TV + Series

Το Netflix «κόβει» την παρωδία με τον γκέι Ιησού στη Βραζιλία

Η απόφαση του δικαστηρίου και η κατακραυγή των συντηρητικών χριστιανών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η παρωδία του Netflix για τον Ιησού
Η παρωδία του Netflix για τον Ιησού / © YouTube

Δικαστήριο στη Βραζιλία ζήτησε να αποσύρει τη «βλάσφημη» τηλεταινία που παρουσιάζει τον Ιησού ομοφυλόφιλο.

Με απόφαση δικαστηρίου στη Βραζιλία το Netflix υποχρεώνεται να αποσύρει από την πλατφόρμα streaming την πολυσυζητημένη παρωδία που παρουσιάζει τον Ιησού ομοφυλόφιλο. Η τηλεταινία «Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού» (The First Temptation of Christ) προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στις τάξεις των συντηρητικών χριστιανών της Βραζιλίας που μάλιστα συγκέντρωσαν δύο εκατομμύρια υπογραφές για την καμπάνια της θρησκευτικής οργάνωσης Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura -η οποία και προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών- με αίτημα την απόσυρση της ταινίας. 

Η απόφαση είναι προσωρινή -αναμένεται έκδοση της τελικής απόφασης από ανώτερο δικαστήριο- και σύμφωνα με τον δικαστή, στόχος του ήταν να κατευνάσει τους εξαγριωμένους χριστιανούς. 

Η σατιρική τηλεταινία φέρει την υπογραφή της βραζιλιάνικης ομάδας κωμικών στο YouTube, Porta dos Fundos. Η πρεμιέρα έγινε τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με το σενάριο ο Χριστός επιστρέφει στο σπίτι του στα 30ά του γενέθλια φέρνοντας μαζί τον σύντροφό του προκειμένου να γνωριστεί με την οικογένειά του. 

Ο δικηγορικός σύλλογος της Βραζιλίας επέκρινε την απόφαση, μιλώντας για λογοκρισία. 

Ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας, Εντουάρντο Μπολσονάρου με ανάρτηση του στο twitter χαρακτήρισε την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι», προσθέτοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας». Υπενθυμίζεται ότι και ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο γιο. 

The First Temptation of Christ |Netflix Original

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ