TV + Series

Θα είναι το «Έτερος Εγώ» το σημείο τομής για την ελληνική τηλεόραση;

Μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές και τον σκηνοθέτη της σειράς που έρχεται στην Cosmote TV

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_cosmote_tv_eteros-ego-2.jpg

Είναι αδύνατο να βρεθείς στα μεγαλοπρεπή στούντιο του Λάκη Γαβαλά στην Παιανία και να μην σε πιάσει μια μελαγχολία. Τα άλλοτε πλουσιοπάροχα κτίρια του σήμερα φιλοξενούν διάφορες παραγωγές, με την τελευταία να είναι μια πραγματική έκπληξη για το ελληνικό κοινό. Το «Έτερος Εγώ», η βραβευμέμνη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια, μετά την τρομακτική επιτυχία της το 2017, όταν και μέτρησε περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο προβολές στο Youtube, μεταφέρεται στην τηλεόραση και στην Cosmote TV.

thumbnail_cosmote_tv_eteros-ego-4.jpg

Δύο χρόνια μετά ο καθηγητής Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης), επιστρέφουν για να βρουν άλλον έναν serial killer, που αυτή τη φορά ακολουθεί τους άθλους του Θησέα και θα χρειαστούν μια ολόκληρη σεζόν για να τα καταφέρουν. Στόχος τους; Να αλλάξουν την ελληνική τηλεόραση όπως την είχαμε συνηθίσει.

Η Cosmote TV τον ερχόμενο Μάιο θα προβάλλει τα 8 επεισόδια της σειράς «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» όλα μαζί α λα Netflix και αν δει κανείς προσεκτικά το καστ της σειράς θα διαπιστώσει ότι η πρώτη σειρά μυθοπλασίας της δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Στη σειρά θα εμφανιστούν οι Βίκυ Παπαδοπούλου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Διδασκάλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, ενώ στους δύο βασικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας έρχεται να προστεθεί ένας πραγματικός φαν της ταινίας (μιας και την έχει ήδη δει 4 φορές), ο Πέτρος Λαγούτης.

thumbnail_eteros2_newbatch_1.66.1.jpg

Συναντώντας τους τρεις πρωταγωνιστές της σειράς, καθώς και τον σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια, καταλάβαμε ότι όλοι τους ευχαριστήθηκαν και με το παραπάνω με τα όσα τους προσέφερε αυτή η δουλειά, ενώ σταθήκαμε και στα λόγια του πιο έμπειρου Μάνου Βακούση, ο οποίος συγκινημένος αφού μόλις είχε τελειώσει η 55η και τελευταία μέρα γυρισμάτων του, μας ανέφερε ότι για πρώτη φορά, στα 40 χρόνια που κάνει τη δουλειά, νιώθει ότι πραγματικά «πληρώνεται» για αυτήν. Πληρώνεται εσωτερικά μιας και η παραγωγή σεβάστηκε όλους τους ηθοποιούς και ευχαριστήθηκε τα γυρίσματα και τη συνεργασία με τους υπολοίπους συντελεστές περισσότερο από κάθε άλλη δουλειά. Το ίδιο και ο Πέτρος Λαγούτης που παραδέχθηκε ότι οι 55 μέρες γυρισμάτων ήταν εξωπραγματικές για έναν έλληνα ηθοποιό. «Ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναζήσει. Να δουλεύουμε υπό συνθήκες, όπου όλα ήταν ιδανικά» είπε συγκεκριμένα. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης με τη σειρά του, ανέφερε ότι ήταν μια δουλειά που πάντα ονειρευόταν να κάνει, όντας πραγματικά χαρούμενος που δόθηκε χώρος σε έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες να κάνουν κάτι σπουδαίο.

Η χημεία μεταξύ των τεσσάρων ήταν εξαιρετική κάτι που φάνηκε και από τα πειράγματα σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης αλλά και των γυρισμάτων, ενώ και ο Άκης Σακελλαρίου που συμμετείχε στα γυρίσματα για 10 ημέρες μόνο, είχε γίνει ένα με την υπόλοιπη ομάδα. Καθώς όλοι μιλούν για μια ποιοτική παραγωγή που θα αλλάξει την ελληνική τηλεόραση, η συζήτηση δεν θα μπορούσε να κινηθεί διαφορετικά. Έτσι, ρωτήσαμε τον Σωτήρη Τσαφούλια και τους τρεις πρωταγωνιστές αν πράγματι η σειρά «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» δημιουργήθηκε για να φέρει την αλλαγή.

«Ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη» είπε ο Σωτήρης Τσαφούλιας, για να συνεχίσει λέγοντας ότι χρειάζεται συντονισμένη δράση για να αλλάξει μια εποχή. «Εμείς κάνουμε την προσπάθεια μας και ελπίζουμε ο κόσμος να την αγκαλιάσει. Μαζί με την Cosmote που σε μια τέτοια περίοδο, αποφασίζει να επενδύσει στην ελληνική μυθοπλασία, προσπαθούμε να κάνουμε κάτι που οι αγορές των ξένων έχουν κάνει εδώ και χρόνια. Έχουν πάρει ιδέες από τον ελληνικό πολιτισμό και τις έχουν αναπτύξει. Γιατί να μην κάνουμε και εμείς το ίδιο;»

Ο Άκης Σακελλαρίου θα δώσει το παράδειγμα του Λάνθιμου. «Ο Γιώργος ήταν ένας από εμάς και με πολλή δουλειά τα κατάφερε. Η επιτυχία του μπορεί να αλλάξει πολλά για τον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση ωστέ σιγά-σιγά να δουν και έξω ότι κάτι καλό υπάρχει στη χώρα μας».

thumbnail_eteros2_newbatch_1.7.1.jpg

Το Netflix με την επανάσταση που έχει φέρει στην παγκόσμια τηλεόραση ήταν φυσικά άλλο ένα σημείο αναφοράς. Από τη στιγμή που η Cosmote αποφάσισε να βγάλει και τα 8 ωριαία επεισόδια μαζεμένα, κατά το επιτυχημένο παράδειγμά του, οι ερωτήσεις στους πρωταγωνιστές της σειράς δεν θα μπορούσαν να μην είχαν και λίγο Netflix. Είναι το ελληνικό κοινό λοιπόν έτοιμο για μια τέτοια παραγωγή;

Ο Πέτρος Λαγούτης ήταν ξεκάθαρος: «Το ελληνικό κοινό είναι πανέτοιμο και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που αγκάλιασε το Netflix. Όταν μια δουλειά είναι καλή το κοινό θα την βοηθήσει να ανέβει.» Κάπου εκεί θα παρέμβει και ο Μάνος Βακούσης για να μας πει ότι η σειρά απευθύνεται στους πάντες. Μπορεί να αφυπνήσει το κοινό και με τις κινηματογραφικές της προεκτάσεις μπορεί να την δει ο καθένας. Μιλά για τις συγκινησιακές παρορμήσεις του ανθρώπου και έχει τρεις ξεκάθαρες αναφορές: Την αυτοδικία σε μια κοινωνία που είναι άδικη, τον νόμο που είναι δίκαιος και τον εγωισμό. Είναι θέματα που μας αφορούν όλους και θίγονται μέσα από  τους άθλους του Θησέα στο “Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές”». Θα είναι ένα θρίλερ με την κανονική έννοια της λέξης λέει ο Σωτήρης Τσαφούλιας. «Θα είναι μια συναρπαστική σειρά μυστηρίου, που θα έχει κάποια στοιχεία που θα τρομάξεις».

thumbnail_eteros2_newbatch_1.46.1.jpg

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, που και πάλι θα είναι ο καθηγητής εγκληματολογίας με τον σύνδρομο Άσπεργκερ, μίλησε και για τον ρόλο του, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα το οποίο δεν τολμάμε να ανοίξουμε. «Όχι τόσο το συγκεκριμένο σύνδρομο, όσο το ότι έτσι όπως κινείται η τεχνολογία, τείνουμε όλοι να ζούμε αυτιστικά. Δείτε για παράδειγμα το πως επικοινωνούμε. Δεν έχουμε βιωματική επαφή και ψάχνοντας να βρεις τον πραγματικό «Έτερο Εγώ» του εαυτού μας, μπορούμε να ταυτιστούμε με κάποιους ρόλους, οι οποίοι είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι. Ο λόγος που επέλεξα να υποδυθώ αυτόν τον ρόλο, ήταν γιατί μέσα σε αυτόν βρήκα στοιχεία που και εγώ ο ίδιος δεν είχα αποδεχθεί ότι μπορεί να έχω.»

Βγαίνοντας από την «αίθουσα ανακρίσεων», όπου έγινε η συνέντευξη, στα στούντιο του Λάκη Γαβαλά στην Παιανία η μελαγχολία είχε πια φύγει και κυριαρχούσε η αναμονή. Θα δικαιώσει άραγε το «Έτερος Εγώ - Χαμένες Ψυχές» όλους εκείνους που κάνουν λόγο για μια νέα εποχή στην ελληνική τηλεόραση;

Η σειρά «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» θα κυκλοφορήσει τον Μάιο στο Cosmote TV on Demand, με τα 8 πρώτα επεισόδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ