TV + Series

Έγινε κι αυτό! Ο ΣΚΑΪ χάνει και από το TV Μακεδονία!

Ο σταθμός βυθίζεται από τα βαρίδια του Survivor

Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εδώ και μήνες ο πέριξ της τηλεοράσεως μικρόκοσμος αγωνιούσε για τα πρόσωπα που θα παρουσίαζαν το “Survivor Panorama”! Πρόκειται για κλασικό τηλε-αυτισμό. Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι σαν τα πουλάκια που τρέφονται από τα δόντια των κροκοδείλων. Τη δουλειά την κάνει ο κροκόδειλος, εκείνα απλώς μοιράζονται τα περισσεύματα. Στην περίπτωση του φετινού “Survivor” η παρομοίωση δεν ισχύει, διότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν προκαλεί φόβο σε κανένα, είναι ξεδοντιασμένο, φαφούτικο, αδυνατεί να καταβροχθίσει, από ερπετά θυμίζει σιλιγούδι. Δεν περισσεύει ούτε ένα ψιχουλάκι για το “Panorama” που πλέον λιμοκτονεί και περιμένει το μοιραίο.

Επομένως ήταν άνευ λόγου η καλλιέργεια αναμονής, αλλά και άνευ βαρύτητας οι μετέπειτα κριτικές για την παρουσιάστρια Μπάγια Αντωνοπούλου. Τα πράγματα είναι απλά. Το φετινό “Survivor” είναι μία εκπομπή που την βλέπουν μόνο οι συγγενείς και συγχωριανοί των συμμετεχόντων, η τουρκική πρεσβεία και όσοι χρωστάνε μία συμπαράσταση στο φωτεινό μυαλό που με την επιλογή του (της) έφερε τον ΣΚΑΙ από την πρώτη, στην τέταρτη θέση της τηλεθέασης. Αν εσύ καλύπτεις μιάμιση ώρα του προγράμματος σου μιλώντας για το αδιάφορο παρασκήνιο αυτής της βροντερής αποτυχίας, τότε δε σε σώζει ούτε ο πιο χαρισματικός παρουσιαστής, ούτε η πιο δημοφιλής ομάδα. Η φθορά είναι πλέον δεδομένη και η τρύπα συνεχώς θα μεγαλώνει.

Μιλώντας για τρύπες: Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση τηλεθέασης, για το δίωρο 18:00-20:00 (περιλαμβάνει το Panorama και ένα μέρος του δελτίου) ο ΣΚΑΪ είχε επίδοση 6,5% και φυσικά έχασε από όλους  τους μεγάλους αντιπάλους του (Alpha, ΑΝΤ1, Star) αλλά κι από έναν ακόμη. Το TV Μακεδονία (!) που τον ξεπέρασε κατά μία μονάδα, γεγονός το οποίο σηματοδοτεί την πλήρη κατάρρευση του «νέου προγράμματος του σταθμού». Κατάρρευση που αφορά στην εικόνα, αλλά και στα έσοδα.

Στο ποδόσφαιρο η αποτυχία των προπονητών σηματοδοτείται με την έκφραση «δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση». Έρχεται η 25η Μαρτίου, όπου περίπου σύσσωμο το έθνος εορτάζει την απελευθέρωση μας από τον τουρκικό ζυγό. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει...