TV + Series

Η «Τροία» έρχεται στις οθόνες τον Απρίλιο

Το trailer της αμφιλεγόμενης σειράς υπόσχεται δυνατές μάχες και συγκινήσεις

Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ιστορία του Τρωικού Πολέμου έχει γίνει και παλαιότερα αντικείμενο κινηματογραφικής σύλληψης, το 2004 στην «Τροία» του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν, όπου το ρόλο του Αχιλλέα είχε υποδυθεί ο Μπραντ Πιτ. 14 χρόνια μετέπειτα η Τροία επιστρέφει, στις 6 Απριλίου, αυτή τη φορά ως μια σειρά 8 επεισοδίων σε μια συμπαραγωγή του BBC και του Netflix.

Imdb

Η σειρά έχει ήδη κεντρίσει πάνω της τα βλέμματα, καθώς οι ρόλοι των Αχιλλέα, Πάτροκλου και Δία έχουν δοθεί σε έγχρωμους ηθοποιούς. Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές και πολύς κόσμος απείλησε το Netflix με απειλές για διακοπή συνδρομής.

Ο σκηνοθέτης Όουεν Χάρις θα παρουσιάσει τον Τρωικό Πόλεμο μέσα από τη σκοπιά της βασιλικής οικογένειας των Τρώων, κατά την περίοδο της κορύφωσης της πολιορκίας της πόλης.

Imdb

Τα σχόλια, πάντως κάνουν λόγο για μία αναμφίβολα εντυπωσιακή σειρά επεισοδίων, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και ο Πιρς Βενγκέρ, υπεύθυνος για τις δραματικές σειρές του BBC «Δεν έχει ξαναπροβληθεί στην τηλεόραση κάτι αντίστοιχο. Πρόκειται για ιστορία 3.000 ετών, η οποία ετοιμάστηκε σε επική κλίμακα»