TV + Series

8 τηλεοπτικές σειρές που αναμένουμε μέσα στο 2020

Θα είναι μία θεαματική χρονιά για εμάς και τον καναπέ μας

Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποιες τηλεοπτικές σειρές θα βλέπουμε το 2020;

Μία χρονιά τελειώνει, μία άλλη έρχεται και μαζί της φέρνει δεκάδες υπέροχες δικαιολογίες να κάτσουμε στο σπίτι χωρίς να συνεισφέρουμε στην κοινωνία με κανένα τρόπο. Το Netflix σιγά σιγά παύει να είναι η απόλυτη πηγή τηλεοπτικής (και λαπτοπικής) ψυχαγωγίας, με τα υπόλοιπα streaming services ναι μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι, έτοιμα να μας δελεάσουν με εντυπωσιακές παραγωγές, λαμπερούς πρωταγωνιστές και τεράστια budgets. Η τηλεόραση του 2020 φαίνεται ήδη μία τρομερή εμπειρία τόσο για τους φανατικούς όσο και για τους πιο χαλαρούς θεατές εκεί έξω, επομένως σε όποια κατηγορία και να ανήκεις ήρθε η ώρα να προετοιμαστείς για τις παρακάτω κυκλοφορίες.

1. The Falcon And The Winter Soldier

Αρκετά δάκρυα κύλησαν όταν ο Chris Evans εγκατέλειψε τον ρόλο του ως Steve Rogers, αφήνοντας πίσω του ολόκληρο το σύμπαν της Marvel μια για πάντα, όμως αναθαρρήσαμε όταν είδαμε την ασπίδα του Captain America να περνάει στα έμπειρα χέρια του Sam Wilson. Η σειρά του ηλεκτρονικού καναλιού Disney+ (μάλλον) θα δείχνει τις περιπέτειες του Falcon και του Winter Soldier στην εποχή μετά το Endgame, αλλά προφανώς οι συντελεστές δεν έχουν αποκαλύψει τίποτα ακόμα. Δεν μας ενδιαφέρει βέβαια ιδιαίτερα ποια ακριβώς θα είναι η πλοκή, καθώς οι ηθοποιοί Anthony Mackie και Sebastian Stan είναι υπέροχοι μαζί και οτιδήποτε έχει σχέση με την Marvel θεωρείται αυτόματη επιτυχία.

2. Sex Education

H πρώτη σεζόν παρουσίασε την ιστορία του Otis Milburn, ο οποίος ξεκίνησε μια sex clinic στο Λύκειό του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είχε καμία απολύτως σεξουαλική εμπειρία. Χρησιμοποιώντας όποια γνώση μπορούσε να συλλέξει από την σεξολόγο μητέρα του και με την πολύτιμη βοήθεια της φίλης του Maeve, ο Otis έστησε μία ολόκληρη underground επιχείρηση. Η σειρά έγινε αμέσως δημοφιλής ανάμεσα σε κοινό και κριτικούς, τόσο για την αισθητική και τις άψογες ερμηνείες της, αλλά κυρίως για το σύγχρονο και ειλικρινές σενάριο που αποδίδει με σωστό τρόπο την εφηβική σεξουαλικότητα. Η δεύτερη σεζόν θα προβληθεί στις 17 Ιανουαρίου από το Netflix.

3. Bojack Horseman

Η σειρά κινουμένων σχεδίων με βασικό χαρακτήρα ένα αλκοολικό άλογο, η οποία καταφέρνει να αποδώσει με τον πιο ρεαλιστικό και ωμό τρόπο ζητήματα όπως ο εθισμός και η κατάθλιψη. Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς τα καταφέρνει (αλλά δεν μας ενδιαφέρει και πολύ). Το δεύτερο μισό της έκτης σεζόν θα γίνει διαθέσιμο τον Ιανουάριο στο Netflix, επομένως έχεις καιρό να καταβροχθίσεις τις υπόλοιπες πεντέμιση μέχρι τότε. Προφανώς θα ψυχοπλακωθείς λιγάκι αλλά θα αξίζει.

4. Lizzie McGuire

Παιδιά των 90s, ενωθείτε! Το επίσημο reboot του αξιολάτρευτου Lizzie McGuire Show έχει τελειώσει ήδη τα γυρίσματα και γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι ηθοποιοί του αρχικού cast έχουν όλοι επιστρέψει. Βασικά έχει επιστρέψει η Lizzie (Hilary Duff) και ο Gordo (Adam Lamberg), επομένως οι υπόλοιποι δεν μας ενδιαφέρουν και τόσο. ΝΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑ. Θα δούμε τι συνέβη στο αγαπημένο ζευγάρι των παιδικών μας χρόνων περίπου 20 χρόνια μετά και αυτό είναι αρκετός λόγος να περιμένουμε με αγωνία την επίσημη ανακοίνωση του Disney+ για την ημερομηνία της πρεμιέρας.

5. Selena: The Series

H Selena Quintanilla-Pérez ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια μεξικανικής καταγωγής που έκανε τεράστια επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 κάνοντας τα μουσικά είδη ex-mex και ranchera παγκοσμίως διάσημα. Δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, καθώς δολοφονήθηκε το 1995 από την πρόεδρο του fan club της Yolanda Saldivar. Η σειρά με θέμα την ζωή της θα προβληθεί από το Netflix με πρωταγωνίστρια την Christian Serratos (την γνωρίζεις από το The Walking Dead) και θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Το πρώτο μισό θα αποτελείται από έξι επεισόδια της μίας ώρας και θα ακολουθεί την Selena στα πρώτα βήματα της καριέρας της. Έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα μικροσκοπικό πρώτο teaser και αναμένουμε την συνέχεια.

6. Belgravia

Για να χαρούν οι φαν τουDownton Abbey, ο δημιουργός Julian Fellowes αποφάσισε να διασκευάσει το μυθιστόρημά του με τίτλο Belgravia σε μία μίνι σειρά έξι επεισοδίων. Για άλλη μία φορά θα ταξιδέψουμε σε μακρινές εποχές και μεγάλα σαλόνια, με μία δραματική ιστορία του 19ου αιώνα που βρίσκει στον πυρήνα της την οικογένεια Trenchard. Όλοι τους δέχονται την πρόσκληση για δείπνο και χορό από την Δούκισσα του Richmond και βρίσκονται στο παλάτι της μία νύχτα πριν την θρυλική μάχη του Βατερλώ. Προκαλούν έτσι μία σειρά γεγονότων που θα επηρεάσει για πάντα την πιο «πλούσια» γειτονιά του Λονδίνου. Δράμα, ίντριγκες και κορσέδες.

7. Space Force

Ακούς κωμωδία, ακούς Steve Carell, χρειάζεται να ακούσεις κάτι άλλο;! Το Space Force θα ακολουθεί τις ζωές των ατόμων υπεύθυνων να δημιουργήσουν έναν νέο τομέα του αμερικάνικου στρατού και ήδη λαμβάνουμε vibes που θυμίζουν The Office. Όχι μόνο θα έχει πρωταγωνιστή τον αξεπέραστο Steve Carell, αλλά στο cast θα βρίσκεται και υπερταλαντούχος Ben Schwartz (μάλλον τον γνωρίζεις ως Jean Ralphio από το Parks & Rec). Επομένως τι μπορεί να πάει λάθος;!

8. Russian Doll

Aπό σκηνή σε σκηνή και επεισόδιο σε επεισόδιο, το «Russian Doll» κινείται ανάμεσα στην κωμωδία, τον υπαρξισμό, το μυστήριο και το μεταφυσικό, ενώ στολίζεται με πανέξυπνες ατάκες, μελετημένες ερμηνείες και ένα άψογο soundtrack. Ξανά και ξανά, η πρωταγωνίστρια Nadia πεθαίνει με διαφορετικούς τρόπους και κάθε φορά καταλήγει στο ίδιο πάρτι γενεθλίων της, μπροστά στον ίδιο νιπτήρα, φορώντας το ίδιο eyeliner, κοιτάζοντας τον καθρέφτη (και την κάμερα), ενώ το κομμάτι «Gotta Get Up» ακούγεται μονίμως ως μουσικό χαλί. Ό,τι πιο trippy και ενδιαφέρον έχουμε να σου προτείνουμε. Μας είναι παντελώς άγνωστο τι θα συμβεί στην δεύτερη σεζόν, αλλά σίγουρα θα μας συναρπάσει.