TV + Series

Game of Thrones: Το νου σου, Σέρσεϊ, έρχεται Ντραγκάρις

Τα γεγονότα που δείχνουν ότι ο Ντρόγκον θα τα κάνει «στάχτη και μπούρμπερη» στο Κινγκς Λάντινγκ (spoiler alert)

velentzas-marios.jpg
Μάριος Βελέντζας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντρόγκο
Ντρόγκο/©HBO

Εκτός εαυτού η Ντενέρις επιλέγει τον δρόμο της φωτιάς στο Κινγκς Λάντινγκ, έχοντας τον Ντρόγκον στην πρώτη γραμμή (spoiler alert).

Τρία σιδερένια βέλη ήταν αρκετά για να στείλουν τον Ραίγκαλ στον βυθό της θάλασσας. Η Μητέρα των Δράκων είδε άλλο ένα παιδί της να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της, ανήμπορη να κάνει οτιδήποτε, καθώς για πολλοστή φορά την έπιασαν στον ύπνο. Όπως και στην περίπτωση του Βισέριον, η εξολόθρευση του δράκου έγινε με ύπουλο τρόπο. Με την προσέγγιση των ναυτικών (και εναέριων) δυνάμεων της Ντενέρις στο Ντράγκονστοουν να θυμίζει... ταξιδάκι αναψυχής, δεν πέρασαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να εξελιχθεί σε τραγωδία. Κρυμμένος πίσω από τις βραχώδεις ακτές, ο αιμοσταγής Έουρον Γκρέιτζοϊ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό: Όπλισε τον «σκορπιό» και έδωσε το σύνθημα. Τα χτυπήματα ήταν συντριπτικά, αφήνοντας την Καλήσι με το déjà vu της Μάχης στην Παγωμένη Λίμνη.

Το πόσο εύκολα βγαίνει από τη μέση ο Ραίγκαλ άλλαξε δραματικά και το status quo του τελευταίου δράκου που η Ντενέρις έχει στη διαθεσή της. Ο Κουάιμπερν τον χαρακτηρίζει «ευάλωτο», θεωρώντας πως η σειρά από «σκορπιούς» στα τείχη του Κινγκς Λάντινγκ, σε συνδυασμό με αυτούς στα πλοία που έχουν ρίξει άγκυρα στον Κόλπο του Μαυροπόταμου, θα τον κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας. Κρίνοντας από τον χαρακτηρισμό αυτό, δεν προξενεί εντύπωση που έφυγε κακήν κακώς από την Ακρόπολη του Όλνταουν. Προφανώς, ο «Μέιστερ χωρίς αλυσίδα» αδιαφορεί για τις ιστορίες που έρχονται από το παρελθόν, μακρινό και πρόσφατο, αναφορικά με τον πολλαπλασιασμό ισχύος που δίνει στο στράτευμα η παρουσία ενός δράκου.

Η εξολόθρευση του Ραίγκαλ
Η εξολόθρευση του Ραίγκαλ/©HBO

Έχοντας κατά νου ότι αυτά που προηγούνται μόνο τυχαία δεν είναι για εκείνα που έπονται στον μαγικό κόσμο του Γουέστερος, η απάντηση που θα πάρουν τόσο το Χέρι της Queen Mπεκρού όσο και οι υπόλοιποι υπερασπιστές της πρωτεύουσας είναι οργή και... φωτιά. Πολλή φωτιά! Το Ντραγκάρις θα πάει σύννεφο και αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι που ενισχύουν αυτήν την πιθανότητα (πριν -κατά τα φαινόμενα- τριτώσει το κακό για την Ντενέρις και ο Ντρόγκον αφήσει τον μάταιο κόσμο του Game of Thrones).

α) Τελευταίος και καλός. Ο δράκος της Θυελλογέννητης είναι αυτό που λέμε... μπαρουτοκαπνισμένος. Πριν ακόμα σηκώσει μπόι, πρόλαβε να δείξει τι εστί Ντραγκάρις στο Άσταπορ, με τον Κράσνις Μο Μακλόζ να τυλίγεται στις φλόγες. Παρόμοια τύχη είχε και ο Πάιατ Πρι στον Οίκο των Αθανάτων.

dragaris.gif

Με τα αδέλφια του να είναι φυλακισμένα στα έγκατα της Μεγάλης Πυραμίδας του Μηρήν, έγινε μεγαλύτερος σε μέγεθος και δύναμη. Πριν εγκαταλείψει την πόλη και τραβήξει για Γουέστερος μεριά, πρόλαβε να σώσει την Ντενέρις από την Αρένα του Μηρήν και να βάλει μπουρλότο στον στόλο των δουλεμπόρων, λύνοντας στο πι και φι την πολιορκία.

drogon_dragharis.gif

Το πόσο επικίνδυνος και αποτελεσματικός έχει γίνει, φάνηκε όταν η Καλήσι επιτέθηκε με τους Ντοθράκι στους Λάννιστερ που επέστρεφαν από τη λεηλασία του Χαϊγκάρντεν. Εκεί, ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον «σκορπιό» του Κουάιμπερν, χωρίς να πάθει το παραμικρό. Με απλά λόγια, ο Ντρόγκον έχει δοκιμαστεί στο πεδίο της μάχης και μπορεί να διαλύσει ολόκληρους στρατούς, αποφεύγοντας τα εχθρικά πυρά. Λεπτομέρεια: Στο επεισόδιο «The Last of the Starks» έχει μπροστά του 11 πλοία του Έουρον, όταν εφορμά με την οργισμένη Ντενέρις στη ράχη του. Ο ελιγμός της τελευταίας στιγμής γίνεται με 11 σιδερένια βέλη να εκτοξεύονται από τους «σκορπιούς», χωρίς κανένα από αυτά να τον πετύχει...

euron-fleet-vs-drogo.gif
©HBO

euron-fleet-against-drogo.gif

β) Βασικός παίκτης

Κακά τα ψέματα τόσο ο Ραίγκαλ όσο και ο Βισέριον είχαν έναν περιφερειακό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά. Την ώρα που εκατ. θαυμαστές ανά τον κόσμο προσπαθούσαν να δώσουν απάντηση για τους καβαλάρηδες στο όραμα της Ντενέρις που θα συμπλήρωναν τη φράση-κλειδί «Ο δράκος έχει τρία κεφάλια», τόσο ο Ραίγκαλ όσο και ο Βισέριον δεν είχαν ουσιαστικά καβαλάρη. Ο θάνατος του δεύτερου εργαλειοποιήθηκε από τον Night King για να πέσει το Τείχος και να περάσουν οι ορδές των νεκρών. Ο προσγειωμένος και ρεαλιστής Τζον Σνόου προτιμούσε το άλογο. Για λόγους αφήγησης ή παραγωγής, ο ρόλος των δύο δράκων ήταν πάντα περιφερειακός, καθιστώντας τους -όπως αποδείχτηκε- άμεσα αναλώσιμους.

γ) Η ιστορία υπάρχει για να επαναλαμβάνεται

Οι Ταργκάριεν κυριάρχησαν στο Γουέστερος λόγω των δράκων. Η παρουσία των ιπτάμενων ερπετών τούς έδινε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους. Ο Αίγκον ο Α’ έγινε Κατακτητής, ευρισκόμενος στη ράχη του Μπαλήριον, του Μαύρου Τρόμου, κερνώντας άφθονη φωτιά τους εχθρούς του. Όσοι τόλμησαν να του αντισταθούν, έγιναν στάχτη στο Πεδίο του Πυρός.

Κουάιμπερν, ο Μέιστερ χωρίς αλυσίδα
Κουάιμπερν, ο Μέιστερ χωρίς αλυσίδα/©HBO

Μπορεί ο Κουάιμπερν να νομίζει ότι ανακάλυψε τον τροχό με την κατασκευή του «σκορπιού», ωστόσο ανάλογα όπλα είχαν δημιουργηθεί και στο παρελθόν, τα οποία και έλιωσαν μαζί με τους χειριστές τους. Το μόνο που χρειάζεται ο Ντρόγκον είναι χαμηλή ορατότητα (π.χ νύχτα ή έντονος καπνός από εστίες περιμετρικά των τειχών) και μια λέξη: Ντραγκάρις! Η στιγμή αυτή πλησιάζει...

δ) Ξύπνησε ο δράκος

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας η Σέρσεϊ έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο αποκεφαλισμός της Μισάντεϊ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής (και της υπομονής), κάνοντας την Ντενέρις να συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να δείξει -και πάλι- τον πραγματικό της εαυτό.

Όχι αυτόν της Mad Queen, ο οποίος ανήκει δικαιωματικά στη Σέρσεϊ, αλλά εκείνον που την έκανε να βγει αλώβητη από εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις του παρελθόντος. Να προσφέρει στους εχθρούς της «φωτιά και ατσάλι», που θα έλεγε ο αείμνηστος Τάιγουιν. Να κάνει πράξη την προτροπή της Βασίλισσας των Ακάνθων «Be a dragon». Αποδεδειγμένα, όσες φορές ακολούθησε τον δρόμο της διπλωματίας, λογικής, σύνεσης κ.λπ. έφαγε τα μούτρα της. Το teaser του προτελευταίου επεισοδίου του Game of Thrones δείχνει ξεκάθαρα πως η ώρα της φωτιάς έφθασε. Παλικάρι η Μισάντεϊ, δεν μάσησε μπροστά στη Σέρσεϊ και έδωσε το σύνθημα, πριν ο Ρόμπερτ Στρονγκ (aka το «Βουνό») τής πάρει το κεφάλι: Ντραγκάρις!

Μισάντεϊ
Μισάντεϊ/©HBO

Ακούς, Έουρον;

dani-vs-euron.gif
©HBO

Έρχεται...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ