TV + Series

Ο Φουρθιώτης προκαλεί τον Ιβάν Σαββίδη

Περνάει στην αντεπίθεση με κείμενο καταπέλτη

Βαγγέλης Περρής
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μαίνανδρος-Μένιος Φουρθιώτης περνάει στην αντεπίθεση! Με μια ανακοίνωση που έχει την προσωπική του σφραγίδα, απευθύνεται στον ελληνικό λαό, το Κοινοβούλιο και το Ιβάν Σαββίδη καταγγέλλοντας μια σειρά από καταστάσεις που ανακάλυψε μόλις το Open διέκοψε τη μετάδοση των «Αποκαλυπτικών». Το κείμενο-καταπέλτης ξεκινά με μια διαβεβαίωση: «Φυσικά είμαι στην διάθεση των δικαστικών αρχών, αλλά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προσκομίσω οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο για όσα καταγγέλλω και υποστηρίζω».

Αυτά που ο Μαίνανδρος-Μένιος υποστηρίζει δεν αφορούν κάποια τηλεοπτική αντιδικία. Στόχος του αυτή τη φορά δεν είναι η Μενεγάκη ούτε καν αυτοί που δεν τον κάλεσαν στα βραβεία Mad. Μας προετοιμάζει για κάτι πολύ πιο μεγάλο: «Η αλλαγή ιδιοκτησίας του καναλιού αφορά ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο στο οποίο έχουν εμπλακεί , επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, υπουργοί της κυβέρνησης και διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιριών. Όλα αυτά στα οποία αναφέρομαι αφορούν έγγραφα και στοιχεία τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι δικηγόροι μου και τα οποία θ’ αποτελέσουν πολύτιμο υλικό για τον Εισαγγελέα διαφθοράς αλλά και κυρίως για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Ας δούμε τώρα μερικά από τα στοιχειά που παραθέτει ο καταγγέλλων και τα οποία θα απασχολήσουν τις αρχές αλλά και τους Έλληνες πολίτες. Αποκάλυψη πρώτη: ο Μένιος παρουσίαζε την πιο δημοφιλή εκπομπή στην τηλεόραση! «Η εκπομπή μου "Αποκαλυπτικά" τα δικαιώματα της οποίας ανήκουν αποκλειστικά σε μένα έφτασε να έχει την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ελλάδα συμφώνα με επίσημες μετρήσεις της Nielsen, που σημαίνει ότι την παρακολουθούσαν ενάμιση εκατομμύριο τηλεθεατές». Πρόκειται για μια συνταρακτική εξέλιξη, γιατί ο ίδιος ο δημιουργός της εκπομπής με την υψηλότερη τηλεθέαση, πέρσι είχε υπολογίσει τους τηλεθεατές του στα τρία εκατομμύρια, οπότε προκύπτει έκπτωση 50%, προφανώς λόγω Black Friday.

Ακολουθούν και αλλά νούμερα. «Από το 0 % που παρέλαβα το κανάλι το 2013 το παρέδωσα στις 11 Αυγούστου του 2017 στο ποσοστό του 8%. Το  κανάλι Έψιλον, είχε 365 τεχνικούς και δημοσιογράφους με μισθούς από 600 έως 800 ευρώ, ενώ στο open Beyond ήρθαν οι φίλοι των στελεχών σας με μισθούς από 1000 ευρώ, έως 15.000 ευρώ τον μηνά ενώ σ’ εκείνους που δημιούργησαν το κανάλι που παραλάβατε εσείs, πανάξιους τεχνικούς και δημοσιογράφους, η μισθοδοσία τους όχι μονό δεν μεταβλήθηκε, αλλά επιβαρύνθηκαν οικονομικά, καθώς η έδρα του καναλιού μετακινήθηκε από τα Μελίσσια στην Παιανία».

Σε ποιόν απευθύνεται ο Μαίνανδρος-Μένιος; Στον ιδιοκτήτη του καναλιού Open για τον οποίο πριν δεν έλεγε και τα καλύτερα λόγια, μετά άλλαξε τροπάριο και τώρα λυπάται για λογαριασμό του! «Είναι εξαιρετικά λυπηρό κύριε Σαββίδη καλοθελητές γνωρίζοντας την άγνοια σας γύρω από την τηλεοπτική αγορά, να έχουν εκτινάξει το κόστος παραγωγών σε αστρονομικά ποσά, παραγωγών που αντί να έλκουν τηλεοπτικό κοινό, να το απομακρύνουν με γεωμετρική πρόοδο. Επενδύσατε αστρονομικά ποσά (περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ) για να κατορθώσετε να ξεπερνάνε το OPEN BEYOND TV σε τηλεθέαση κανάλια επαρχιακά που δυστυχώς για τα επιτελικά σας στελέχη, ακόμη και η χαμηλή τηλεθέαση πολλών εκπομπών επαρχιακών καναλιών είναι μεγαλύτερη των πολλά υποσχόμενων παραγωγών που ενέκριναν οι δικοί σας άνθρωποι και στον τομέα της ενημέρωσης αλλά και στον τομέα της ψυχαγωγίας».

Έχοντας την εμπειρία του εμπορικού διευθυντή, ο Μαίνανδρος Φουρθιώτης προτείνει λύσεις στον επιχειρηματία προκειμένου να σώσει τα λεφτά του. «Έχετε δηλώσει ότι θα κάνετε τα πάντα για να στηρίξετε την ελληνική οικονομία, δήλωση με την οποία ευαισθητοποιήσατε πολλούς να στηρίξουν τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Δεν θα ήταν όμως πιο φρόνιμο μετά την ανθρωπιστική κρίση που έχει περάσει η χώρα μας, με τους εκατομμύρια άνεργους, αλλά και τους συνταξιούχους που λιμοκτονούν, να διαθέτατε χρήματα σε δραστηριότητες επιχειρηματικές στην Βόρεια Ελλάδα, που θα βοηθούσαν τους ανθρώπους αυτούς να ξεπεράσουν την ανέχεια; Ρωτάω το προφανές καθώς η καταγωγή σας είναι από τα μέρη εκείνα που ο ελληνισμός εκδιώχθηκε και υπέφερε για χρόνια».

Μετά από αυτή τη συγκινητική και ανθρώπινη παράγραφο, ο Μένιος ξαναγίνεται ο Μένιος που αγαπήσαμε. «Γνωρίζετε κύριε Σαββίδη, ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλός σας κύριος Δημήτρης Δ., καταχράστηκε την εξουσία της θέσης του αλλά και της εμπιστοσύνης σας προχωρώντας πίσω από την πλάτη σας μαζί με παρουσιάστρια του σταθμού, με την οποία διατηρούσε πολύ στενή προσωπική επαφή και με την οποία διασκέδαζαν σε πολλά νυκτερινά μαγαζιά παρέα, και μ’ έναν υπόδικο, δημιουργώντας εταιρεία καλλυντικών;»...

Είναι φανερό ότι η δικηγορίστικη γλώσσα έχει πάει στην άκρη, οπότε είναι λογικό να μπει στη συζήτηση και ένα πονηρό ξενοδοχείο! «Γνωρίζετε ότι συναντηθήκαν σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στην περιοχή του Ψυρρή , πολιτικός και επιχειρηματίας, με αντικείμενο την πώληση του σταθμού προς εσάς. Σε περίπτωση που αμφιβάλλετε για το περιστατικό, μπορώ να διαθέσω τα ονόματα των εμπλεκομένων στον Εισαγγελέα και αυτεπάγγελτα εκείνος μπορεί να κάνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου ν’ αποκαλυφθεί το σήμα των κινητών τηλεφώνων των εμπλεκομένων που ήταν μαζί. Οι συγκεκριμένες συναντήσεις έγιναν Ιούλιο και Αύγουστο του 2017».

Σε αυτό το σημείο σταματάει το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν. Όποιος νομίζει ότι θα είναι και το τελευταίο δεν ξέρει  τί σημαίνει πόλεμος χαρακωμάτων. Εκεί που το χώμα γίνεται λάσπη και οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι...