TV + Series

Και μετά από μόλις μία ώρα τέλειωσε ο Νίκος Οικονομόπουλος!

Ο Αρναούτογλου κάνει μπαμπάτσικες συνεντεύξεις

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Οικονομόπουλος, Γρηγόρης Αρναούτογλου, The 2Night Show

Και ξαφνικά, εκεί που τα κανάλια είχαν απορρίψει την παράδοσή τους και έμπαιναν στην περιπέτεια των εναλλακτικών εκπομπών (που μόνο εναλλακτικές δεν ήταν), τα αποδιοπομπαία τοκ-σόου επέστρεψαν και πλέον καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού προγράμματος. Μετά την Ελεονώρα Μελέτη που πρώτη έσυρε το χορό, πήρε θέση και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ο οποίος επέστρεψε στην παλιά του τέχνη και κάνει μεγάλες συνεντεύξεις σε πρόσωπα της επικαιρότητας. Όταν λέμε «μεγάλες συνεντεύξεις» μην πάει ο νους σας στο καλό, εννοούμε μεγάλες ως προς τη διάρκειά τους. Πολύ μεγάλες. Η φιλοξενία του λαϊκού  τραγουδιστή Νίκου Οικονομόπουλου, για παράδειγμα, διήρκεσε 41 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα. Ακόμη και ο πιο σοφός, πιο περιπετειώδης και πιο εφευρετικός καλεσμένος θα έχει εξαντλήσει το ρεπερτόριό του στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο και μετά θα στριφογύριζε γύρω από τα ίδια, θυμίζοντας μαθητή που πρέπει οπωσδήποτε να γεμίσει δύο σελίδες με έκθεση για την αποταμίευση. Θα αναφέρει τα μυρμήγκια, θα ερμηνεύσει  την παροιμία «φασούλι το φασούλι», θα θυμηθεί το κομπόδεμα του παππού του και μετά θα πελαγοδρομεί σε τόπους βαρετούς και ξεκούρδιστους. Ξεκούρδιστοι είναι και οι περισσότεροι από τους καλεσμένους στα τοκ-σόου, οι οποίοι τα αντιμετωπίζουν σαν μπουζουξίδικα. Είναι απολύτως βέβαιοι ότι θα αποδείξουν το μέγεθός τους παραμένοντας στην πίστα περισσότερη ώρα από δευτεροκλασάτους συναδέλφους τους και γι' αυτό η μόνη διαπραγμάτευση που κάνουν αφορά στη διάρκεια της συνέντευξης και στη σειρά που θα εμφανιστεί το υπόλοιπο σχήμα, εφόσον βέβαια απολαμβάνει της έγκρισής τους. Τη λογική των μπουζουκιών έχουν υιοθετήσει και οι τηλεστάρ. Πιστεύουν ότι οι τηλεθεατές ταυτίζονται με τα νυχτερινά κέντρα, ότι οι θαμώνες που πετούν λουλούδια, ανάβουν πούρα και τραγουδάνε τα σεκλέτια τους, αποτελούν αντανάκλαση της κοινωνίας και θα τη συγκλονίσουν φιλοξενώντας αυτούς που γεμίζουν μαγαζιά. Πρόκειται για σοβαρή αδυναμία κατανόησης των αναζητήσεων του κοινού. Μπορεί ο Οικονομόπουλος να είναι τέλειος στο είδος που υπηρετεί, ντόμπρος και φωνάρα, να έχει θαυμαστές που κάνουν ουρές και ορκίζονται στο όνομά του, όμως τηλεοπτική επιτυχία θα γνωρίσει με τα όσα λέει στη συνέντευξη και αυτός που επί μία ώρα μπορεί να καθηλώσει το κοινό, απλώς δεν υπάρχει. Δεν τον βρίσκει ούτε η Ellen Degeneres, η οποία στο τοκ-σόου της συνομίλησε με την Carla Bruni για 7 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα, με την Adele για 7 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, τη Rihana για 5 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα, τη Lady Gaga 4 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, τον Bill Gates 6 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα και την Jennifer Aniston για 5 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. Όλοι αυτοί δεν κάνουν έναν Οικονομόπουλο.

Ο ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Το όνομά Σεφερλής έπαιξε πολύ τον τελευταίο καιρό. Η ακυρωθείσα παράσταση «Ζητείται ψεύτης» έφερε στο προσκήνιο δικηγόρους, ηθοποιούς, ινφλουένσερ (νέο επάγγελμα) γενικολογούντες, με τον καθένα να λέει το μακρύ και το κοντό του. Αφού τοποθετήθηκαν κάνα δυο σχετικοί και καμιά πεντακοσαριά άσχετοι, ήρθε η ώρα και του Μάρκου Σεφερλή να ανοίξει την καρδιά και τα χαρτιά του και το έκανε καθισμένος στην πολυθρόνα της Ελεονώρας Μελέτη. Ήταν πληγωμένος. Χαρακτήρισε «οχετό» τα όσα έχει γράψει σε ειδικό άρθρο της η Έλενα Ακρίτα, θυμήθηκε ότι και εκείνη έχει περάσει από το σανίδι πρωταγωνιστώντας στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό» (παρέπεμψε μάλιστα τους τηλεθεατές σε βιντεάκι του YouTube όπου «η Έλενα Ακρίτα κάνει το ρόλο της Μέριλιν Μονρόε») και αποκάλυψε ότι της έκανε μήνυση γιατί «δεν επιτρέπω σε κανέναν να λέει ότι κουβαλάω το ήθος του τρας». Ήταν καλά προετοιμασμένος και πάνω απ' όλα σύντομος. Μέσα σε μόλις 3 λεπτά άπλωσε την επιχειρηματολογία του. Το κοινό έδωσε στην εκπομπή ποσοστά που άγγιξαν το 30%.

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Πόσο δίκιο έχει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ όταν λέει ότι «μερικοί θέλουν να βγάλουν χρήματα πατώντας πάνω στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και στο Δημήτρη Παπαμιχαήλ». Πόσο δίκιο...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ