TV + Series

Ελλάδα έχεις Ταλέντο εν μέσω τυφώνων

Προσοχή στις γλάστρες που μπορεί να αποκολληθούν στο έδαφος!

Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με το που πέφτει το πρώτο πλάνο της νέας έκδοσης του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» αντιλαμβάνεσαι ότι φέτος η παραγωγή αντιμετωπίζει τις οντισιόν με  περισσότερο ευρωπαϊκό γούστο. Το κεντρικό σκηνικό είναι πολύ πιο λαμπερό από το περσινό. Δεν θυμίζει μαχαλά, δεν αποτελείται από ένα κακότυπωμένο σε μουσαμά λογότυπο που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τεντώσει. Είναι προσαρμοσμένο στο βασικό τηλεοπτικό κανόνα  που δεν συνδυάζει το σόου με τη μιζέρια. Μετά το πρώτο πλάνο αρχίζουν τα δύσκολα. Το σκηνικό από το οποίο Λιανός παρουσιάζει τους διαγωνιζόμενους αποτελείται από αρχαίες κολώνες, ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις, βάλε και ένα Λευκό Πύργο για να τσιμπήσουμε τηλεθεατές από τη Θεσσαλονίκη. Αν υπήρχε και η επιγραφή "hear the famous Greek mousaka" ο Λιανός θα μπορούσε άνετα να ανοίξει ταβέρνα στην Πλάκα. 

Το φετινό «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» αποτελεί συνέχεια του περσινού, αλλά στο πιο ξεθυμασμένο. Ο Τανιμανίδης δεν είπε τα πιο πετυχημένα του αστεία, μία μόνο διαγωνιζόμενη έκλαψε («Μαρίνα στεναχωρήθηκες»; τη ρώτησε η κριτική επιτροπή για να εξασφαλιστούν μερικά επιπλέον πλάνα θλίψης), εμφανίστηκαν γυμνά αγόρια αλλά χωρίς αυτή τη φορά η Μπακοδήμου να λιγώσει. Η τελευταία παρουσίασε το ταλέντο που προκάλεσε τις περισσότερες συζητήσεις. Κατόρθωσε να συγκρατήσει το αποκαλυπτικό ντεκολτέ της στα όρια της γονικής συναίνεσης.

Προς τον ΣΚΑΪ. Δεν μπορεί την ώρα που ο σκηνοθέτης κάνει κοντινό στην Μπακοδήμου να της πετάτε πάνω στο μισό της κεφάλι και ολόκληρο το μπούστο ένα τεράστιο διαφημιστικό που προωθεί το νέο πρόγραμμα. Τέτοια αντιαισθητική γκουμούτσα δεν βγαίνει ούτε στην τουρκική τηλεόραση κι αν δεν μας πιστεύετε έχετε τους ανθρώπους για να ρωτήσετε.

Οι διαγωνιζόμενοι στα τάλεντ σόου φαίνεται ότι εξαντλούνται. Στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» εμφανίστηκε και ένας κύριος που έκανε κόλπα με μαχαίρια. Αυτή τη φορά δεν μαγείρεψε. Του είχε κάνει πέρσι όταν συμμετείχε στο MasterChef!

Όλα τα σόου ψωνίζουν από το ίδιο μαγαζί. Η Ιωάννα Μπέλλα που απορρίφθηκε από το Next Top Model κέρδισε το διαγωνισμό για την ανάδειξη της φετινής «Σταρ Ελλάς» που μετέδωσε το TV Μακεδονία.

Στον ΣΚΑΪ περίμεναν ότι με την προβολή του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» θα φύγουν τα μαύρα σύννεφα του σκεπτικισμού που συνοδεύουν τα πρώτα βήματα της νέας σεζόν. Αμ δε! Αντί να κάμει ξαστεριά, ο ουρανός σκοτείνιασε ακόμα περισσότερο. Το 21,7% στο σύνολο του κοινού και κυρίως που 19,2% στο δυναμικό, μάλιστα σε μία Κυριακή που τα απέναντι κανάλια δεν είχαν πρεμιέρες, εντείνει την ανησυχία ότι φέτος οι πελάτες δεν ικανοποιούνται με το ξαναζεσταμένο φαγητό.

Προσοχή. Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Το «Ελλάδα Εχεις Ταλέντο» δεν αποτελεί  ακριβή επανάληψη του περσινού. Στο πρώτο επεισόδιο δεν εμφανίστηκε κάποιος που να μιμείται του Michael Jackson! Μάλλον το άφησαν για τα επόμενα επεισόδια ώστε να κρατάνε το κοινό σε αγωνία.

Τα «Αποκαλυπτικά plus» υπηρετούν την δημοσιογραφία και τον τηλεθεατή, επομένως ήταν λογικό να καλύψουν τον τυφώνα Ζορμπά με ανταποκρίσεις από τους τόπους του μαρτυρίου. Σε απευθείας σύνδεση με περιοχή που δεν συνέβαινε τίποτε, μία ρεπόρτερ ενημέρωσε το κοινό ότι «έχουν δοθεί στους πολίτες κάποια μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουνε, όπως να μην περπατάνε κάτω από τα μεγάλα δέντρα, τις μεγάλες γλάστρες, γενικότερα ότι μπορεί να αποκολληθεί στο έδαφος και να γίνει επικίνδυνο για την υγεία τους!» Είναι αυταπόδεικτο ότι έχει μάθει τα βασικά δίπλα στο Μένιο Φουρθιώτη.