TV + Series

Ημερολόγια καραντίνας: Η κωμική σειρά που λατρεύουν οι Ισπανοί

Πρώτη στο είδος της – Προσπαθεί να ανακουφίσει τον πόνο του κορωνοϊού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Ημερολόγια Καραντίνας»: η κωμική σειρά μέσω Skype που καθηλώνει τους Ισπανούς στις τηλεοράσεις τους εν μέσω πανδημίας.

Μια νέα κωμική σειρά έκανε την εμφάνισή της στην Ισπανία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία προσπαθεί με χιούμορ να σταθεί απέναντι στο δράμα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της Ισπανίας, αλλά και να διακωμωδήσει τη ζωή της καραντίνας και του εγκλεισμού στα στενά όρια ενός διαμερίσματος. Τα «Ημερολόγια Καραντίνας» αγκαλιάστηκαν από τους Ισπανούς καθώς βλέπουν μέσα από τις ζωές των πρωταγωνιστών τους εαυτούς τους και τη νέα τους ζωή.

Οι ηράκλειες προσπάθειες γονιών να συγκρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από τις βιντεοκλήσεις τους, η γυμναστική στο σπίτι, το πολύ φαγητό και ποτό από το πρωί στο σπίτι είναι μερικές από τις καταστάσεις που προβάλλει η κωμική σειρά, η οποία έχει χαρακτηριστεί πρωτοπόρα στο είδος της. «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να διακωμωδήσουμε τον πόνο των συμπολιτών τους. Στόχος είναι να προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μια κανονικότητα στις πρωτοφανείς καταστάσεις που ζούμε» λέει στον Guardian ο δημιουργός και παραγωγός της σειράς, Άλβαρο Λονγκόρια.

«Προσπαθούμε με χιούμορ να ανακουφίσουμε τον πόνο των ανθρώπων» προσθέτει ο παραγωγός, ο οποίος είχε γυρίσει την ταινία του 2018 «Everybody Knows» με πρωταγωνιστές το αγαπημένο ζευγάρι των Ισπανών, Πένελοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ. Στη σειρά εμφανίζονται 15 γνωστοί ηθοποιοί της Ισπανίας και φυσικά τα γυρίσματα γίνονται από τα σπίτια του καστ. «Η αρχή ήταν δύσκολη. Έχουμε δέκα διαφορετικά σπίτια, όπου οι ηθοποιοί κινηματογραφούν τους εαυτούς τους μέσω Skype», εξηγεί ο Λονγκόρια. «Κανείς δεν έχει βγει από το σπίτι, κανείς δεν έχει σπάσει την καραντίνα. Είναι εντυπωσιακό, αλλά λειτουργεί».