TV + Series

Μόνικα Λουίνσκι: Παραγωγός στο σκάνδαλο της ζωής της

Ο λεκές και η αποπομπή Κλίντον δραματοποιούνται από το «American Crime Story»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μόνικα Λουίνσκι
Μόνικα Λουίνσκι / © EPA/JASON SZENES

Η ερωτική σχέση του προέδρου Μπιλ Κλίντον με την τότε εκπαιδευόμενη του Λευκού Οίκου Μόνικα Λουίνσκι και οι διαδικασίες αποπομπής του μεταφέρονται στην τηλεόραση.

Η ερωτική σχέση του προέδρου Μπιλ Κλίντον με την τότε εκπαιδευόμενη του Λευκού Οίκου Μόνικα Λουίνσκι και οι διαδικασίες αποπομπής του μεταφέρονται στην τηλεοπτική από την πετυχημένη σειρά «American Crime Story».

Το δραματοποιημένο, διαβόητο σκάνδαλο Λουίνσκι θα κάνει πρεμιέρα το 2020, ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η 46χρονη σήμερα Μόνικα Λουίνσκι είναι μία από τις παραγωγούς της σειράς της FX, η οποία έχει μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία μέσα από το «American Crime Story», δύο άλλες πολύκροτες επιθέσεις: τη δολοφονία του σχεδιαστή μόδας Τζιάνι Βερσάτσε και τη δίκη του Ο Τζέι Σίμπσον.

1539883.jpg
Μπιλ Κλίντον, σκάνδαλο Λουίνσκι / © AFP PHOTO/CNN

Η ηθοποιός Μπίνι Φελντστάιν θα ενσαρκώσει τη Λουίνσκι στην τηλεοπτική σειρά, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό ποιος θα αναλάβει τους ρόλους των Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον.

1539190.jpg
Πόλα Τζόουνς, Μόνικα Λουίνσκι, Λίντα Τριπ / © EPA PHTO/AFP FILES


Η Σάρα Πόλσον θα υποδυθεί τη Λίντα Τριπ, τη δημόσιο υπάλληλο που ηχογράφησε στα κρυφά όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Προέδρου με την εκπαιδευόμενή του.

Το σενάριο βασίζεται σε βιβλίο του Τζέφρι Τούμπιν, το οποίο εκδόθηκε το 2000.

1540584.jpg
Σκάνδαλο Λουίνσκι / © EPA PHOTO AFP


Σε δήλωσή της στο Vanity Fair η Μόνικα Λουίνσκι ανέφερε ότι ήταν «διστακτική» και «λίγο τρομαγμένη» για να το αν θα έπρεπε να συμμετάσχει στην παραγωγή του Ράιαν Μέρφι. Πρόσθεσε, όμως, ότι άλλαξε άποψη μετά από ένα «πολύωρο δείπνο» με τον παραγωγό του «American Crime Story» και ότι σήμερα αισθάνεται «προνομιούχα που της δίδεται αυτή η ευκαιρία».

Η Λουίνσκι ήταν 22 ετών όταν είχε την ερωτική σχέση με τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην πρόεδρος αποπέμφθηκε για ψευδορκία, αλλά αθωώθηκε αργότερα από το Κογκρέσο για τα ψέματα που είχε πει για τη σχέση του με τη νεαρή εκπαιδευόμενη.

Πέρυσι η Λουίνσκι είχε χαρακτηρίσει τους χειρισμούς των Κλίντον ως «κατάφορη κατάχρηση εξουσίας». 

The price of shame | Monica Lewinsky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ