TV + Series

10 σειρές στο Netflix για να δεις χωρίς ανάσα

Το binge-watching έχει άλλη χάρη όταν έχεις χρόνο!

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι πρωταγωνιστές της σειρά Elite του Netflix

Μένουμε σπίτι και κάνουμε binge-watching σε σειρές και ριάλιτι στο Netflix για να τα συζητήσουμε μετά με τους φίλους μας.

Το binge watching για πολλούς από εμάς είναι «παλιά μου τέχνη κόσκινο». Το κάναμε και πριν την καραντίνα, όταν γυρίζαμε σπίτι στις 10 το βράδυ και βλέπαμε 6-7 επεισόδια ξέροντας ότι δουλεύουμε το επόμενο πρωί. Αν κάτι άλλαξε με το να περιοριστούμε σπίτι είναι ότι το κάνουμε πλέον χωρίς τύψεις και προλαβαίνουμε να δούμε περισσότερες σειρές.

Το σκηνικό πριν τα έκτακτα μέτρα που χρειάστηκε να πάρουμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας και τους αγαπημένους μας είχε ως εξής: η παρέα έδινε ραντεβού μία ή δύο φορές την εβδομάδα (αναλόγως τη διαθεσιμότητα), ένας έβαζε το σπίτι και το Netflix, ένας τις σακούλες πατατάκια Tsakiris και ένας διάλεγε σειρά. Τώρα που αυτό πρακτικά δεν γίνεται, αναγκαστήκαμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί στον τρόπο που βλέπουμε σειρές σαν παρέα.

Αρχικά, για να περιορίσουμε τις μετακινήσεις, πάμε σουπερμάρκετ μία φορά την εβδομάδα και ψωνίζουμε όλα τα απαραίτητα. Αυτό σημαίνει ότι αντί να διαλέξουμε μία γεύση πατατάκια Tsakiris για τη βραδιά binge-watching, θα τις πάρουμε όλες! Με αλάτι, με ρίγανη, με ξύδι, τα κυματιστά μπάρμπεκιου, τα cooked με μαύρη τρούφα, τα cooked με μέλι και μουστάρδα, πάρε και 3 από τα cooked με λεμόνι, ρίγανη και πιπέρι γιατί φεύγουν γρήγορα. Λογικά είμαστε οκ, την επόμενη εβδομάδα πάλι. Τι έλεγα; Α ναι, γίναμε πιο δημιουργικοί.

Έχουμε προμηθευτεί τα κατάλληλα εφόδια λοιπόν που θα προσθέσουν τον απαραίτητο κρατσανιστό ήχο στο background και διαλέγουμε σειρά. Έχουμε κάνει ένα ομαδικό chat στο viber, κάνουμε binge-watching κατά βούληση και ο πρώτος που θα τελειώσει έχει το δικαίωμα να κάνει ένα spoiler στους υπόλοιπους που να αφορά την πλοκή -αλλά όχι το τέλος της σειράς. Σατανικό ε;

Επιπλέον, αυτή την περίοδο βλέπουμε non stop σειρές στα ισπανικά, έχοντας στόχο να μάθουμε όσο γίνεται περισσότερες λέξεις και φράσεις ώστε όταν η καθημερινότητά μας επιστρέψει στο κανονικό, να κάνουμε όλοι μαζί ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη ή το Μεξικό. Όποιος έχει μάθει τα περισσότερα κερδίζει και οι υπόλοιποι θα του πληρώσουν το ένα εισιτήριο! Δέχεσαι την πρόκληση;

La Casa De Papel (Money Heist) - Season 1 Trailer

1. Casa de papel - Η τέλεια ληστεία

Το βρίσκω απίθανο να μην το έχεις ήδη δει, αλλά μπορείς να κάνεις μια επανάληψη (αυτός ο Berlin δε χορταίνεται με τίποτα). Αν μη τι άλλο έχει ποικιλία βρισιών στα ισπανικά, έχει αδρεναλίνη, ωραία πλοκή και πολύπλοκους χαρακτήρες. Και το επικό τραγούδι Bella Ciao που έγινε mainstream μετά την δημοτικότητα της σειράς. Συνοδεύεται με Tsakiris cooked με θαλασσινό αλάτι.

4-tsakiris_cooked_3d_salt_120g_preview.jpg

La Chicas del Cable - Cable Girls | official trailer (2017) Netflix

2. Chicas de cable - Οι τηλεφωνήτριες

Απίστευτη σαπουνόπερα, σε κάποια σημεία θα σε ιντριγκάρει (κυρίως ο πρώτος κύκλος που έχει φόνους, μυστικές ταυτότητες και ερωτικά τρίγωνα), σε κάποια θα βαρεθείς λίγο, αλλά θα απολαύσεις retro στιλ δεκαετίας '20 και καθαρά, καστεγιάνικα ισπανικά, από αυτά που μιλάνε στη Μαδρίτη. Επίσης, αν έβλεπες βραζιλιάνικες σαπουνόπερες τη δεκαετία του '90 θα σε πιάσει μια μικρή νοσταλγία. Πάρε από δίπλα και τα Tsakiris με ξύδι, θα σου χρειαστούν για τα νεύρα. 

1-3e_ts_3d_vinegar_120g.jpg

Elite | Official Trailer | Netflix

3. Εlite - Ελίτ

Εδώ θα συναντήσεις γνώριμα από το Casa de Papel πρόσωπα και λίγο ακόμα μυστήριο και δράση. Κοινωνικές ανισότητες που κλιμακώνονται στο περιβάλλον ενός ιδιωτικού σχολείου, μυστικά και λάθη που οδηγούν σε.... φόνους. Βλέπεται χωρίς ανάσα και με δυο σακούλες Tsakiris cooked με μαύρη τρούφα, γιατί είμαστε και εκλεπτυσμένοι νετφλιξάδες.

8-tsakiris_cooked_truffle_120g.jpg

Psychic Ills - Baby (Official Music Video)

4. Toy boy

Ολόφρεσκο και No1 στο top10 του Netflix στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες. Πολλοί κοιλιακοί, αρκετός χορός, ωραία ισπανικά -με βρισιές και μη- και μια κάποια αστυνομική περιπέτεια. Εντάξει, μην περιμένεις να κρατήσεις και την ανάσα σου αλλά βλέπεται πολύ ευχάριστα. Συνόδευσέ την με Tsakiris κυματιστά μπάρμπεκιου.

11-waves_bbq_100g.jpg

Desenfrenadas  Trailer Subtitulado  Netflix 2020

5. Desenfrenadas - Οι ασταμάτητες

Τρεις πολύ αταίριαστες φίλες ξεκινούν για ένα roadtrip που μόνο σύμφωνα με το πρόγραμμα δεν πάει. Η πλοκή εξελίσσεται σχετικά αργά εδώ, όμως έχει τρομερή εικόνα, απίστευτα μέρη που θα σε ξεσηκώσουν για ένα ταξίδι στο Μεξικό, αρκετά ωραία κοινωνικά μηνύματα που περνάνε μέσα από τις συμπεριφορές και τις εμπειρίες τους και πάρα, μα πάρα πολλές βρισιές. Τα κορίτσια εδώ μιλάνε μεξικάνικα και όχι ισπανικά αλλά θα βρεις πολλά κοινά στις δύο γλώσσες. Ευκαιρία να δοκιμάσεις και εσύ κάτι διαφορετικό, όπως τα Tsakiris cooked με μέλι και μουστάρδα.

5-tsakiris_cooked_3d_mustard_120g_preview.jpg

Narcos - Trailer

6. Narcos

Ε καλά, χρειάζεται να πούμε κάτι εδώ; Η γνωστή, πασίγνωστη ιστορία των καρτέλ κοκαΐνης στην Κολομβία με πρωταγωνιστή τον real life γκάνγκστερ Πάμπλο Εσκομπάρ. Δεν είναι όλοι οι διάλογοι ισπανόφωνοι, αλλά έχει αρκετούς ώστε να μάθεις να απειλείς κάποιον αν μιλήσει! Πάρε αγκαλιά τα Tsakiris sticks και ένα μπουκάλι νερό γιατί θα σηκωθείς από τον καναπέ μόνο για τουαλέτα. 

7-tsakiris_sticks_salt_90gr_.jpg

NARCOS: MEXICO Trailer (2018) Netflix

7. Narcos Mexico

Από τα πιο ενδιαφέροντα σίκουελ, είναι η συνέχεια της αληθινής ιστορίας για το πώς έγινε η σύνδεση Κολομβίας-Μεξικού και πώς το Μεξικό προσπάθησε από απλός διακινητής να γίνει «παίκτης» και να αποκτήσει το δικό του καρτέλ. Όλη η ιστορική διαδρομή μέχρι την εμφάνιση του El Chapo με μπόλικους φόνους, ναρκωτικά, διαφθορές και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Όλα στα μεξικάνικα βεβαίως βεβαίως. Επιβάλλεται να μασουλάς και Tsakiris cooked με λεμόνι, ρίγανη και πιπέρι.

6-tsakiris_cooked_3d_lemon_120g_preview.jpg

"El Chapo" Trailer

8. El Chapo

El Chapo είπα και αναφέρομαι φυσικά στον μεγαλύτερο βαρόνο ναρκωτικών. Σε αυτή τη σειρά θα μάθεις τα πάντα για την άνοδο και την κάθοδο του εμπόρου ναρκωτικών που κατάφερε να μπει στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους, θα δεις πώς κλιμακώθηκε η διαφθορά των πολιτικών του Μεξικού και θα δεις πώς μπορείς να μιλάς ισπανικά ή μεξικάνικα και να φαίνεσαι σούπερ κουλ. Όπως ακριβώς τα Tsakiris ρίγανη.

2-3e_ts_oregano_140g.jpg

TRAILER: Locked Up | Catch up on All 4

9. Locked up

Και εδώ γνώριμα πρόσωπα από το Casa de Papel, στην ισπανική βερσιόν του Orange is the new black. Δηλαδή: γυναικείες φυλακές, γυναίκες που μάχονται για την επιβίωση ή την υπερίσχυσή τους, ίντριγκες, δολοπλοκίες, φιλίες, μυστικά και παρανομίες πίσω από τα κάγκελα. Αυτό που πρέπει να τους λείπει περισσότερο είναι μια σακούλα Tsakiris κυματιστά με αλάτι.

9-waves_salt_100g.jpg

Criminal | Franchise Trailer | Netflix

10. Criminal: Ισπανία

Είμαι σίγουρη ότι σου αρέσουν τα αστυνομικά και τα ψυχολογικά παιχνίδια ανάμεσα σε ντετέκτιβ και υπόπτους οπότε θα σου αρέσει πολύ. Κρίμα που έχει μόνο τρία επεισόδια. Τουλάχιστον θα τα δεις μονοκοπανιά. Παρέα με τα Tsakiris κυματιστά με ρίγανη.

10-waves_oregano_100g.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ