TV + Series

10 σειρές για να δεις φέτος στην άδειά σου

Για εκείνες τις καλοκαιρινές ημέρες που νικάει το laptop και όχι το mojito

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
ΤΕΥΧΟΣ 712
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
goodomens.jpeg

10 προτάσεις για σειρές του εξωτερικού που μπορείς να κάνεις binge watch στην καλοκαιρινή σου άδεια

Yπέροχο το καλοκαιράκι, κανείς δεν αντιλέγει, όμως ας το παραδεχτούμε όλοι μαζί εμείς οι introverts αυτού του κόσμου ότι μερικές φορές σε πιέζει. Υπάρχει μία γενικότερη αντίληψη στην ατμόσφαιρα με το που μπαίνει ο Αύγουστος πως οφείλεις να περνάς «τέλεια» κάθε μέρα της άδειάς σου είτε παίρνοντας σβάρνα τις παραλίες, είτε βγαίνοντας κάθε βράδυ από μπαρ σε μπαρ μέχρι να λιποθυμήσεις από τα πολλά μοχιτάκια και την Cardi B. Καλά όλα αυτά, αλλά μερικές φορές το μόνο που θέλεις είναι να πάρεις το σχήμα του καναπέ μπροστά σε μία οθόνη, αγκαλιά με το κλιματιστικό και ένα κουβά παγωτίνια. Ευτυχώς, η τηλεόραση από τα μεγάλα ξένα δίκτυα και τις πλατφόρμες έρχεται να μας δικαιώσει. Η αφθονία σε ποιοτικές σειρές είναι τεράστια και άλλες τόσες οι δικαιολογίες για να μείνουμε σπίτι. Ιδού 10 σειρές για υπέροχα binge watching...

1. Queer Eye
Είδος: reality show - Σεζόν: τέσσερις

queer-eye-1519137598.jpg


Το concept είναι απλό: πέντε gay άνδρες αναλαμβάνουν να κάνουν πλήρες makeover σε κάποιο άτομο που έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του και αντιμετωπίζει προβλήματα, ψυχολογικά, οικονομικά ή ταυτότητας. Ο κάθε ένας από τους πέντε είναι υπεύθυνος για έναν διαφορετικό τομέα βελτίωσης (ρούχα, περιποίηση, υποστήριξη και διακόσμηση του σπιτιού) και όλοι μαζί υπόσχονται πως μετά από μία εβδομάδα θα έχουν μεταμορφώσει το «πειραματόζωό» τους σε έναν καινούριο, χαρούμενο άνθρωπο. Θα συγκινηθείς, θα γελάσεις, θα συγκινηθείς ακόμα περισσότερο και σίγουρα μέχρι το τέλος του πρώτου επεισοδίου θα σου ξεφύγει τουλάχιστον ένα YAAAAS QUEEN. Η τέταρτη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 19 Ιουλίου 2019.

2. Glow
Είδος: dramedy - Σεζόν: δύο

glow.jpg


Η Αlison Brie στον ρόλο της καριέρας της (αν και στην καρδιά μας θα είναι για πάντα η Annie από το «Community») υποδύεται τη Ruth, μία άνεργη ηθοποιό στο Los Angeles του ’80 που ψάχνει απεγνωσμένα δουλειά και καταλήγει σε μία γυναικεία ομάδα wrestling. Yπέροχο χιούμορ, συγκινητικές ερμηνείες και όλο το παράλογο και γεμάτο glitter mood των 80s κάνουν την πρώτη σεζόν του «Glow» να ξεχωρίζει. Η δεύτερη μελετάει εις βάθος τις σχέσεις μεταξύ των γυναικών της ομάδας και η τρίτη θα είναι διαθέσιμη από τις 9 Αυγούστου στο Netflix, με τη θρυλική Geena Davis να μπαίνει και αυτή στο cast.

3. Good Omens
Είδος: fantasy - Σεζόν: μία

goodomens.jpeg


Το υπέροχο βιβλίο του Neil Gaiman από το μακρινό 1990 έγινε επιτέλους μίνι σειρά, με τις πιο κατάλληλες συνθήκες που ο ίδιος και οι χιλιάδες οπαδοί του θα μπορούσαν να ζητήσουν. Η υπόθεση είναι ο εφιάλτης των φανατικών χριστιανών αυτού του κόσμου: ένας άγγελος και ένας δαίμονας γίνονται φίλοι κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του κόσμου και μετά από 6.000 χρόνια παρέας (και υποβόσκουσας σεξουαλικής έλξης) αποφασίζουν να σώσουν τον κόσμο από τον Αντίχριστο. Το «Good Omens» είναι παραμυθένιο, εξωφρενικά πρωτότυπο (όπως κάθε δημιουργία του Gaiman), αστείο, πνευματώδες και μία σίγουρη συνταγή για να ευθυμήσεις. Το όλο εγχείρημα ίσως δεν ήταν τόσο επιτυχημένο, αν στους ρόλους του Crowley και του Αziraphale δεν βρίσκονταν δύο «τέρατα» ηθοποιίας, και ο David Tennant με τον Michael Sheen όντως δίνουν και οι δύο για άλλη μία φορά ρεσιτάλ. Και πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε τον Jon Hamm ως Αρχάγγελο Γαβριήλ. Αποκάλυψη.

4. Fleabag
Είδος: κωμωδία - Σεζόν: δύο

fleabags2.jpg


Η βρετανική σειρά με πρωταγωνίστρια την Phoebe Waller-Bridge, το νέο είδωλο, στο ρόλο μίας μοντέρνας Λονδρέζας που παλεύει να ισορροπήσει τον θάνατο της καλύτερής της φίλης, τα οικονομικά της προβλήματα, την τοξική σχέση με την οικογένειά της και το γεγονός πως μάλλον είναι λίγο σεξομανής. Από τις πιο ειλικρινείς και πρωτότυπες τηλεοπτικές παραγωγές που μπορείς να παρακολουθήσεις, με τη δεύτερη σεζόν να είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη (η οποία ήδη ήταν φανταστική). Είναι υποψήφια για 11 διαφορετικά βραβεία Emmy και τα αξίζει όλα. Επίσης ο Andrew Scott ως σέξι καθολικός ιερέας αξίζει το βραβείο της καρδιάς μας.

5. Chernobyl
Είδος: δράμα - Σεζόν: μία

chernobyl.jpeg


Σε περίπτωση που δεν έχεις ακόμα καταφέρεις να το δεις (εσύ και άλλος ένας στη Ζιμπάμπουε), ιδού η ευκαιρία σου. Η μίνι σειρά του HBO, με θέμα τα φρικτά συμβάντα της πυρηνικής καταστροφής του 1986, είναι μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της τηλεόρασης. Εξαιρετικές ερμηνείες, απίστευτη σκηνοθεσία που σου κόβει την ανάσα και ένα βαθύ σοκ και πένθος που προκύπτει από τα πρώτα λεπτά παρακολούθησης και σε ακολουθεί για μέρες μετά. Σε προειδοποιούμε, θα σου μαυρίσει την ψυχή.

6. Pose
Είδος: dramedy - Σεζόν: δύο

pose.jpg


Η σειρά που προβλήθηκε αρχικά από το αμερικάνικο κανάλι FX και απέκτησε απευθείας φανατικό κοινό βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν της, έχει ως συνδημιουργό τον Ryan Murphy και εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’80, όπου το AIDS εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και η LGBTQ κοινότητα βρίσκεται σε κρίση. Μέσα σε αυτήν τη θλιβερή μαυρίλα, η κουλτούρα του ballroom και του vogueing έρχεται να πιτσιλίσει με επαναστατικές πινελιές χρώματος την πραγματικότητα, προσθέτοντας λάμψη και attitude. Και κάπως έτσι προκύπτει μία από τις πιο πρωτότυπες, καλοφτιαγμένες και φρέσκες σειρές των τελευταίων δεκαετιών στην τηλεόραση.

7. Stranger Things
Είδος: δράσης, φαντασίας, εφηβικό - Σεζόν: τρεις

strangerthingss3.jpg


Η μεγάλη παρέα του Hawkins επιστρέφει, και αυτή τη φορά οι περιπέτειές τους έχουν ως background το αμερικάνικο καλοκαίρι, τα πυροτεχνήματα της 4ης Ιουλίου, τη συνθετική αισθητική του ’80, τα εμπορικά κέντρα και φυσικά τους εξωγήινους. Συγκινητικό να βλέπεις το cast των έφηβων ηθοποιών να μεγαλώνει μπροστά στα μάτια σου. Η τρίτη σεζόν είναι πολύχρωμη, αστεία, έχει αρκετό gore και αποτελεί την τέλεια επιλογή για καλοκαιρινό binging.

8. Russian Doll
Είδος: dramedy, φαντασίας - Σεζόν: μία

russian6.jpg


Ό,τι πιο trippy και ενδιαφέρον έχουμε να σου προτείνουμε. Από σκηνή σε σκηνή και επεισόδιο σε επεισόδιο, το «Russian Doll» κινείται ανάμεσα στην κωμωδία, τον υπαρξισμό, το μυστήριο και το μεταφυσικό, ενώ στολίζεται με πανέξυπνες ατάκες, μελετημένες ερμηνείες και ένα άψογο soundtrack. Ξανά και ξανά, η πρωταγωνίστρια Nadia πεθαίνει με διαφορετικούς τρόπους και κάθε φορά καταλήγει στο ίδιο πάρτι γενεθλίων της, μπροστά στον ίδιο νιπτήρα, φορώντας το ίδιο eyeliner, κοιτάζοντας τον καθρέφτη (και την κάμερα), ενώ το κομμάτι «Gotta Get Up» ακούγεται μονίμως ως μουσικό χαλί. Μετά την τρίτη φορά που το ακούς έχει στοιχειώσει τις σκέψεις σου.

9. Euphoria
Είδος: dramedy, εφηβικό - Σεζόν: μία

euphoria.jpg


Η αγαπημένη μας κουλ τύπισσα Zendaya πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του HBO στον ρόλο της Ruth, μίας 17χρονης κοπέλας εθισμένης στα ναρκωτικά, που δηλώνει πως έχει απεξαρτηθεί αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το «Euphoria» ακολουθεί τη Ruth και την παρέα της όσο εκείνοι αντιμετωπίζουν τα διλήμματα της εφηβείας, τα προβλήματα των ναρκωτικών και των τοξικών σχέσεων και αναζητούν το νόημα της αγάπης και της φιλίας στην εποχή των social media. Σοκαριστικό, με πληθώρα ποπ στοιχείων και σύγχρονο χιούμορ.

10. When They See Us
Είδος: δράμα, αληθινή ιστορία - Σεζόν: μία

whentheyseeus.jpg


Όταν μία γυναίκα χτυπήθηκε και βιάστηκε κάνοντας τζόγκινγκ στο πάρκο Central Park, χρεώθηκαν για το έγκλημα πέντε νεαρά άτομα (τέσσερις με African American και ένας με ισπανική καταγωγή) που έτυχε να βρίσκονται εκείνη την ώρα εκεί. Ακολούθησαν βάρβαρες ανακρίσεις και δύο δίκες, οι οποίες τους καταδίκασαν σε φυλάκιση παρά την αθωότητά τους. Μέγας υποστηριχτής της θανατικής ποινής τους; Ο Donald Trump. Η δραματοποιημένη εκδοχή της ιστορίας των «πέντε του Central Park» είναι για γερά νεύρα. Δες την.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ