TV + Series

10 νέες συναρπαστικές τηλεοπτικές σειρές για το 2020

Η χρονιά ξεκινάει με τον «Dracula» και συνεχίζεται με Marvel, Αλ Πατσίνο, Ίθαν Χοκ, Ρις Γουίδερσπουν, Στιβ Καρέλ, Στίβεν Ντορφ και Στίβεν Κινγκ.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dracula
Dracula

Ένας οδηγός με 10 νέες πολυαναμενόμενες τηλεοπτικές σειρές για το 2020.

Με το 2019 να μας αφήνει, το 2020 έρχεται τηλεοπτικά με φόρα και δεκάδες νέες σειρές. Το τοπίο έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια, πλέον δεν υπάρχει διαφορά στο budget-παραγωγή από κινηματογραφικές ταινίες, με όλους τους μεγάλους σταρ να στρέφονται και στο τηλεοπτικό γυαλί.

Dracula
Dracula


Η ATHENS VOICE σας προτείνει 10 ολοκαίνουργιες σειρές που θα παιχτούν για πρώτη φορά μέσα στο 2020. Ελπίζουμε να σας κρατήσουν τηλεοπτική συντροφιά και να σας χαρίσουν συγκινήσεις για πολλές ώρες. Κάποιες από αυτές τις σειρές, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

1. Dracula (BBC / Netflix)
Μετράμε ώρες για να το δούμε. Βγαίνει στον αέρα του BBC την Πρωτοχρονιά και για τρεις συνεχόμενες μέρες θα απολαύσουμε τρία 90λεπτα επεισόδια, κρατώντας την βρετανική τηλεοπτική παράδοση ζωντανή (λίγα επεισόδια, μεγάλη διάρκεια). Στο Netflix θα το δούμε στις 4 Ιανουαρίου. Πρωταγωνιστής, ο Δράκουλας του Μπραμ Στόκερ, ρόλο που ενσαρκώνει ο Δανός ηθοποιός Κλάες Μπανγκ («The Square»), σε τρία επεισόδια που θα εξετάσουν την προέλευση και ρίζες του στην Ανατολική Ευρώπη και θα «ζωντανέψουν» οι μάχες του με... την Βαν Χέλσινγκ. Στο τιμόνι των δημιουργών, οι Μαρκ Γκάτις και Στίβεν Μόφατ, ίσως το πιο επιτυχημένο βρετανικό τηλεοπτικό δίδυμο («Sherlock», «Doctor Who»).

Dracula: Official Trailer - BBC

2. Deputy (FOX)
Άλλη μία σειρά που δεν θα περιμένουμε πολύ για να την δούμε. Το αστυνομικό δράμα «Deputy» κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιανουαρίου, μέσα από το δίκτυο της Fox. Πρωταγωνιστής ο «πολύς» Στίβεν Ντορφ («True Detective», «Blade»), που φαίνεται πως χρειάζεται ένα νέο boost στην καριέρα του. Λέτε να το βρει μέσα από το «Deputy»; Με φόντο το Λος Άντζελες, ο Μπιλ Χόλιστερ (Στίβεν Ντορφ) είναι ένας «παλαιάς κοπής» σερίφης που αναλαμβάνει μεγαλύτερα βάρη μετά τον αιφνίδιο – από καρδιά – θάνατο του προϊσταμένου του. Το «Deputy» παρουσιάζεται σαν ένα μοντέρνο western, κάτι που δεν θα αργήσουμε να διαπιστώσουμε.

DEPUTY | Official Trailer | FOX

3. The Outsider (HBO)
Άλλη μία σειρά, μέσα από βιβλίο του Στίβεν Κινγκ. Δεν μας χαλάει καθόλου αυτό, αν και έχουμε δει και αρκετές μέτριες μεταφορές έργων του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη και μικρή οθόνη. Η πρώτη σεζόν, 10 επεισοδίων, βγαίνει στον αέρα στις 12 Ιανουαρίου και έτσι θα έχουμε σύντομα μία πρώτη άποψη. Η σειρά ακολουθεί τον αστυνομικό επιθεωρητή Ραλφ Άντερσον (τον ενσαρκώνει ο φοβερός Μπεν Μέντελσον), καθώς προσπαθεί να εξιχνιάσει τον φόνο με διαμελισμό ενός 11χρονου αγοριού στα δάση της Τζόρτζια. Πρόσφατα, ο ίδιος είχε χάσει και το δικό του γιο, με μία ερευνήτρια που ακολουθεί ανορθόδοξες μεθόδους να εμφανίζεται ξαφνικά και να προσπαθεί να βοηθήσει τον Ραλφ Άντερσον στη λύση του φόνου. Καλό δεν ακούγεται;

The Outsider: Official Trailer | HBO

4. Briarpatch (USA Network)
Ακολουθούμε στενά την καριέρα της Ροζάριο Ντόσον, άσχετα αν δεν μας βρίσκουν σύμφωνους κάποιες επιλογές της σε ρόλους. Στη σειρά «Briarpatch», με την ίδια και στο τιμόνι της παραγωγής, η Ροζάριο Ντόσον παίζει την ερευνήτρια Αλέγκρα Ντηλ να ψάχνει τον δολοφόνο της αδελφής της, σε μία μικρή πόλη στο Τέξας. Βασισμένη στο ομότιτλο crime βιβλίο του συγγραφέα Ρος Τόμας και με 10 επεισόδια στην πρώτη σεζόν, το «Briarpatch» θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου. Ίσως αποδειχτεί μικρό διαμάντι.

BRIARPATCH Official Trailer (HD) Rosario Dawson

5.The Good Lord Bird (Showtime)
Μέσα από την οπτική γωνία του Όνιον (Τζόσουα Τζόνσον-Λάιονελ), ενός αγοριού σκλάβου, η σειρά αφηγείται τις περιπέτειές του σαν μέλος της πολυφυλετικής ομάδας του Τζων Μπράουν (Ίθαν Χοκ), ενός στρατιωτικού υπέρμαχου της κατάργησης της δουλείας. Κάποια γεγονότα γύρω από την ομάδα, στην Αμερική του 1859, φαίνεται πως βάζουν το φυτίλι που χρειαζόταν για την έναρξη του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου. Στις 16 Φεβρουαρίου θα κάνει πρεμιέρα το «The Good Lord Bird» στο δίκτυο Showtime, σε μία παραγωγή των Ίθαν Χοκ και Τζέισον Μπλουμ (Blumhouse Productions). Πραγματικά μετράμε μέρες για να την δούμε.

the_good_lord_bird.jpg
Ίθαν Χοκ

6. Little Fires Everywhere (ABC / Hulu)
Θα είναι το «Little Fires Everywhere» το «Big Little Lies» του 2020; Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 18 Μαρτίου που θα παιχτούν τα πρώτα επεισόδια για να το διαπιστώσουμε. Και στις δύο σειρές, μία η κοινή συνισταμένη: η πρωταγωνίστρια Ρις Γουίδερσπουν. Το «Little Fires Everywhere» είναι άλλη μία σειρά βασισμένη σε βιβλίο, με την Ρις Γουίδερσπουν να παίρνει τα δικαιώματα του μυθιστορήματος της Celeste Ng, πριν καν κυκλοφορήσει αυτό. Μάλλον κάτι θα είχε διαπιστώσει ή την συνεπήρε. Οικογενειακά δράματα, μυστικά και «σκελετοί στην ντουλάπα», ελπίζουμε σε κάτι πολύ δυνατό. Δίπλα στην Ρις Γουίδερσπουν, η φοβερή Κέρι Ουάσινγκτον.

The Outsider: Official Trailer | HBO

7. Space Force (Netflix)
Θα γίνει το «Space Force» το «The Office» του Netflix; Έτσι φαίνεται, τουλάχιστον «στα χαρτιά», μόνο που ο εργασιακός βίος και η ρουτίνα του γραφείου μεταφέρονται στο διάστημα και στο νέο στρατιωτικό όπλο των ΗΠΑ με το όνομα «Space Force». Πίσω από τη σειρά «Space Force» βρίσκεται ο παραγωγός του αμερικάνικου «The Office», Γκρεγκ Ντάνιελς, αλλά και ο Στιβ Καρέλ στον κύριο πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα συστατικά υπάρχουν, περιμένουμε τι θα βγει από αυτά.

Στιβ Καρέλ
Στιβ Καρέλ

8. The Falcon and the Winter Soldier (Disney+)
Από τις νέες ακριβές παραγωγές που θέλουν να βάλουν το δίκτυο Disney+ στο παιχνίδι των συνδρομητών. Με κόστος 150 εκατομμυρίων δολαρίων για 6 επεισόδια, δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο. Θα περιμένουμε λίγο βέβαια, η σειρά θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο. Πάντα μέσα από το Marvel Cinematic Universe, η σειρά μας μεταφέρει μετά τα γεγονότα της ταινίας «Avengers: Endgame», με τους Άντονι Μακί και Σεμπάστιαν Σταν στους γνώριμους – από τις ταινίες – ρόλους των Falcon και Winter Soldier. Ο πρώτος μάλιστα κατέχει την κάπα του Captain America…

The Falcon and the Winter Soldier
The Falcon and the Winter Soldier

9. Hunters (Amazon Video)
Κυνηγοί ναζί ανακαλύπτουν εκατοντάδες υψηλόβαθμους ναζί στη Νέα Υόρκη του 1977 να ετοιμάζονται να καθιδρύσουν το Τέταρτο Ράιχ στις ΗΠΑ. Οι κυνηγοί (Hunters) θέλουν να φέρουν τους ναζί στη δικαιοσύνη και να αποτρέψουν τα σχέδιά τους. Ο Αλ Πατσίνο πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της Amazon, σε μία παραγωγή της Monkeypaw Productions του Τζόρνταν Πιλ («Us», «Get Out»). Δίπλα στον Αλ Πατσίνο θα βρεθεί ο Λόγκαν Λέρμαν («Πέρσι Τζάκσον»), σε μία πρώτη σεζόν 10 επεισοδίων και ένα σενάριο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. O Αλ Πατσίνο στα 70s να κυνηγάει ναζί, υπάρχει κάτι καλύτερο;

Hunters - Official Teaser Trailer I Prime Video

10. Devs (FX / Hulu)
Από τους «υπόγειους» τίτλους που περιμένουν να τους ανακαλύψεις και ίσως αποδειχθεί θησαυρός. Όλα αυτά πριν δούμε τη σειρά «Devs», άρα ας κρατήσουμε «μικρό καλάθι». Όλα τα συστατικά για κάτι καλό όμως είναι εδώ, με πρωταγωνιστές την Σονόγια Μιζούνο («Ex Machina», «Annihilation») και τον «μέγα» Νικ Όφερμαν. H Lily (Σονόγια Μιζούνο) είναι μηχανικός υπολογιστών στην εταιρία κβαντικών υπολογιστών Amaya, την οποία ηγείται ο Forest (Νικ Όφερμαν). Η Lily πιστεύει πως η εταιρία ευθύνεται για την εξαφάνιση του φίλου της και αρχίζει να ψάχνει την αλήθεια. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βρετανού συγγραφέα-σκηνοθέτη Άλεξ Γκάρλαντ («The Beach», «28 Days Later», «Ex Machina»), με τη σειρά να κάνει ντεμπούτο κοντά στην άνοιξη.

Devs (Hulu) "Elevator" Teaser HD - Nick Offerman, Sonoya Mizuno series

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ