TV + Series

Ο θρήνος της μητέρας φάλαινας για το νεκρό παιδί της - Ένα ακόμα BAFTA για το «Blue Planet 2» (video)

Τα δικά μας πλαστικά και βιομηχανικά απόβλητα σκοτώνουν τα παιδιά των πανάρχαιων θηλαστικών των ωκεανών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το βραβείο «Must See Moment» (σ.σ. Η Στιγμή που Πρέπει να Δεις) της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, BAFTA, απονεμήθηκε στο Blue Planet 2 του BBC που απαθανάτισε ίσως την πιο συγκινητική στιγμή που έχει ποτέ κινηματογραφηθεί στα χρονικά των ντοκιμαντέρ για τον μπλε πλανήτη των θαλασσών και των ωκεανών. Είναι η στιγμή που η φάλαινα - πιλότος και μητέρα θρηνεί τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού και δεν μπορεί με τίποτα να το αποχωριστεί.

Ένας θάνατος που αποδίδεται στα δικά μας βιομηχανικά απόβλητα και πλαστικά.  

 

 


«Αυτή η μητέρα κουβαλάει μέρες τώρα το νεογέννητό της. Αλλά είναι νεκρό. Δεν μπορεί με τίποτα να το αποχωριστεί παρόλο που είναι νεκρό εδώ και ημέρες», ακούγεται να λέει ο εκφωνητής του Blue Planet ο πασίγνωστός σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο. Και συνεχίζει: «Οι φάλαινες πιλότοι έχουν μεγάλο εγκέφαλο και βιώνουν πολλά συναισθήματα. Η απώλεια αυτού του βρέφους έχει επηρεάσει όλη την οικογένεια».

 

 



Όταν αυτό το επεισόδιο προβλήθηκε στη βρετανική τηλεόραση οι τηλεθεατές έκαναν λόγο για μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές που είχαν ποτέ ζήσει  μπροστά στη μικρή οθόνη.