- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το «Penny Dreadful» επιστρέφει στην Πόλη των Αγγέλων (εικόνες, video)
Αμφίβολο έως απίθανο να ξαναδούμε την Εύα Γκριν στον ρόλο της Βανέσα Άιβς
Λυρικό, γοτθικό και καθηλωτικό από τα πρώτα κιόλας επεισόδια. Όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο «Penny Dreadful» ο παραγωγός, σεναριογράφος και δημιουργός της σειράς Τζον Λόγκαν είχε καταστήσει σαφές ότι η Βανέσα Άιβς δεν θα επέστρεφε ποτέ ξανά στη μικρή οθόνη. Ο ίδιος είχε πει ότι δεν θα ήθελε να μετατρέψει την ιστορία του σε μια σαπουνόπερα. Από την άλλη, αν και αριστουργηματική και με εκπληκτικές ερμηνείες η σειρά δεν είχε χτυπήσει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Κόπηκε μετά την τρίτη σεζόν, ενώ η ιστορία στο Βικτωριανό Λονδίνο συνεχίστηκε ως κόμικ.
Παρόλα αυτά η Showtime φαίνεται διατεθειμένη να αναστήσει το «Penny Dreadful» με ένα σίκουελ που θα έχει τίτλο «Penny Dreadful: City of Angels».
Η νέα σειρά μεταφέρεται στην Πόλη των Αγγέλων τη δεκαετία του '30 σε μια περίοδο όπου η περιοχή αυτή έχει αρκετά επηρεαστεί αρκετά από μεξικο-αμερικάνικη λαϊκή παράδοση και τις εντάσεις που επικρατούσαν εκεί. Θα εξιστορεί τη μάχη μεταξύ των χαρακτήρων προσκείμενοι στην θεότητα Santa Muerte με εκείνους που έχουν συμμαχήσει με τον Διάβολο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής το νέο Penny Dreadful «θα εξερευνήσει ένα συναρπαστικό μείγμα υπερφυσικού με πραγματικά στοιχεία της περιόδου εκείνης, δημιουργώντας έτσι νέους μύθους αποκρυφισμού και ηθικά διλήμματα με αυθεντικό ιστορικό υπόβαθρο. Αυτό το κεφάλαιο θα είναι ένα τολμηρό νέο όραμα που θα χρησιμοποιεί καινούργιους χαρακτήρες και ιστορίες».
Ωστόσο, το καστ της πρώτης σειράς: Εύα Γκριν, Τζος Χάρτνετ, Τίμοθι Ντάλτον και οι υπόλοιποι δεν θα επιστρέψουν. Εκτός κι αν παίξουν καινούργιους χαρακτήρες που, μάλλον, φαίνεται απίθανο.
Ο Λόγκαν πρόσθεσε πως «η σειρά θα έχει κοινωνική συνείδηση και επίγνωση των ιστορικών γεγονότων, κάτι που επιλέξαμε να μην εξερευνήσουμε στην ιστορία του Λονδίνου. Θα ασχοληθούμε με συγκεκριμένα ιστορικά και πραγματικά παγκόσμια πολιτικά, θρησκευτικά, κοινωνικά και φυλετικά θέματα. Το 1938, το Λος Αντζελες, αντιμετώπιζε κάποιες σκληρές ερωτήσεις για το μέλλον και την ψυχή του. Οι χαρακτήρες μας πρέπει να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Υπάρχουν μόνο σοβαρά ζητήματα και ηθικές προκλήσεις. Όπως πάντα στο κόσμο του “Penny Dreadful” δεν υπάρχουν ήρωες και κακοί, μόνο πρωταγωνιστές και ανταγωνιστές, περίπλοκοι και αντικρουόμενοι χαρακτήρες οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο της ηθικής επιλογής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «Λωξάντρα» ήταν η τελευταία ασπρόμαυρη τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1980
Η ηθοποιός αναρρώνει σε κέντρο αποκατάστασης – Το ατύχημα και ο σοβαρός τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη
Από την επιτυχία του Breaking Bad μέχρι τη δράση του για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο RJ Mitte άφησε το δικό του αποτύπωμα
Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον τηλεοπτικό σταθμό
Το αιχμηρό σχόλιο μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Η μαγική στιγμή που άλλαξε τα πάντα και την έκανε να χορέψει καταπληκτικά στο πρώτο live
Τα αστεία για τις σχέσεις της ηθοποιού
Ανοιχτό κάλεσμα για 500 κομπάρσους που θέλουν να συμμετάσχουν
Φινάλε έκανε το βράδυ της Τετάρτης η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023 σε ηλικία 54 ετών, από τις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης
Η χιουμοριστική πρόταση του παρουσιαστή και η απάντηση του δημάρχου της Νέας Υόρκης
Η τηλεοπτική Κέλι Καπόφσκι μίλησε για τα δικαιώματα
Η πρωταγωνίστρια και εκτελεστική παραγωγός του «Lioness» μίλησε για τις εξαντλητικές απαιτήσεις της σειράς
Ο Ένγκιν Μπάλαμπαν στην 6η και τελευταία σεζόν με φόντο την Ελλάδα
ΠΡΟΣΟΧΗ: SPOILERS – και επίσης μην τη δείτε, τρώγοντας
Η ατάκα που ξεχώρισε στο νέο τρέιλερ της όγδοης σεζόν του «The Kardashians»
Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τους νικητές της 78ης απονομής
Ο Φορντ και η Τζιν Σμαρτ κυνηγούν ιστορικές νίκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.