου
Νατάσια Δημητρίου


Η δεύτερη σεζόν της σειράς «Stath Lets Flats» ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, με πολύ καλές κριτικές και ratings, χωρίς να υπάρχουν ακόμα ανακοινώσεις για μία νέα τρίτη σεζόν, κάτι που ελπίζουμε να συμβεί σύντομα. Πριν λίγες βδομάδες όμως, η ομάδα του «Stath Lets Flats» μας πρόσφερε ένα μικρό 8λεπτο επεισόδιο, μέσα στην καραντίνα, με τίτλο «Πώς είναι να είσαι μεσίτης στο lockdown».



Μία άλλη σειρά έκανε πρεμιέρα τον περσινό Μάρτιο και ήταν αυτή που ανέδειξε την Νατάσια σαν το νέο μεγάλο όνομα. Το «What We Do in the Shadows» του δικτύου FX έχει «συμπαρασύρει» τα πάντα στο δρόμο του, με δύο σούπερ επιτυχημένες σεζόν και την είδηση πως ήδη ανανεώθηκε και για μία τρίτη. Είναι η τηλεοπτική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας του 2014 από τον χιπ Τάικα Γουαϊτίτι και τον Τζεμέιν Κλεμέντ και ακολουθούμε τη ζωή τριών παραδοσιακών βαμπίρ που προσπαθούν να προσαρμοστούν στη σύγχρονη ζωή στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης (σε αντίθεση με την ταινία που τα βαμπίρ έμεναν στη Νέα Ζηλανδία). Η Νατάσια Δημητρίου παίζει την βαμπίρο Νάντια, παντρεμένη με τον βρικόλακα Λάζλο (ο Ματτ Μπέρι από το «The IT Crowd»). Ότι πιο έξυπνο και ξεκαρδιστικό έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο.

What We Do in the Shadows
Ματτ Μπέρι, Νατάσια Δημητρίου Ι What We Do in the Shadows

Τις ίδιες ακριβώς μέρες με τη δεύτερη σεζόν του «What We Do in the Shadows», στο Netflix προβλήθηκε το ριάλιτι-διαγωνισμός ανθοκομίας «Η Μεγάλη Μάχη των Λουλουδιών», με δέκα ζευγάρια να ρίχνονται σε μία αναμέτρηση για το ποιος θα φτιάξει τα μεγαλύτερα και ωραιότερα γλυπτά κήπου. Η Νατάσια, σαν συμπαρουσιάστρια, ανεβάζει το show με τις κωμικές τις ατάκες και τη γενικότερη παρουσία της. Δείχνει σε όλους, μαζί με τον άλλο συμπαρουσιαστή Βικ Ριβς, πως πρέπει να παρουσιάζεται ένα σύγχρονο τηλεοπτικό show, χωρίς φωνές και κραυγές.

Η Μεγάλη Μάχη των Λουλουδιών
Νατάσια Δημητρίου, Βικς Ριβς Ι Η Μεγάλη Μάχη των Λουλουδιών


Αφού λοιπόν κρατήσατε το όνομά της, οι τηλεοπτικές σειρές «What We Do in the Shadows» και «Stath Lets Flats», ακόμα και αυτός ο διαγωνισμός ανθοκομίας «Η Μεγάλη Μάχη των Λουλουδιών», είναι η καλύτερη εισαγωγή για τον κόσμο της Νατάσια Δημητρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ