TV + Series

15 λόγοι που δεν θέλω να βλέπω MasterChef τώρα που έφυγε η Μάγκυ

Το παραδέχομαι! Είμαι Μαγκικιά μέχρι το κόκκαλο!

sgdi.jpg
Μαριάννα Μαρμαρά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
magki.jpg

Ακόμη κι εσύ που δεν έχεις δει ούτε καν ένα επεισόδιο MasterChef, σίγουρα έχεις ακούσει για τη Μάγκυ. Έχεις δει φωτογραφίες της στα social media. Έχεις ακούσει κάποιο γνωστό σου να την εξυμνεί ή να την εξυβρίζει.

Ναι, το MasterChef είναι το φετινό Survivor και η Μάγκυ, αν όχι ο αντίστοιχος Γιώργος Αγγελόπουλος, είναι σίγουρα η αντίστοιχη Ειρήνη Παπαδοπούλου. Γιατί; Οι αντίπαλοί της τη σιχαίνονται, γιατί πολύ απλά είναι καλύτερη από αυτούς, και τεράστια μερίδα του κοινού την αποθεώνει.

Η φετινή δημοσιογραφική ομάδα και παραγωγή του MasterChef έχει καταφέρει κάτι παραπάνω από το να κάνει μια τηλεοπτική επιτυχία. Πήραν μια ξεκάθαρη αμερικανιά και κατάφεραν να τη φέρουν με ευρεσιτεχνικό τρόπο στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα. Σκέψου τώρα αντί να βρισκόμαστε στο 2018, να βρισκόμαστε στο 2008 και να βλέπεις το επεισόδιο που οι κριτές έβαλαν τους παίκτες να ψαρεύουν τα ψάρια που θα μαγειρέψουν. Λες και ο Κοντιζάς, ο Ιωαννίδης και ο Κουτσόπουλος για να μαγειρέψουν στο εστιατόριό τους ρίχνουν παραγάδι κάθε βράδυ. Παρ’ όλα αυτά, το 2018 δεν μας έκανε εντύπωση. Το αντίθετο! Είδαμε το επεισόδιο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αποδοκιμάζοντας αυτούς που δεν συμπαθούμε και αποθεώνοντας τους αγαπημένους μας παίκτες, λες και βλέπουμε το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα.

Εγώ ήμουν Μαγκικιά ως το τέλος και μέχρι την τελευταία στιγμή ήθελα, και όχι γιατί την συμπαθούσα αλλά γιατί ήταν οφθαλμοφανές ότι το άξιζε, να γίνει η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα MasterChef. Τώρα, που έφυγε για ένα παλιοαυγό, έχω μουλαρώσει και δεν μπορώ να ξαναδώ MasterChef.

Γιατί; Ιδού:

  1. Διότι μόνο και μόνο που μια κλίκα ανδρών δεν συμπαθούσε μια γυναίκα επειδή μαγείρευε τέλεια, είναι αρκετό να με κάνει να τη θέλω να παραμένει μέσα στο παιχνίδι, για να βλέπω τις ξινισμένες φάτσες τους.
  2. Διότι δεν θα ξεχάσω ποτέ τις φάτσες όλης αυτής της κλίκας, τότε που οι αποχωρήσαντες παίκτες έδωσαν νέα μάχη για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όταν άκουσαν πως βαθμολόγησαν με την υψηλότερη βαθμολογία χωρίς να το ξέρουν το πιάτο της Μάγκυς.
  3. Διότι δεν είναι ούτε γατούλα ούτε ναζιάρα. Είναι μια γυναίκα που μαγειρεύει με στόχο τη νίκη και κοιτάζει τη δουλειά της.
  4. Διότι δεν έγλειφε κανέναν κι από την αρχή δεν υποκρίθηκε ότι μπήκε σε αυτό το ριάλιτι για την εμπειρία, αλλά είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει να νικήσει το MasterChef, ό,τι δηλαδή ήθελαν όλοι, μόνο που εκείνη το έλεγε ξεκαθάρα.
  5. Διότι δεν υποκρίθηκε τη φίλη σε κανέναν μόνο και μόνο για να γίνει αρεστή. Δεν παίζει χαστουκάκια με τους συμπαίκτες της και τους αποκαλεί «αδερφέ», λες και γνωρίζονται 20 χρόνια, όπως οι άλλοι, αλλά είναι ειλικρινής.
  6. Διότι προσπάθησε πολλές φορές η κλίκα που έφτιαχνε τα χειρότερα πιάτα να την πετάξει έξω, αλλά προς απογοήτευσή της η Μάγκυ πάντα επέστρεφε. Θυμήσου το επικό επεισόδιο με τη δοκιμασία με το ψωμί. Το χειρότερο πιάτο ήταν του Τσίκιλη, αλλά η συνεννοησούλα την προηγούμενη ημέρα με Βασίλη και Γωγώ έβγαλε «στη σέντρα» τη Μάγκυ και ο Τσίκιλης ποιούσε τη νήσσαν. Τελικά, την πλήρωσε ο Βασίλης. Αυτά παθαίνεις όταν μπλέκεις με τις κλίκες, την πληρώνεις χωρίς να φταις.
  7. Διότι πολλές φορές, βοήθησε ερασιτέχνες, βλέπε Ηλέκτρα και Γωγώ, και τις κράτησε στο παιχνίδι με τις μαγειρικές της γνώσεις, αλλά μετά της καταλόγιζαν ότι τις βοηθούσε για να φανεί. Τι να φανεί; Ότι ξέρει να μαγειρεύει καλύτερα από εσάς; Φαινόταν κι από την αρχή. Πιο οφθαλμοφανές δεν είχες στο παιχνίδι!
  8. Διότι οι κατά τα άλλα τέλειοι πατεράδες – συμπαίκτες της, απέξω-απέξω αμφισβητούσαν το πόσο καλή μητέρα είναι, επειδή το παιδί της έμενε με τον πατέρα του για όσο καιρό εκείνη συμμετείχε στο MasterChef. Με τον πατέρα του, όχι με κανέναν ξένο ούτε με γιαγιά και παππού, με τον πατέρα του, με αυτόν δηλαδή που είναι το ίδιο υπεύθυνος με εκείνη για το παιδί. Και στην τελική, κι εσείς δεν αφήσατε τα παιδιά σας, ρε πατεράδες, της χρονιάς; Ή επειδή είναι γυναίκα πρέπει να κάτσει σπίτι να φυλάει το παιδί μέχρι να πάει φαντάρος;
  9. Διότι μόνο σαμπάνιες που δεν άνοιξαν οι κατά τα άλλα φιλεύσπλαχνοι γονείς, όταν αρρώστησε το παιδί της και αναγκάστηκε να φύγει από το παιχνίδι.
  10. Διότι μόνο για αυτήν αντέδρασαν, όταν τέσσερις αποχωρήσαντες παίκτες επέστρεψαν έπειτα από δοκιμασία, ξανά στο παιχνίδι.
  11. Διότι ήταν μια απίστευτη ηδονή να τη βλέπεις να κερδίζει έναν-έναν τους συμπαίκτες της με απόλυτη πειθαρχία και επιμονή και να κερδίζει τη δοκιμασία των 10.000 ευρώ.
  12. Διότι ήταν πολύ γλυκό να ακούς από τον εξώστη τον γιο της να της φωνάζει: «Mamma, amore mio»!
  13. Διότι ήταν πολύ δύσκολο να χωνέψουν ότι μαγειρεύει τόσο καλά, ενώ δεν είναι επαγγελματίας σεφ, όπως αυτοί, και κάνουν τα πάντα να αποδείξουν το αντίθετο. Καλέ, πιείτει μια σοδίτσα και θα κατέβει πιο εύκολα.
  14. Διότι ήταν ειλικρινής μέχρι το τέλος. Δεν υποκρίθηκε ότι κρατά ίσες αποστάσεις από όλους, γιατί κανένας στην τελική εκεί μέσα δεν το κάνει. Με ειλικρίνεια δήλωσε ότι κατά τη γνώμη της αξίζει στον Τιμολέοντα ο τίτλος του MasterChef.
  15. Διότι την έτρεμαν. Μόνο και μόνο για αυτό, όταν βλέπεις τη μανία κάποιων να απομονώσουν έναν άλλον από την παρέα, το παιχνίδι είχε μοναδικό ενδιαφέρον ως τηλεοπτικό προϊόν να το παρακολουθείς κι εσύ, που δεν ξέρεις να βράζεις ούτε ένα αυγό.

Haters, δικό σας!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ