TV + Series

Nightflyers: Η νουβέλα του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν έρχεται στο Netflix για να γίνει η σειρά της χρονιάς

Δείτε το τρέιλερ της σειράς με διευθυντή παραγωγής τον ίδιο τον Μάρτιν

Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οκτώ επιστήμονες και ένα άτομο με ισχυρές τηλεπαθητικές δυνάμεις ετοιμάζουν μια διαστημική αποστολή που όμοια της δεν έχει υπάρξει ξανά. Θα προσπαθήσουν να βρεθούν στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος με το Ναΐτφλάιερ, ένα σκάφος που περιλαμβάνεται από ένα ενωμένο πλήρωμα και έναν μοναχικό καπετάνιο. Η σειρά που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Netflix από την 1η Φεβρουαρίου του 2019, βασίζεται σε μια νουβέλα του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, που μάλιστα εκτελεί και χρέη Διευθυντή Παραγωγής.

Στο Nightflyers μια σειρά από βίαια γεγονότα αρχίζει να λαμβάνει χώρα στο δύσκολο ταξίδι, όταν το ένα μέλος του πληρώματος αρχίζει να κατηγορεί και να αμφισβητεί το άλλο. Η επιβίωση και η επιτυχία της αποστολής πλέον φαντάζει ένα μακρινό όνειρο. Αν και στη σειρά βρισκόμαστε στο 2093 και όχι 4 αιώνες μετά όπως στο αγαπημένο βιβλίο του Μάρτιν, εντούτοις άλματα δεν έχουν γίνει μόνο στην τεχνολογία αλλά και στην βιολογία του ανθρώπινου είδους.

© Imdb

Οι τηλεοπτικοί Nightflyers γεννήθηκαν στο μυαλό του Μάρτιν μετά το σχόλιο ενός κριτικού που υποστήριζε ότι η επιστημονική φαντασία και ο τρόμος δεν μπορούν να συνδυαστούν. Τι σκέφτηκε περί αυτού ο σαφώς επηρεασμένος από τον Τόλκιν, Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν;

«Έλεγε, “η επιστημονική φαντασία και ο τρόμος δεν μπορούν να συνδυαστούν επιτυχημένα, γιατί είναι αντίθετα είδη. Ο τρόμος έχει να κάνει με το συναίσθημα, τον φόβο και ένα σύμπαν που δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι καταλαβαίνουμε, και η επιστημονική φαντασία έχει πάντα σχέση με την εκλογίκευση, τη νοημοσύνη και τα προβλήματα που είναι επιλύσιμα με τη βοήθεια του ανθρώπινου νου”. Έτσι υποτίθεται ότι δεν μπορείς ποτέ να έχεις μια ιστορία που να είναι και τα δύο. Φυσικά το πήρα ως πρόκληση».

Η πρόκληση αυτή μέσω του Nightflyers έρχεται στη μικρή οθόνη, κάνοντας σε να αναρωτιέσαι αν αξίζει τελικά να σωθεί η ανθρωπότητα. Αυτό και μια σειρά από άλλα μικρότερα φιλοσοφικά ερωτήματα αναμένεται να πάρουν απαντήσεις από την 1η Φεβρουαρίου στο Netflix σε μια σειρά με κύριους πρωταγωνιστές τους Όουεν Μάκεν (The Nightshift), Ντέιβιντ Αγιάλα (Fast & Furious 6) και Τζόντι Τέρνερ Σμιθ (Lemon), με όλους τους να αναζητούν τον ρόλο της καριέρας τους.

Πίσω από την παραγωγή βρίσκονται επίσης οι Τζιν Κλέιν (Suits), Ντέιβιντ Μπάρτις (Suits) και Νταγκ Λιμάν (Live. Die. Repeat) από την εταιρεία Hypnotic, οι Άλισον Ροζενβέιγκ (Ξύπνημα στον Εφιάλτη, Ο Κώδικας των Ναβάχο) και Μάικλ Γκέτα (Ξύπνημα στον Εφιάλτη) από την Gaeta Rosenzweig Films και οι Λόιντ Ιβάν Μίλερ και Άλις Π. P. Νοχάουζερ από την Lloyd Ivan Miller Productions.

Η σειρά είναι παραγωγής της Universal Cable Productions, σε συμπαραγωγή του Netflix.
O Τζεφφ Μπάλερ, ο οποίος είναι showrunner και executive producer της σειράς, υπογράφει την προσαρμογή του σεναρίου.