TV + Series

Homeland 2011-2020: Πόσο (δεν) άλλαξε η Κάρι μέσα σε μια δεκαετία

Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε του Homeland αναπολούμε τις καλύτερες στιγμές της κατασκοπευτικής εποποιίας του Showtime

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2020 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved.

Φωτογραφική και όχι μόνο αναδρομή της Κάρι Μάθισον (Claire Danes) από το 2011 μέχρι και σήμερα, λίγο πριν την προβολη του τελευταίου επεισοδίου του Homeland από το FOX.

Λίγες ώρες πριν προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της 8ης (και τελευταίας ;) σεζόν του Homeland από το FOX, όλα μοιάζουν ρευστά, όπως κάθε στιγμή άλλωστε στην βραβευμένη σειρά. Η Claire Danes που υποδύεται την διπολική και επιτυχημένη πράκτορα της CIA, Κάρι Μάθισον, πρωταγωνιστεί μαζί με τον Mandy Patinkin (Σολ Μπέρενσον) και στους 8 κύκλους της σειράς-φαινόμενο και η αλήθεια είναι ότι θα περιμέναμε βλέποντας την εξέλιξή της, μια εντυπωσιακή αλλαγή.

Homeland 8 | Trailer Episodic 3

Αν ωστόσο αφήσουμε έξω από τη συζήτηση την ψυχοσύνθεση της αγαπημένης ηρωίδας κατά τη διάρκεια της σειράς, εμφανισιακά αλλά και στην ποιότητά της ως πράκτορα θα σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Γι’ αυτό άλλωστε ακόμα και αν έχει βρεθεί πολλές φορές στο καναβάτσο, συνεχίζει να είναι μία από τις πιο περιζήτητες πράκτορες στις ΗΠΑ.

Από την βάση της στην Ουάσινγκτον, η Κάρι βρέθηκε στο Ιράκ, στην Κωνσταντινούπολη, στο Πακιστάν και από εκεί στο Βερολίνο και πίσω. Η ζωή της θα βρεθεί σε κίνδυνο ουκ ολίγες φορές και όσοι βρίκσονται γύρω της, ρισκάρουν τα πάντα.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς-φαινόμενο των Αλεξ Γκάνζα και Χάουαρντ Γκόρντον, που βασίστηκε στην ισραηλινή σειρά «Prisoners of War», προβλήθηκε λίγες μέρες μετά τη 10η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην Αμερική, το 2011. Εννιά χρόνια και πολλά βραβεία Emmy μετά, το κατασκοπευτικό υπερθέαμα φαίνεται να φτάνει στο τέλος του. Η 8η σεζόν ολοκληρώνεται αυτήν την Κυριακή και
Homeland | Series Finale Trailer
. Λίγες ώρες πριν το μεγάλο φινάλε θυμόμαστε τις αλλαγές της Claire Danes με το πέρασμα των χρόνων.

HOMELAND 1
H σειρά που συγκλονίζει την Αμερική, βάζει στην εικόνα τους φόβους μια αυτοκρατορίας, που μπορεί να πέσει από μόνη της ή καλύτερα εκ των έσω. Το πρώτο για το οποίο ξεχωρίζει η σειρά είναι για το πολύ καλό καστ της: Claire Danes (από το ‘Romeo & Juliet’ με τον Leonardo Di Caprio), Damian Lewis (ο πρωταγωνιστής του ‘Life’), Morena Maccarin (η Anna από το V) και Mandy Patinkin (Criminal Minds). Η Carrie Anderson (Danes) είναι πράκτορας της CIA. Ένας πληροφοριοδότης της στο Ιράκ την ενημερώνει ότι ένας Αμερικανός στρατιώτης άλλαξε «στρατόπεδο» και είναι πλέον τρομοκράτης. 10 μήνες μετά, η πρώτη είδηση στην Αμερική είναι η εύρεση ενός Αμερικανού στρατιώτη - τον οποίο είχαν για νεκρό - κλεισμένο σε ένα μπουντρούμι στο Ιράκ για 8 χρόνια! Όταν το πληροφορείται αυτό η Κάρι είναι πεπεισμένη ότι ο άνθρωπος που υποδέχεται η Αμερική ως ήρωα είναι αυτός για τον οποίο της μίλησε ο πληροφοριοδότης της. Πηγαίνει στον μέντορά της Σολ αλλά της λέει ότι χωρίς στοιχεία δεν μπορεί να πάει με αυτήν την εικασία στους ανωτέρους του.

Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2011 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved.

Σίγουρη όμως για το ένστικτό της αποφασίζει χωρίς άδεια να βάλει κάμερες παρακολούθησης στο σπίτι του Nicholas Brody (Lewis) στιγμές πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο του και τον υποδεχτεί με τιμές ήρωα ο Αντιπρόεδρος της Αμερικής. Στην πορεία βλέπουμε τον Nicholas να λέει ψέματα για το τι έζησε στο Ιράκ, καθώς άλλα λέει και άλλα δείχνει να θυμάται σε ασπρόμαυρα flashbacks. 

Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2011 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved.

HOMELAND 2
Πώς θα συνεχιστεί η ιστορία και πώς θα καταλήξει η σχέση του λοχία Nicolas Brody και της Carrie Matheson; Συναρπαστικές εξελίξεις, δυνατές ερμηνείες και αμέτρητα διεθνή βραβεία όπως Χρυσή Σφαίρα και Emmy «Καλύτερης Δραματικής Σειράς», Emmy «Καλύτερου Ηθοποιού» στον Μπρόνι (Damien Lewis) και στην Κάρι (Claire Danes), καθιστούν ήδη τη σειρά μια από τις πιο δημοφιλείς όλων των εποχών!

Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2012 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved

HOMELAND 3
Όσο η Κάρι και ο Σολ προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια της κατεστραμμένης προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής, παρασύρονται στην πολιτική και δημοσιογραφική θύελλα που ακολουθεί της επίθεσης. Η επόμενη μέρα βρίσκει το Νίκολας Μπρόντι ως βασικό ύποπτο και κεντρικό πρόσωπο στο μεγάλο ανθρωποκυνηγητό από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες.

Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2013 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved.

HOMELAND 4
Η σειρά έχει ήδη γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία έχοντας κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Emmy «Καλύτερης Δραματικής Σειράς» το 2012, Χρυσή Σφαίρα στις τελετές απονομής του 2011 και 2012 στην κατηγορία «Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά – Δράμα» και τα βραβεία Emmy στις κατηγορίες «Καλύτερος Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά» και «Καλύτερη Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά» για τους Damian Lewis και Claire Danes αντίστοιχα.

Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2014 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved.

Το τέλος του 3ου κύκλου άφησε πολλά ερωτήματα, τα οποία πρόκειται να απαντηθούν στα νέα επεισόδια της σειράς, τον Οκτώβριο στο FOX.  Η Κάρι τώρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή στην Κωνσταντινούπολη ως η νεότερη Διευθύντρια τομέα στην ιστορία της CIA ενώ παράλληλα είναι έγκυος. Πολύ σύντομα θα βρεθεί μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν. Ο Σολ Μπέρενσον έχει αποσυρθεί και πλέον εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στη Νέα Υόρκη.

Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2014 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved.

HOMELAND 5
Στο τέλος του 4ου κύκλου, η Αμερικανική Πρεσβεία στο Πακιστάν βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς ο τρομοκράτης Χακάνι απέδρασε και η Κάρι έμαθε ότι ο Σολ είχε υποστηρίξει τη συμφωνία μαζί του. Ο 5ος κύκλος του «Homeland» ξεκινά 2 χρόνια μετά τη θητεία της Κάρι Μάθισον ως επικεφαλής του γραφείου επιχειρήσεων στο Islamabad. Παλεύοντας να συμφιλιωθεί με την ενοχή και την απογοήτευση από τα χρόνια που εργάστηκε στην πρώτη γραμμή του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», η Κάρι έχει συνειδητά κόψει τις γέφυρες με τη CIA και έχει αποσυρθεί στο Βερολίνο, όπου εργάζεται για μία ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας.

Μία σειρά από νέους χαρακτήρες έρχεται να προστεθεί στο cast του «Homeland», συμπεριλαμβανομένου του Γερμανού Sebastian Koch (The Lives of Others, A Good Day to Die Hard), στο ρόλο του αφεντικού της Κάρι. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η συμμετοχή της Miranda Otto (The Lord of The Rings, The Thin Red Line, What Lies Beneath), του Alexander Fehling (Inglourious Basterds) και της Sarah Sokolovic. Η Otto υποδύεται την Άλισον Καρ, ο Fehling το σύντροφο της Κάρι και η Sokolovic μία Αμερικανίδα δημοσιογράφο. Το «Homeland» έλαβε 5 υποψηφιότητες στα Βραβεία Emmy 2015, με πιο σημαντική την υποψηφιότητα στην κατηγορία «Καλύτερης Δραματικής Σειράς» και αυτή της Claire Danes στην κατηγορία «Καλύτερη Πρωταγωνίστρια σε Δραματική Σειρά».

Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2015 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved.

HOMELAND 6
Η σειρά έχει παρουσιάσει στο κοινό  μία περίπλοκη και πολυεπίπεδη ανάλυση της συλλογικής αντίδρασης απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις, μέσα από την προσωπικότητα της προβληματικής αλλά εκπληκτικής πρωταγωνίστριας Κάρι Μάθισον. Οι προφητικές γεωπολιτικές υποθέσεις και το κατασκοπευτικό υπόβαθρο της σειράς, έχουν μεταφέρει τους τηλεθεατές σε σκοτεινές φυλακές στη Βαγδάτη, στα πλακόστρωτα δρομάκια της Βυρηττού, στα ορεινά σύνορα μεταξύ Ιράκ και Ιράν, στους διαδρόμους του Λόγκλεϊ και στα κέντρα επιρροής της Ουάσινγκτον, στους πολύβουους δρόμους του Ισλαμαμπάντ και, στον τελευταίο κύκλο, στο Βερολίνο της Γερμανίας, το κέντρο εξουσίας και επιρροής στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2017 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved.

HOMELAND 7
Στο τέλος του 6ου κύκλου της σειράς, η Πρόεδρος Κιν (Elizabeth Marvel) αντιμετωπίζει απόπειρα δολοφονίας εναντίον της όμως η κρίση της αλλάζει και μπερδεύει τις καταστάσεις σε δραμτικό βαθμό για την Κάρι και τους συνάδελφούς της, που έδιναν μάχες στο πλευρό της.  Ο 7ος κύκλος ξεκινά με την Κάρι να έχει εγκαταλείψει τη θέση της στον Λευκό Οίκο και να έχει επιστρέψει στην Ουάσινγκτον όπου ζει με την αδερφή της Μάγκι (Amy Hargreaves), ενώ ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπη με τη διοίκηση της Κιν.

homeland-season7.jpg

HOMELAND 8
Ο 8ος και τελευταίος κύκλος του κατασκοπικού έπους «Homeland» βρίσκει την Κάρι Μάθισον να αναρρώνει από βάναυσο εγκλεισμό μηνών, σε ρωσικό γκουλάγκ. Το σώμα της θεραπεύεται, αλλά η μνήμη της παραμένει διασπασμένη, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για τον Σολ, νυν σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του νεοεκλεγέντα Προέδρου Γουόρνερ (τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα, Beau Bridges). Η βασική προτεραιότητα της νεοσύστατης κυβέρνησης του Warner είναι το τέλος του «αιώνιου πολέμου» στο Αφγανιστάν και ο Σολ έχει αναλάβει να φέρει τους Ταλιμπάν στο τραπέζι για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2020 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved.

Όμως, η Καμπούλ βρίθει από πολέμαρχους και μισθοφόρους, ζηλωτές και κατασκόπους - και ο Σολ έχει ανάγκη τις σχέσεις και την εμπειρία που μόνο η προστατευόμενή του μπορεί να παρέχει. Παρά τις ιατρικές συμβουλές, ο Σολ ζητά από την Κάρινα τον συνοδεύσει στο στόμα του λύκου – για μια τελευταία φορά. Δίπλα τους στον τελευταίο κύκλο θα δούμε τους Maury Sterling, Linus Roache και Costa Ronin, με τους Nimrat Kaur και Numan Acar επίσης να επιστρέφουν από τον 4ο κύκλο στους γνωστούς ρόλους των Τασνίμ και Χακάνι.

Ανασκόπηση των 8 σεζόν Homeland: Πόσο άλλαξε η Κάρι Μάθισον
© 2020 Showtime Networks, Inc., a CBS Company. All rights reserved.

Το φινάλε του 8ου κύκλου θα προβληθεί τη Δευτέρα 27/4 στο FOX. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ