TV + Series

Ο επιθεωρητής Πουαρό του Τζον Μάλκοβις δεν θα έχει αξάν (εικόνες, video)

Θα είναι ένας καθωσπρέπει Άγγλος τζέντλεμαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από τον Πίτερ Ουστίνοφ μέχρι τον Ντέιβιντ Σάτσετ όλοι προσπάθησαν και εν πολλοίς πέτυχαν το ιδιαίτερο αξάν του Βέλγου επιθεωρητή Πουαρό που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η μεγάλη βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Αγκάθα Κρίστι.

Αλλά ο Τζον Μάλκοβιτς αποκάλυψε ότι ο δικός του Πουαρό δεν θα έχει το γνωστό αξάν. Ο Αμερικανός ηθοποιός, 64 ετών, πρόκειται να ενσαρκώσει τον λογοτεχνικό ήρωα της Κρίστι στη δραματική σειρά του BBC 1 «The ABC Murders».

Μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό έντυπο του BBC, «Radio Times» ο Μάλκοβιτς είπε: «Στη δική μας εκδοχή, ο Πουαρό έχει ζήσει στην Αγγλία για 20 χρόνια και κατέβαλε μεγάλη και επίπονη προσπάθεια να μη μοιάζει με ξένος που μιλάει αγγλικά, αλλά με έναν καθώς πρέπει Άγγλο τζέντλεμαν».



Ο Μάλκοβιτς ήταν πολύ ειλικρινής και παραδέχθηκε: «Οι φαν του Πουαρό και της Αγκάθα Κρίστι μάλλον θα μας μισήσουν για αυτό που κάναμε στον ήρωά τους. Τι να πω, δεν έχω ιδέα πώς θα αντιδράσουν», σχολίασε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Ο Πουαρό του 2018 δεν θα έχει καν τσιγκελωτά μουστάκια. Κάτι που αφαίρεσε από τον ήρωα και ο Κένεθ Μπράνα στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου. Μάλιστα ο Μπράνα το παράκανε. 



Ο «πειραγμένος» Πουαρό ήταν κατά βάση ιδέα του σκηνοθέτη της σειράς, Άλεξ Γκάμπασι, ο οποίος ήθελε ο επιθεωρητής να ταιριάζει με το στιλ του Μάλκοβιτς. Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από μια παλιότερη φωτογραφία του ηθοποιού με γένια.

Συνεχίζοντας να μιλά για τις αλλαγές ο ηθοποιός είπε ότι χρειάστηκε προσπάθεια για να πείσουν αυτούς που διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα της Κρίστι.

Η μίνι τηλεοπτική σειρά θα μεταδοθεί τα Χριστούγεννα.



Ο τελευταίος τηλεοπτικός Πουαρό ήταν ο Ντέιβιντ Σάτσετ, ο οποίος ενσάρκωσε τον δαιμόνιο επιθεωρητή για 13 σεζόν, 70 επεισόδια, από το 1989 έως το 2013. 



Ο Πίτερ Ουστίνοφ είχε τελειοποιήσει την προφορά του Βέλγου επιθεωρητή: