TV + Series

Ο θρήνος της μητέρας φάλαινας για το νεκρό παιδί της - Ένα ακόμα BAFTA για το «Blue Planet 2» (video)

Τα δικά μας πλαστικά και βιομηχανικά απόβλητα σκοτώνουν τα παιδιά των πανάρχαιων θηλαστικών των ωκεανών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mother pilot whale grieves over her dead calf  - The Blue Planet II: Episode 4 preview - BBC One

Το βραβείο «Must See Moment» (σ.σ. Η Στιγμή που Πρέπει να Δεις) της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, BAFTA, απονεμήθηκε στο Blue Planet 2 του BBC που απαθανάτισε ίσως την πιο συγκινητική στιγμή που έχει ποτέ κινηματογραφηθεί στα χρονικά των ντοκιμαντέρ για τον μπλε πλανήτη των θαλασσών και των ωκεανών. Είναι η στιγμή που η φάλαινα - πιλότος και μητέρα θρηνεί τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού και δεν μπορεί με τίποτα να το αποχωριστεί.

Ένας θάνατος που αποδίδεται στα δικά μας βιομηχανικά απόβλητα και πλαστικά.  

 

 


«Αυτή η μητέρα κουβαλάει μέρες τώρα το νεογέννητό της. Αλλά είναι νεκρό. Δεν μπορεί με τίποτα να το αποχωριστεί παρόλο που είναι νεκρό εδώ και ημέρες», ακούγεται να λέει ο εκφωνητής του Blue Planet ο πασίγνωστός σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο. Και συνεχίζει: «Οι φάλαινες πιλότοι έχουν μεγάλο εγκέφαλο και βιώνουν πολλά συναισθήματα. Η απώλεια αυτού του βρέφους έχει επηρεάσει όλη την οικογένεια».

 

 

pilot_whale1.jpg


Όταν αυτό το επεισόδιο προβλήθηκε στη βρετανική τηλεόραση οι τηλεθεατές έκαναν λόγο για μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές που είχαν ποτέ ζήσει  μπροστά στη μικρή οθόνη. 

pilot_whale_3.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ