TV + Series

Καλλιστεία: Φτώχεια, καλή καρδιά μα και γκρίνια

Τέτοια θλίψη ούτε στον Σκάι όταν παίρνουν τις τηλεθεάσεις

Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Καλλιστεία επέστρεψαν στις οθόνες! Αυτή τη φορά δεν τα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, αλλά το αδερφάκι του TVΜακεδονία, προσφέροντας στους τηλεθεατές ένα υπερθέαμα από αυτά που μέχρι τώρα απολαμβάναμε σε διαγωνισμούς για την ανάδειξη της «Μις Τρύγος» και «Star Διακοφτό», από τους οποίους και ζητάμε συγγνώμη.

Τα κορίτσια περπάτησαν ντυμένα με ό,τι είχε απομείνει στα καμαρίνια από κάποια επίδειξη ρούχων των αρχών του '80, οι κριτές παρέδωσαν τα αποτελέσματα μέσα σε φακέλους των ΕΛΤΑ (αυτά με το γαλανόλευκο πλαίσιο που πάνω γράφουν «par avion»), η Νικολέττα Ράλλη προσπάθησε να βγάλει μία άκρη με ό,τι συνέβαινε, αλλά η συνεχής αναφώνηση «πάλι χάθηκα» αποδεικνύει ότι το θηρίο ήταν ανίκητο. Το εναλλακτικό χάπενινγκ συμπληρώθηκε με τη θυμωμένη ράπερ Κατερίνα Στικούδη, η οποία περιέργως δεν συνοδευόταν από διαφήμιση σουβλατζίδικου όπως συμβαίνει στις περιοδείες της. Κρίμα, γιατί θα ταίριαζε.

«Το τηλεοπτικό προϊόν Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έληξε σήμερα». Το είπε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο επεισόδιο του My Style Rocks της Δευτέρας. Χιούμορ ή προφητεία;

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου παρουσιάζει το «Bake of Greece» με φρεσκάδα και άνεση, χωρίς να πέφτει ούτε στιγμή στην παγίδα του αυτοθαυμασμού και των λοιπών κλισέ που χρησιμοποιούν οι βετεράνες συναδέλφισσές της. Οι τελευταίες και γι' αυτή τη σεζόν παραμένουν πληκτικά αδιόρθωτες.

Το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» δεν αντέχει. Έπρεπε να πάει 11 η ώρα και να σταματήσει ο βαρύς ανταγωνισμός για να ξεφύγει απο τα μονοψήφια ποσοστά που πέρυσι θα φαίνονταν αδιανόητα. Αναμένονται νέα φιρμάνια απο τη Μεγάλη Πύλη για «περισσότερη ίντριγκα»...

Ο Σκάι είναι το κανάλι που έχει ξεδιπλώσει το σύνολο του προγράμματός του. Ένα πρόγραμμα ακριβό, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στις τουρκικές παραγωγές οι οποίες μέχρι τώρα ξελάσπωναν το σταθμό και τον έφερναν –με άνεση– στην πρώτη θέση της τηλεθέασης (η οποία συνοδεύεται με πολλές διαφημίσεις και επομένως υψηλές εισπράξεις). Απ' ό,τι φαίνεται η συνταγή έχει κουράσει, οι τηλεθεατές δεν αντέχουν να βλέπουν περσινά ξινά σταφύλια χωρίς ίχνος φρεσκάδας και ανανέωσης. Τα ποσοστά που καταγράφει η Νίλσεν στο δυναμικό κοινό ηλικίας 18 - 54 ετών, το οποίο και διαμορφώνει τα έσοδα του σταθμού, είναι αμείλικτα. Στη ζώνη 10.00-14.00 ο Σκάι χάνει από το Mega, τον ΑΝΤ1, τον Star και τον Αlpha. Στη ζώνη 14.00-16.00 χάνει από τον ΑΝΤ1 τον Star και τον Αlpha, ενώ ξεπερνά κατά 0,6%το Mega. Στη ζώνη 16.00-18.00 ο Σκάι χάνει από τον Star και τον ΑΝΤ1. Στη ζώνη 18.00 έως 20.00 ο Σκάι χάνει από τον Αlpha και τον ΑΝΤ1. Στη ζώνη 20.00-21.00 ο Σκάι χάνει από τον Αlpha, το Star και τον ΑΝΤ1, ενώ ξεπερνά κατά 0,1 το Έψιλον! Στην prime time 21.00- 24.00, όπου προβλήθηκε το νέο «Ελλάδα έχεις Ταλέντο», ο Σκάι χάνει από τον Star και τον Αlpha, ενώ ξεπερνά κατά 0,6 τον ΑΝΤ1. Για να βρεις πρωτιά στο σταθμό του Φαλήρου πρέπει να πας το πρωί από τις 7 έως τις 10. Δηλαδή στην ενημερωτική ζώνη του σταθμού, τη μόνη στην οποία δεν παρενέβη ακόμη ο εξ ανατολών δάκτυλος.

«Η τεμπελιά είναι σκυλί και η υπεροψία λιοντάρι. Κατασπαράζουν την επιτυχία», λέει μία τουρκική παροιμία που δυστυχώς έμεινε αμετάφραστη.