TV + Series

To Nomads κούρασε πριν ακόμη ξεκινήσει

Μέρα γεμάτη θλίψη στον ANT1 αλλά όχι για όλους

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nomads Μαδαγασκάρη

Ξημέρωμα Παρασκευής. Ο ήλιος άφαντος, αργεί ακόμη για να ξεπροβάλλει και να ρίξει τις πρώτες του ακτίνες. Στα περισσότερα σπίτια βασιλεύει το πηχτό σαν πίσσα σκοτάδι. Μόνο από το παράθυρο ενός καλοφτιαγμένου ρετιρέ βγαίνει, για να συναντήσει το σύμπαν, το διαπεραστικό γαλάζιο φως ενός υπολογιστή. Απέναντί του στέκεται ένας αξύριστος άντρας που συνεχώς πληκτρολογεί και φαίνεται να περιμένει μαντάτα για κάτι πολύ σπουδαίο. Είκοσι δύο λεπτά πριν την Ανατολή, το νευρικό χτύπημα στο πλήκτρο φέρνει επιτέλους στην οθόνη δεκάδες μικρούς αριθμούς. Η αναπνοή του αξύριστου άντρα έχει γίνει βαριά, κολλάει το πρόσωπο πάνω στα νούμερα, το έμπειρο μάτι του τα διασχίζει, σταματάει σε ένα 15% και τότε αρχίζει να χτυπιέται ενθουσιασμένος, να φωνάζει γηπεδικά συνθήματα σεξουαλικής εκτόνωσης, να πετάει τασάκια, να τραγουδάει τραγούδια του Ρέμου, να ρίχνει τις ζεμπεκιές του. Η στιγμή που ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έμαθε την τηλεθέαση του Νοmads, ήταν η αρχή μιας πολύ χαρούμενης ημέρας.

ΤΙΣ ΕΙΔΑΜΕ, ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΡΥΔΕΣ

Δυστυχώς το πρόβλημα του φετινού Nomads δεν είναι η (δικαιολογημένη) αντίδραση του Αρναούτογλου. Αυτός επιβεβαίωσε ότι ως κεντρικός παρουσιαστής πέρυσι είχε κάνει πολύ καλύτερη εκκίνηση και μέχρι να αρχίσει το talk show που του χρωστάνε, θα του περάσει. Τα υπόλοιπα όμως δύσκολα θα θεραπευτούν. Το βασικό είναι ότι επιβεβαιώνεται η υποψία των περισσότερων ότι οι τηλεθεατές έχουν μπουχτίσει από τα ριάλιτι επιβίωσης, ότι τόσα γυμνά κορμιά, κοκκοφοίνικες, κύματα, ισορροπίες πάνω σε κοντάρια, πείνα και χαντζάρια, τα έχουμε βαρεθεί πιο πολύ και το υαλουρονικό. Η τελευταία αναφορά είναι υπερβολική. Για να προωθήσεις το υαλουρονικό χρειάζεται παραπάνω πάθος από αυτό που είχαν οι παρουσιαστές του Nomads.

ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
Κάποιος πρέπει να δίνει συνεχώς λάθος οδηγίες στον Πούμπουρα! Πέρυσι που χειριζόταν τα παρασκήνια του Dancing with the stars ήταν περισσότερο έντονος απ' ό,τι απαιτούσε η τυπολογία της εκπομπής, βρισκόταν σχεδόν μόνιμα στα κόκκινα. Τώρα που το παιχνίδι επιβίωσης απαιτεί αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, εκείνος θυμίζει εκφωνητή που περιγράφει αγώνα Κέρλινγκ και βαριέται. (Ο Γιώργος Λέντζας προκαλεί απορίες. Γιατί τον διάλεξαν γενικώς; Γιατί τον διάλεξαν ειδικώς; Και κυρίως γιατί ο ίδιος αποδέχτηκε την πρόσκληση;)

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ

Μεταδόθηκαν τα πρώτα επεισόδια του βραδινού σόου που παρουσιάζει η Ελεονώρα Μελέτη στον Alpha. Οι συνεντεύξεις που πήρε η παρουσιάστρια από γνωστά ή άγνωστα πρόσωπα της επικαιρότητας προκάλεσαν συζητήσεις και αν το ζητούμενο είναι η αναπαραγωγή, τότε η εκπομπή θεωρείται επιτυχημένη. Βέβαια, στους πίνακες της τηλεθέασης δεν είδαμε αποτυπωμένη την αποδοχή της, αλλά μάλλον είναι νωρίς για συμπεράσματα. Όμως είναι σίγουρο ότι οι αλλεπάλληλες συνεντεύξεις κουράζουν, ότι ανάμεσά τους θα έπρεπε να υπάρχει κάτι εντελώς διαφορετικό που όμως θα κρατούσε τον τηλεθεατή σε εγρήγορση ώστε να περιμένει τον επόμενο καλεσμένο.

ΜΠΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ
Η Μπάγια Αντωνοπούλου δεν εμφανίζεται επί τριήμερο στο «Καλημέρα Ελλάδα». Έγινε προσπάθεια να αποδοθεί η απουσία της σε κρυολόγημα, αλλά μάλλον έχει προκύψει θέμα με τον Γιώργο Παπαδάκη. Ο δημοσιογράφος το πρωί της Παρασκευής μίλησέ για «αναπόφευκτες εντάσεις» και της αφιέρωσε ολόκληρη την εκπομπή ως δώρο για τα γενέθλιά της. Τη Δευτέρα θα δούμε το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης.

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΜΕΝΟΥ

Ο Θεός της Ελλάδας είναι μεγάλος και τελικά εισάκουσε τις προσευχές μας. Η εκπομπή του εναλλακτικού παρουσιαστή - σκηνοθέτη Γιώργου Μαυρίδη δεν κόβεται και ο ίδιος με ψυχραιμία εξήγησε ότι πίσω από τις φρικτές διαδόσεις βρίσκονται μοχθηροί «πανελίστες και πληρωμένοι δημοσιογράφοι». Όλοι αυτοί έχουν δημιουργήσει ένα μαύρο μέτωπο, αλλά αυτός σφίγγει τα δόντια και συνεχίζει να παλεύει για τη φαμελιά − άλλωστε τα ίδια περνούσε και ο Νίκος Ξανθόπουλος αλλά μετά έγινε γιατρός και έδινε το φως σε γριούλες που είχαν τυφλωθεί απο έκρηξη γκαζιέρας.

ΘΥΜΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Ο εναλλακτικός Γιώργος Μαυρίδης έχει μία εναλλακτική άποψη για το παρελθόν. Θυμάται ότι η εκπομπή «Στον Δρόμο» που παρουσίασε στον Alpha έκανε ποσοστά γύρω στο 20%, αλλά λόγω των αιμοδιψών δημοσιογράφων ο κόσμος τη θυμάται ως αποτυχημένη. Λέμε και καμιά υπερβολή για να περνά η ώρα, ε;

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Η δυσαρέσκεια του παρουσιαστή - σκηνοθέτη Μαυρίδη απέναντι στους πανελίστες θυμίζει την αποστροφή που δημόσια είχε εκφράσει απέναντι στα ριάλιτι επιβίωσης. Άντε με το καλό!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ