TV + Series

Η ΕΡΤ κάνει παγκόσμιο ρεκόρ τηλεθέασης! Το είπε ο Παππάς!

Δηλαδή με συγχωρείτε, απατεώνες είμαστε;

Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καταγγελίες για κακοδιοίκηση, αποκαλύψεις για κυκλώματα, έρευνες για αναθέσεις έργων. Σε όλα αυτά που αφορούν στην ΕΡΤ, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς έδωσε αποστομωτική απάντηση και εξήγησε ότι ο ντόρος γίνεται γιατί «κάποιοι (αόρατοι) ενοχλούνται που τα ποσοστά τηλεθέασης φτάνουν στο 25% και στο 30%»! Επειδή ο λόγος των υπουργών της Αριστεράς είναι συμβόλαιο, αναζητήσαμε επιβεβαίωση ανατρέχοντας στην τελευταία μέτρηση τηλεθέασης της δημόσιας τηλεόρασης. Η ΕΡΤ από τις 7 ως τις 10 έχει τηλεθέαση 6,2%. Από τις 10 ως τις 12 πέφτει στο 2,7%. Από τις 10 ως τις 2 παραμένει στο 2,7%. Από τις 2 ως τις 4 εκτοξεύεται στο 4,7%. Από τις 4 ως τις 6 υποχωρεί στο 4,5%. Από τις 6 έως τις 9 προσγειώνεται στο 3,8%. Από τις 8 έως 12 συρρικνώνεται στο 2,8%. Ο μέσος όρος δηλαδή είναι γύρω στο τέσσερα αλλά, αν αντί για μέσο όρο απλώς προσθέσουμε την τηλεθέαση της κάθε ζώνης, τότε φτάνουμε «στα 25% έως 30%» που ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο υπουργός.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Ξαναβλέποντας τις τηλεθεάσεις, ακόμη και με πρόσθεση πάλι δε φτάνουμε στον μαγικό αριθμό 30%. Υπάρχει λύση! Μπορούμε να βάλουμε στο λογαριασμό και τις ανά ζώνη επιδόσεις της ΕΡΤ2. Έχουμε και λέμε 1,0% - 0,5% - 1,2% - 0,5% - 2,2% - 1,2% - 3,2% - 0,7% - 0,1%.Κάνοντας την σούμα, όλο και πλησιάζουμε στα νούμερα του Παππά.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ
Για να μην αδικούμε τη δημόσια τηλεόραση, υπάρχουν δύο περιπτώσεις που το εναλλακτικό - αριστερό της πρόγραμμα ξεπέρασε το 25%. Η μία φορά ήταν στην παρέλαση της 25 Μαρτίου και η άλλη στη διάρκεια της αναστάσιμης λειτουργίας. Μια χαρά επιτυχίες αν σκεφτείς ότι προέρχονται από μία κυβέρνηση που θα καταργούσε τις παρελάσεις και ο αρχηγός της δήλωνε άθεος!

ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Αυτή η χώρα δεν αντέχει το διαφορετικό. Με θλίψη διαβάσαμε στον ειδικευμένο τύπο ότι η εναλλακτική εκπομπή του εναλλακτικού σκηνοθέτη-παρουσιαστή Γιώργου Μαυρίδη, μετά το τρίτο επεισόδιο θα εξαφανιστεί από το πρόγραμμα του Antenna. Ελπίζουμε να είναι απλώς ένα κακό όνειρο και όταν ξυπνήσουμε να ξανακούσουμε τα ανεπανάληπτα εναλλακτικά αστεία για τη φασολάδα και τις κλανιές. Επίσης ελπίζουμε κάποτε τα κανάλια να ωριμάσουν και να διορθώνουν τις εκπομπές πριν τις κόψουν.

 

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

@Angie

Στο άρθρο για τον Καπουτζίδη, τον Ουγγαρέζο και το bulling γράψατε ότι «δεν πρέπει να ευτελίζουμε την έννοια του bulling». Συμφωνώ. Στη συνέχεια αναφέρετε: «ο Ουγγαρέζος δεν ήταν κανένας ανήλικος, είχε εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση. Γιατί αν βαφτίσουμε αυτό bulling, αυτό που έκανε στη Σπυροπούλου τι είναι»;. Εδώ το χάνω. Τελικά το bulling πρέπει ή δεν πρέπει να το ευτελίζουμε; Και εάν ισχύει ότι «όποιος έχει εκπομπή στην τηλεόραση και δεν είναι ανήλικος» τότε αποκλείεται να υποστεί bulling, τότε πώς είναι θύμα bulling η Σπυροπούλου; Όσο για τις υπόλοιπες παρατηρήσεις σας (Κουτσελίνη, πανελίστες που διασύρουν συνειδήσεις κ.λπ.) έχετε δίκιο, αλλά μάλλον απευθύνονται σε άλλο άρθρο γιατί το δικό μου είναι εντελώς άσχετο με αυτά. Αν το ξαναδιαβάσετε, ελπίζω να συμφωνήσετε.

@burning minds

Αναρωτιέστε αν «έχουμε καταλάβει τι είναι bulling; Είναι το ίδιο με αυτό που καταγγέλλει ο Ουγγαρέζος; Είναι θέμα ομοφοβισμού; Τον απέκλεισε κάνεις γι' αυτό που είναι;». Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που όμως δεν προέρχονται από το κείμενό μου. Σε κανένα σημείο δεν αναφέρομαι σε αυτά. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε ρίχνοντας άλλη μια ματιά. Επίσης υπάρχει μπέρδεμα με τον «γραφικό ξεδωντιάρη» Γιώργο Γεωργίου. Είδατε κάποια αναφορά υπεράσπισης τον ομοφοβικών του παρεμβάσεων; Και σε αυτό το σημείο ο σχολιασμός ήταν άσχετος με τη δημοσιευμένη άποψή μου. (Απλώς για την ιστορία: Όταν ο Γεωργίου αναφέρθηκε με γυναικείο όνομα σε παρουσιαστή που προηγουμένως τον είχε φιλοξενήσει, την αγένεια την είχε εντοπίσει σχετικό βίντεο που προσωπικώς είχα επιμεληθεί). Στο τέλος απαντάτε στο αρχικό σας ερώτημα «έχουμε καταλάβει τι είναι bulling» και θεωρείτε ότι bulling είναι αυτό που εσείς ορίζετε ως τέτοιο, συγκεκριμένα τα βίντεο που μόνταρα για την κυρία Κορομηλά. Θα μπορούσα να απαντήσω με δικό σας επιχείρημα: «Η κυρία Κορομηλά είναι θέμα ομοφοβισμού; Την απέκλεισε κάνεις γι' αυτό που είναι;». Παρ' όλα αυτά, θεωρώ ότι πράγματι υπήρχαν περιπτώσεις που ξεπέρασα τα εσκαμμένα και οι επανορθώσεις έχει γίνει τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, εξ ου και η μετέπειτα σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και τρυφερότητας την οποία υποθέτω ότι έχετε αντιληφθεί .