TV + Series

5 σειρές κινουμένων σχεδίων για να δείτε μετά το «BoJack Horseman»

Η σειρά του Netflix μας αποχαιρέτησε αλλά υπάρχουν και άλλες σπουδαίες σειρές κινουμένων σχεδίων εκεί έξω.

Μάνος Νομικός
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

5 νέες σειρές κινουμένων σχεδίων για να δείτε όσοι είσαστε φίλοι της animated σειράς «BoJack Horseman» του Netflix

Το καταλάβαμε καλά, όλοι έχετε πάθει κάτι με την animated σειρά «BoJack Horseman» του Netflix και τα υπαρξιακά προβλήματα του αλκοολικού αλόγου-πρωταγωνιστή και πρώην αστέρα της τηλεόρασης. Η σειρά μας αποχαιρέτησε οριστικά (;) τον Ιανουάριο του 2020, μετά από 6 σεζόν και 77 επεισόδια. Πολλοί είπαν, υπερβολικοί κατά την άποψή μου, ότι το «BoJack Horseman» ήταν ίσως η πιο σημαντική σειρά κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.

BoJack Horseman



Και τώρα, μετά το «BoJack Horseman», τι θα κάνετε; Παρακάτω, σας προτείνουμε 5 νέες animated σειρές που θα σας κρατήσουν τηλεοπτική συντροφιά για το υπόλοιπο του 2020. Ίσως κάπως έτσι ξεχάσετε, για λίγο, το καταθλιπτικό άλογο.

Rick and Morty (2014-σήμερα, 4 σεζόν)

Rick and Morty



Μαζί με το «Bojack Horseman», η σειρά που όλοι συζητάνε στην Ελλάδα ή τουλάχιστον αυτοί που βλέπουν και animated σειρές. To «Rick and Morty» παίζεται από το 2014 στο δίκτυο Adult Swim-Cartoon Network αλλά εδώ έχουμε την ευκαιρία να το παρακολουθούμε και μέσα από το Netflix. Βρίσκεται ήδη στην τέταρτη σεζόν (άργησε σχεδόν δύο χρόνια από τρίτη σε τέταρτη) και συνεχίζονται οι διαπλανητικές περιπέτειες του παππού-τρελού επιστήμονα Rick Sanchez και του εγγονού τoυ, Morty. Ο παππούς Rick ζει φιλοξενούμενος στο σπίτι της κόρης του και μητέρας του Morty, Beth, σε κάποιο προάστιο του Σηάτλ (αν έχει σημασία η πόλη). Το «Rick and Morty», δημιουργία του ηθοποιού-σεναριογράφου Dan Harmon και του σεναριογράφου-ηθοποιού φωνής Justin Roiland, έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο. Όσο για τον παππού…

Big Mouth (2017-σήμερα, 3 σεζόν)

Big Mouth



Μία φοβερή animated σειρά του Netflix που δίνει απαντήσεις, μέσα από ξεκαρδιστικά επεισόδια, σε ερωτήματα που απασχολούν τους σύγχρονους έφηβους, όπως η σεξουαλικότητα και οι αλλαγές στο σώμα τους. Οι κολλητοί φίλοι Nick Birch και Andrew Glouberman και η ζωή τους στη Νέα Υόρκη στο επίκεντρο του «Big Mouth», με κάτι ορμόνο-τέρατα να εμφανίζονται στους ώμους τους, πάντοτε τις ακατάλληλες στιγμές, σαν άλλα αγγελάκια-διαβολάκια και να θέτουν ερωτήματα. Ο ηθοποιός Nick Kroll και σαν συν-δημιουργός της σειράς «δανείζει» τη φωνή του σε διάφορους χαρακτήρες, όπως στον πρωταγωνιστή έφηβο Nick Birch, με τον ηθοποιό-stand up comedian John Mulaney να «δανείζει» αντίστοιχα τη δική του φωνή στον Andrew Glouberman.

Final Space (2018-σήμερα, 2 σεζόν)

Final Space



Μία διαστημική χιουμοριστική όπερα, πάλι μέσα από το δίκτυο Adult Swim-Cartoon Network. Ο αστροναύτης Gary Godspeed, λίγο πριν ολοκληρώσει την 5ετη ποινή του μέσα στο διαστημόπλοιο Galaxy One, πιάνει φιλία με τον εξωγήινο Mooncake. Ο δεύτερος έχει το «χάρισμα» (ή κακό) να μπορεί να καταστρέφει ολόκληρους πλανήτες. Κάπου ανάμεσά τους μπαίνει o σατανικός Lord Commander που διεκδικεί τις δυνάμεις του Mooncake. O Gary και ο Mooncake προσπαθούν, μέσα από ξεκαρδιστικά επεισόδια και gags, να λύσουν το μυστήριο του «Final Space», εκεί που το σύμπαν τελειώνει. Το «Final Space» είναι πιο καθαρόαιμη action-κωμωδία, δεν είναι τόσο «έξυπνο» όσο το «BoJack Horseman» ή το «Rick and Morty» αλλά μήπως τελικά έχουμε χάσει το νόημα μίας feel good σειράς κινουμένων σχεδίων και ψάχνουμε κάτι βαθύτερο;  

Primal (2019-σήμερα, 1 σεζόν)

Primal



Σαν κεραυνός έπεσε η νέα animated σειρά του ρωσο-αμερικάνου δημιουργού Genndy Tartakovsky, με τον ίδιο να μας έχει προσφέρει φοβερά δείγματα δουλειάς στο πρόσφατο παρελθόν. «Samurai Jack», «Dexter’s Laboratory», «Star Wars: Clone Wars», «Hotel Transylvania». Στο «Primal» ακολουθούμε τη ζωή ενός ανθρώπου των σπηλαίων, στην προσπάθειά του να επιβιώσει μέσα από διάφορους κινδύνους και πλάσματα. Στο δρόμο του, θα πιάσει φιλία και με έναν θηλυκό Τυραννόσαυρο, λίγο πριν τον αφανισμό του τελευταίων. Και οι δύο μοιράζονται κοινές τραγωδίες. Το «Primal» είναι, όπως λέει ο τίτλος του, αρχέγονο, κτηνώδες και βίαιο. Τέτοια δράση είχαμε να δούμε χρόνια σε animated σειρά. Παίζεται στο δίκτυο Adult Swim / Cartoon Network και ήδη ετοιμάζεται και δεύτερη σεζόν.

F Is for Family (2015-σήμερα, 3 σεζόν)

F Is for Family



Σειρές κινουμένων σχεδίων γύρω από δυσλειτουργικές οικογένειες υπάρχουν πολλές, μην ξεχνάμε ακόμα και τους «The Simpsons», το «Family Guy» και την λατρεμένη – αλλά παραγνωρισμένη – σειρά «King of the Hill». Ίσως την τελευταία είχαν στο νου τους ο ηθοποιός-stand up comedian Bill Burr και ο σεναριογράφος-παραγωγός Michael Price (με γερή προϋπηρεσία στους «The Simpsons») και δημιούργησαν το «F is for Family». Δεν είναι η πιο δημοφιλής animated σειρά του Netflix αλλά σίγουρα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, καιρός να την ανακαλύψετε. Η σειρά έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία μέσα από τη ζωή του Bill Burr σαν παιδί στα ταραγμένα 70s, με τον ίδιο να «δανείζει» τη φωνή του στον πρωταγωνιστή Frank Murphy, ένα φωνακλά  πατέρα τριών παιδιών, βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ, και τη ζωή στα προάστια της ιρλανδο-αμερικάνικης οικογένειάς του. Ρεαλισμός, πολιτική και πολύ χιούμορ.