TV + Series

Δωσίλογοι και πουλημένοι όσοι αμφισβητούν την ΕΡΤ

Ο Βαγγέλης Περρής βλέπει παλιά και νέα σίριαλ και εκπομπές

Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Φίλης καταγγέλλει ότι η ΕΡΤ κυβερνάται «από συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων... Δεν προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση... Είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση». Ο Κρίμπαλης, σύμβουλος προγράμματος που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, με ανάρτηση του επαναφέρει το θέμα της «παραδιοίκησης», η οποία επίσης «είναι εντεταγμένη σε ένα σύστημα εξυπηρέτησης ποικίλων ιδιοτελών και συντεχνιακών συμφερόντων». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα από τον Φίλη, καταλογίζει προσωπικές ευθύνες στον Νίκο Παππά γιατί «προτίμησε την πεπατημένη του παλαιοσυνδικαλιστικού παρελθόντος και τοποθέτησε ως επικεφαλής δύο ογδοντάχρονους μαθητευόμενους μάγους», ενώ «παρέδωσε τα κλειδιά στον πεινασμένο για εξουσία Καλφαγιάννη». Ο τελευταίος απάντησε με παράθεση αφοπλιστικών ντοκουμέντων. Υπογράφοντας μία ακόμα αγωνιστική - ηρωική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, χαρακτήρισε τους καταγγέλοντες σύντροφους του σαν «εντεταλμένους», ότι δηλαδή κάποιος τους έδωσε εντολή να κακολογήσουν την ΕΡΤ και αυτοί -προφανώς με κάποια ανταλλάγματα- το υλοποίησαν. Η κατηγορία είναι βαριά αλλά, όταν φέρει τις συγκεκριμένες υπογραφές, δεν απαιτείται περαιτέρω τεκμηρίωσή της.

ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ. ΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΘΟΛΟ

Οι ανακοινώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ, των εργαζομένων της, των εποπτευόντων υπουργών της κ.λπ. αναφέρονται σε «λασπολόγους, υπονομευτές, δολιοφθορείς, σουπιές, καρχαρίες, προβοκάτορες» κ.ά. Η κατανάλωση τόσης μαρξιστικής σκέψης για την έκδοση τόσο πολύπλοκων ανακοινώσεων, σε συνδυασμό με τις μελέτες για το μνημείο των πεσόντων, φαίνεται ότι απομυζούν το σύνολο του πολύτιμου χρόνου των εμπλεκομένων, γι' αυτό εδώ και τριάμισι χρόνια δεν μπορούν να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα της προκοπής και προβάλλουν χιλιοπαιγμένες συνεντεύξεις τεθνεώτων και τη Λωξάντρα. (Στο τελευταίο επεισόδιο ο Αλεκάκης πήγε να βρει τον Θόδωρο, αλλά απ' τη συνάντηση δεν φαινόταν τίποτε, γιατί από την πολλή χρήση της κασέτας η εικόνα ήταν πιο θολή κι από αγώνα ποδοσφαίρου όταν ανάβουν βεγγαλικά).

Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑ
«Ήταν αθώο το μαύρο στην ΕΡΤ;» αναρωτιούνται τα μέσα που θέλουν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα και προαναγγέλλουν σχετικές προανακριτικές επιτροπές. Δύσκολο αυτες οι επιτροπές να επιτελέσουν ουσιαστικό έργο γιατί αφενός δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, αφετέρου θα ακουστούν ενδιαφέρουσες ιστορίες που θα θίξουν τα ιερά και τα όσια της «αντίστασης στο μαύρο».

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Μαύρη θα είναι η νύχτα για το Mega. Σε μια από τις προσεχείς νύχτες θα κοιμηθούμε βλέποντας «Το σημάδι του έρωτα» και θα ξυπνήσουμε με το no signal στη συχνότητα. Η εξαφάνιση του καναλιού αναμένεται με αγωνία από τον Σκάι, ο όποιος ελπίζει ότι έτσι θα βελτιώσει τα κάπως καταστροφικά ποσοστά τηλεθέασης. Η προσδοκία είναι εντελώς βάσιμη διότι, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση (Δευτέρα 8 Οκτωβρίου), το Mega ξεπέρασε τον Σκάι στο δυναμικό κοινό (που φέρνει τις διαφημίσεις) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ!

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Η Μαρίνα Τσιντικίδου (μοντέλο και παρουσιάστρια της δεκαετίας του '90) κατήγγειλε για μπούλινγκ τον Αντρέα Μικρούτσικο (συμπαρουσιαστή της στις αρχές της δεκαετίας του '90) και προς βοήθειά του προσέτρεξε η Σοφία Βόσσου (σύντροφος του Μικρούτσικου κατά την ίδια εποχή). Η αναφορά της Βόσσου σε «σκουπίδια που δεν ξέρουν να μιλάνε ελληνικά» και η κατάληξη «ντροπή της, ντροπή της» υποχρέωσε την Μαρίνα Τσιντικίδου να επανέλθει και με γενναιοδωρία να συχωρέσει την τραγουδίστρια διότι «κατανοώ την κατάστασή της», αλλά και να απειλήσει ότι «εάν υπάρξει επόμενη προσβολή θα λάβω οποιαδήποτε μέτρα χρειαστούν προκειμένου να προστατέψω την υπόληψή μου από την μοχθηρία σας»! (Κάτι τέτοιες στιγμές η Λωξάντρα φαίνεται πολύ φρέσκια).