TV + Series

Η επόμενη σεζόν του Black Mirror θα αφήνει τον θεατή να διαλέξει τι θα συμβεί παρακάτω

Choose your own adventure και άλλα τέτοια

Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το κοινό της σειράς Black Mirror είναι φανατικό και μπόλικο, αφού η σειρά γνωρίζει τεράστια επιτυχία στο Netflix και ετοιμάζεται για την πέμπτη σεζόν της κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά. Επίσης πρόσφατα απέκτησε τέσσερα βραβεία Emmy, ένα εκ των οποίων ήταν και το Outstanding Television Movie.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι παθιασμένοι οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ακόμα πιο στενή σχέση με το αγαπημένο τους σόου, καθώς όπως φημολογείται η καινούρια σεζόν θα περιέχει ένα επεισόδιο όπου θα μπορούν οι ίδιοι να καθορίσουν την μοίρα των χαρακτήρων και την συνέχεια της ιστορίας.

Ως μορφή διήγησης κάτι τέτοιο ονομάζεται στα αγγλικά «choose your own adventure», που σημαίνει ότι εσύ διαλέγεις την περιπέτεια που θέλεις να ακολουθήσεις και ουσιαστικά μετατρέπεσαι στον ήρωα του αντικειμένου που παρακολουθείς. Ακούγεται σίγουρα σαν μία τεχνική που ταιριάζει στο κλίμα της σειράς, η οποία φαίνεται να ειδικεύεται στο ασυνήθιστο και δεν αφήνει ποτέ τον θεατή να χαλαρώσει ή να συνηθίσει εξαιτίας των μεμονωμένων επεισοδίων της.



Μάλιστα ο δημιουργός Charlie Brooker είχε αναφέρει στο παρελθόν πως σκέφτεται την ύπαρξη ενός σήκουελ του επεισοδίου San Junipero (που θεωρείται από τα καλύτερα ολόκληρης της σειράς) αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γραφτεί και να γυριστεί «με μία τελείως διαφορετική μορφή». Από την άλλη το Netflix επιθυμεί να επενδύσει και σε άλλες σειρές με την φόρμα του choose your own adventure, παρόλο που όπως ακούγεται οι περισσότερες θα απευθύνονται σε ανήλικο κοινό.

Αν κάτι τέτοιο έχει επιτυχία, ίσως ακολουθήσουν και άλλες δημοφιλείς σειρές όπως το Better Call Saul ή ακόμα και το Stranger Things, με πιθανό θέμα το ποιο μέλος της παρέας θέλεις να ακολουθήσεις.