TV + Series

Παρκ Τσαν Γουκ: «Ανυπομονώ να αρχίσουμε τα γυρίσματα στην Ακρόπολη. Εύχομαι και στον ναό του Ποσειδώνα»

Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης της «Μικρής Τυμπανίστριας» μίλησε στην A.V.

344759-716390.jpg
Μαρία Τσοσκούνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_2379.jpg

Εδώ και τρεις ημέρες, ένα πολυπληθές κινηματογραφικό  συνεργείο έχει εγκατασταθεί στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου UCL στην περιοχή του Bloomsbury όπου υπό βροχή έχουν ξεκινήσει  τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς  «Η Μικρή Τυμπανίστρια»,  παραγωγής BBC.

Υπό βροχή ο σκηνοθέτης καθοδηγεί τα γυρίσματα στο UCL,Λονδίνο:

img_2352_1.jpg

img_2350_1.jpg

Η σειρά είναι μεταφορά του κατασκοπευτικού μυθιστορήματος του Τζον Λε Καρέ “The Little Drummer Girl” και η μεταφορά στην μικρή οθόνη γίνεται υπό τις οδηγίες του διακεκριμένου Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ, τον οποίο και συναντήσαμε σε ένα διάλειμμα των γυρισμάτων για να τον ρωτήσουμε σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την άρνηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να παραχωρηθεί ο ναός  του Ποσειδώνα στο Σούνιο για τις ανάγκες της ταινίας.

Στην είσοδο του UCL (University City College) στο Λονδίνο έχουν στηθεί τα σκηνικά για τα γυρίσματα της "Μικρής Τυμπανίστριας":
img_2347.jpg
img_2231.jpg
img_2224.jpg
img_2254.jpg

Η αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου μετατράπηκε σε αίθουσα μακιγιάζ και βεστιάριου:
img_2371_1.jpg
img_2370_1.jpg

 

Ομπρέλες εποχής, τσάντες ακόμη κι ένα ταγάρι από τη Ρόδο, όλα αντικείμενα της δεκαετίας του'80:
img_2364.jpg
img_2363.jpg

Παρασκευή 30 Απριλίου 2018, τρίτη ημέρα γυρισμάτων.  Βρέχει και σήμερα. Γύρω από τα σκηνικά που έχουν στηθεί και θυμίζουν δεκαετία του ΄80 όλοι, ηθοποιοί, τεχνικοί, φροντιστές και ηχολήπτες, τρέχουν πάνω κάτω ενώ ο ίδιος ο Παρκ Τσαν Γουκ, φορώντας ένα μακρύ αδιάβροχο πανωφόρι με κουκούλα και κρατώντας στο χέρι του ένα θερμός με τσάι –μάλλον- είναι παρών σε κάθε σκηνή και μάλιστα υπό βροχή και χωρίς ομπρέλα. Πήρα το θάρρος να τον πλησιάσω. Με χαιρέτησε με την χαρακτηριστική υπόκλιση και μου είπε ότι ανυπομονεί να έρθει  την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα: «Έχουμε να κάνουμε γυρίσματα στα νησιά αλλά και στην Αθήνα, στην Ακρόπολη». Και χαμογελώντας  ευχήθηκε να επιτραπεί  η είσοδος του κινηματογραφικού συνεργείου στο Σούνιο : «Ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε την άδεια και για τον ναό του Ποσειδώνα».

Χαιρετίσματα στην Athens Voice από τον Park Chan-wook:
img_2386.jpg


img_2262.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ