TV + Series

Narcos: «Κινδυνεύετε χωρίς τις ευλογίες της Εσκομπάρ Α.Ε.»

Το μήνυμα του αδελφού του Πάμπλο προς το Netflix μετά το θάνατο εργαζόμενου στην παραγωγή της σειράς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372631-769563.jpg

Δραματική έκκληση προς τα στελέχη του Netflix απευθύνει ο αδελφός του διαβόητου βαρόνου του κολομβιανού καρτέλ του Μεντεγίν, Πάμπλο Εσκομπάρ, με αφορμή το θάνατο του Κάρλος Μουνιόθ Πορτάλ στο Μεξικό. Ο 37χρονος, άνθρωπος της παραγωγής που έκανε ρεπεράζ για την τηλεοπτική σειρά «Narcos» βρέθηκε νεκρός από σφαίρα δίπλα στο αυτοκίνητό του σε μια απόμερη περιοχή κοντά στο Μπαρτόλο Ακτομπάν του Μεξικού. Είναι μία από τις περιοχές από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στη χώρα.

Ο Ρομπέρτο ντε Χεσούς Εσκομπάρ Γκαβίρια, αδελφός του Πάμπλο, προειδοποιεί το Netflix να αλλάξει το πρωτόκολλο του σε θέματα ασφάλειας, διότι κινδυνεύει να θρηνήσει κι άλλα θύματα. Ο 71χρονος υποστηρίζει ότι το «Narcos» πρέπει να φύγει από την Κολομβία και το Μεξικό. Διευκρινίζει ότι θα είναι πιο ασφαλές για όλους - ηθοποιούς, τεχνικούς, παραγωγούς - τα γυρίσματα της σειράς να συνεχιστούν μακριά από τα καρτέλ τους. «Είναι επικίνδυνο, πολύ επικίνδυνο να κάνουν γυρίσματα χωρίς τις ευλογίες μας, της Εσκομπάρ Α.Ε.. Αυτή είναι η χώρα μας», είπε ο Ρομπέρτο ντε Χεσούς σε συνέντευξή του στο «Hollywood Reporter».

Στα νιάτα του ο αδελφός του Εσκομπάρ ήταν ο υπ' αριθμόν ένα «εκτελεστής» όλων των βρόμικων αποστολών του βαρόνου των ναρκωτικών. «Το Netflix πρέπει να βρει μπράβους για να προστατεύσει τους ανθρώπους του», σημείωσε.

Ο Πορτάλ για πολλά χρόνια αναζητούσε τοποθεσίες για αμερικανικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που γυρίζονταν στο Μεξικό, όπως το «Sicario: ο Εκτελεστής», «Fast and Furious» και Τζέιμς Μποντ.

Narcos

«Γνωρίζουμε το θάνατο του Πορτάλ Κάρλος Μουνιόθ, ενός σεβαστού διευθυντή τοποθεσίας και μεταφέρουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς του. Τα γεγονότα παραμένουν άγνωστα καθώς οι αρχές συνεχίζουν να διερευνούν τι συνέβη», δήλωσε το Netflix.

Φίλος του εκλιπόντος είπε στην ισπανική  El Pais ότι ο 37χρονος μετέβη σε τοποθεσία για να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες για το Netflix. Οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του είναι ακόμα άγνωστες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ