- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγγραφέας Game of Thrones: Πόσο θα διαφέρει το τέλος στα βιβλία
«Ο κόσμος με ρωτάει: "Πώς θα τελειώσουν όλα;», αναφέρει σε αινιγματικό post στο προσωπικό του blog.
Ο George R.R. Martin μάς μπέρδεψε ακόμη περισσότερο για το τέλος που θα δώσει στα βιβλία του (εφόσον τα ολοκληρώσει).
Οι περισσότεροι που διαβάζουν τη σειρά βιβλίων «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου», δεν περίμεναν να δουν το τέλος της τηλεοπτικής μεταφοράς του Game of Thrones για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Γυρνώντας αρκετούς κύκλους πίσω, οι σεναριογράφοι -σε συνεννόηση με τον George R.R. Martin- επέλεξαν να ακολουθήσουν διαφορετικό μονοπάτι. Από ένα σημείο και ύστερα ήταν ξεκάθαρο πως «άλλο τα βιβλία» και «άλλο η σειρά του HBO». Πρωταγωνιστές-κλειδιά, με «ζουμερές» ιστορίες γεμάτες απίστευτες ανατροπές, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στη μικρή οθόνη.
Και αν η τηλεοπτική αφήγηση -όσο προβληματική και αν είναι αυτή- έφθασε στο τέλος της και οι πρωταγωνιστές πήραν (ή δεν πήραν) αυτό που πραγματικά άξιζαν, η προσμονή για τους αναγνώστες παραμένει μεγάλη. Και η απογοήτευση-απαισιοδοξία επίσης, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι ο «Χορός των Δράκων», το 5ο βιβλίο της σειράς, κυκλοφόρησε το 2011 και το πρώτο βιβλίο, το «Παιχνίδι του Στέμματος», το μακρινό... 1996. Από τότε, οι υποσχέσεις ότι θα έχουμε σύντομα στα χέρια μας τις «Θύελλες του Χειμώνα» και κάποια στιγμή το «Όνειρο της Άνοιξης», διαδέχονταν η μία την άλλη, ωστόσο τίποτα χειροπιαστό δεν φαινόταν στον ορίζοντα.
Επειδή, όμως, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ρίχναμε που και που καμιά κλεφτή ματιά στο Not a Blog | George R.R. Martin, μπας και μάθουμε κανέναν νεότερο για το πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ολοκληρωθεί η συγγραφή των δύο βιβλίων. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο δημιουργός του μαγικού κόσμου του Γουέστερος με την πληθώρα χαρακτήρων που λατρέψαμε ή μισήσαμε, ήταν ξεκάθαρος: «Ξέρω τι θέλετε και θα σας το δώσω...». Και πάλι, όμως, οι περισσότεροι που διάβασαν αυτό το post, συνεχίζουν να κρατούν μικρό καλάθι.
«Τα χρόνια πέρασαν τόσο γρήγορα»
Ο διάσημος συγγραφέας τοποθετήθηκε για το φινάλε του Game of Thrones, απαντώντας μεταξύ άλλων για το κατά πόσο τα βιβλία του θα έχουν το ίδιο τέλος.
«Η τελευταία βραδιά, το τελευταίο σόου. Ύστερα από οκτώ επικές σεζόν, η σειρά “Game of Thrones” του HBO έφτασε στο τέλος της. Είναι δύσκολο να το πιστέψω, για να πω την αλήθεια. Τα χρόνια πέρασαν τόσο γρήγορα. Είναι αλήθεια πάνω από μία δεκαετία από τότε που ο μάνατζέρ μου κανόνισε μια συνάντηση στο εστιατόριο Palm του Λος Άντζελες και έκατσα για πρώτη φορά με τον Ντέιβιντ Μπένιοφ και τον Ντ. Μπ. Βάις για ένα μεσημεριανό γεύμα που τελείωσε μετά το δείπνο; Τους ρώτησα αν ξέρανε ποια είναι η μητέρα του Τζον Σνόου. Ευτυχώς, το ήξεραν. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Και τελείωσαν χθες το βράδυ» έγραψε.
«Δεν είχα ιδέα, εκείνο το απόγευμα στο Palm, ότι θα ξεκινούσα ένα ταξίδι που θα μου άλλαζε τη ζωή. Είχα δώσει και στο παρελθόν δικαιώματα βιβλίων και ιστοριών μου για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Κάποια είχαν ήδη γυριστεί. Δεν υπήρχε τρόπος να ξέρω ότι αυτό θα ήταν διαφορετικό, ότι αυτός ο πιλότος όχι μόνο θα γυριζόταν, αλλά θα γινόταν η πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία του HBO, με τα περισσότερα βραβεία Emmy, ότι θα γινόταν η πιο δημοφιλής σειρά στον κόσμο (και στα παράνομα downloads) και ότι θα μεταμόρφωνε μια ομάδα ταλαντούχων αλλά άγνωστων ηθοποιών σε μεγάλες διασημότητες και σταρ. Ακόμη λιγότερο φανταζόμουν ότι θα γινόμουν κι εγώ διασημότητα με κάποιον τρόπο... και ακόμη δεν είμαι σίγουρος πώς αυτό συνέβη» πρόσθεσε.
Όσον αφορά το τέλος των βιβλίων, και αφού κάνει εκ νέου αυτοκριτική, ξεκαθάρισε: «Γράφω. Ο Χειμώνας έρχεται σας είχα πει πριν από πολύ καιρό. Και όντως έρχεται. "Οι Άνεμοι του Χειμώνα" έχουν καθυστερήσει πολύ, το ξέρω, αλλά θα τελειώσουν. Δεν θα πω πότε, το είχα δοκιμάσει παλιότερα, με αποτέλεσμα να "κάψω" εσάς και να γρουσουζέψω τον εαυτό μου. Αλλά θα το τελειώσω το βιβλίο και μετά θα έρθει "Το Όνειρο της Άνοιξης". Πώς θα τελειώσουν όλα αυτά; Με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε και η σειρά; Διαφορετικά; Ε λοιπόν... ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι».
Στο ίδιο κείμενο επεσήμανε ακόμη: «Μην ξεχνάτε ότι δουλεύω με ένα πολύ διαφορετικό μέσο απ' ό,τι ο Ντέιβιντ και ο Νταν. Εκείνοι είχαν 6 ώρες για την τελευταία σεζόν. Εγώ περιμένω ότι τα δύο αυτά βιβλία μου θα γεμίσουν συνολικά κάπου 3.000 σελίδες χειρόγραφου... και αν χρειαστούν περισσότερες σελίδες και κεφάλαια και σκηνές, θα τα προσθέσω. Υπάρχουν ένα σωρό χαρακτήρες που δεν έφτασαν ποτέ στην οθόνη και άλλοι που πέθαναν στη σειρά αλλά είναι ζωντανοί στα βιβλία. Αν μη τι άλλο οι αναγνώστες θα μάθουν τι απέγιναν οι Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI και ένα σωρό ακόμη χαρακτήρες, μικροί και μεγάλοι, που οι θεατές της σειράς δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσουν. Και ναι, θα υπάρχουν και μονόκεροι... στο περίπου».
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει και η προσμονή μεγαλώνει την απόλαυση, μα το γοργόν και χάριν έχει. Εφόσον τελικά γίνει η... έκπληξη και η ιστορία ολοκληρωθεί στα βιβλία, θα αναφωνήσουμε με ανακούφιση: Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θα μπορούσαν να μην είχαν βγει ποτέ...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όποιος χρεοκοπεί θα αποχωρεί από το παιχνίδι, μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής
Καθώς η εκπομπή δεν γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία
Συγκινούν τα μηνύματα των συναδέλφων του
Η ανάρτηση της ηθοποιού στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram
Από τα Εξάρχεια της δεκαετίας του '80 μέχρι σήμερα, ο δημοφιλής ηθοποιός θυμάται πρόσωπα, ρόλους και ιστορίες
Η ανάρτησή του Έλληνα hair stylist
Το «Hacks» σημείωσε ρεκόρ ως κωμική σειρά
Η ελληνική μυθοπλασία στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση, από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα, δεν έχει φτάσει στη «μεγάλη αφήγηση»
Τα επεισόδια που «στοίχειωσαν» τα παιδιά της εποχής
Στη διάθεση των συνδρομητών και οι 10 κύκλοι της αγαπημένης παρέας
Πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2027
Το παρασκήνιο της συμφιλίωσης
Σειρά αργόσυρτη, με ερμηνείες άνισες, πλάνα στενά, να κόβουν διαρκώς τον ορίζοντα (χαρακτηριστικό της φτηνής τηλεόρασης) σαν να διαδραματίζονται όλα σε δυο μέτρα χώρο
Χαρακτήρες που δύσκολα μπορούμε να αγνοήσουμε
Ποια είναι η ιστορία της ηθοποιού που υποδύεται τη Φέι στη σειρά του HBO
Kαθώς το Love Island USA δοκιμάζει ένα διαφορετικό μοντέλο προβολής
Η πλατφόρμα παρουσίασε αποκλειστικό υλικό από την επιστροφή της βραβευμένης με Emmy σειράς
Κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα - Τι απαντά ο δημιουργός της σειράς
Ο Μάθιου Ρις μάς χαρίζει τον πιο απολαυστικό ρόλο της σεζόν
Ο δημιουργός περιέγραψε τη σειρά ως «το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής του»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.