TV + Series

«Μπορούμε να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά;»

​Το νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic «Before The Flood» κάνει πρεμιέρα και ο DiCaprio προσπαθεί να δώσει απάντηση

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328204-678192.jpg

Ο Leonardo DiCaprio ξεκινά ένα παγκόσμιο ταξίδι ψάχνοντας απαντήσεις για την κλιματική αλλαγή στο νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic Channel «Before The Flood». Ο DiCaprio μαζί με τον Fisher Stevens θα εξετάσουν τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και αν μπορούμε να δράσουμε πριν να είναι πια πολύ αργά. Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής Martin Scorsese, θα προβάλλεται στο National Geographic Channel, το οποίο είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης.

Μετά τον πρόσφατο ορισμό του ως «Αγγελιοφόρος της Ειρήνης για την Κλιματική Αλλαγή» από τον Ο.Η.Ε., o βραβευμένος με Oscar Leonardo DiCaprio αναλαμβάνει ένα ρόλο ζωής, ξεκινώντας ένα δύσκολο ταξίδι από τις μακρινές όχθες της Γροιλανδίας έως τα φλεγόμενα δάση στη Σουμάτρα και τις μυστικές αίθουσες στο Βατικανό, αναζητώντας απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Το «Before The Flood» παρουσιάζει με επιστημονικά παραδείγματα, την επιδείνωση της περιβαλλοντικής κρίσης που διαταράσσει την ισορροπία του κλίματος στον πλανήτη, ενώ μας φέρνει αντιμέτωπους με την αλήθεια για το μέγεθος της καταστροφής που έχουμε προκαλέσει στον πλανήτη και για το πόσο χρονικό διάστημα μας απομένει για την εύρεση λύσης, προτού καταστραφεί ολοσχερώς το οικοσύστημα. Ακόμη, συνομιλεί με ισχυρές προσωπικότητες από κάθε πτυχή της κοινωνίας τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις ανεπτυγμένες χώρες.

«Η κλιματική αλλαγή είναι η πιο σοβαρή απειλή που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο πλανήτης» τονίζει ο DiCaprio. «Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, με μία φωνή και να απαιτήσουμε δράση τώρα! Η ίδια μας η επιβίωση εξαρτάται από αυτό. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις επιπτώσεις αλλά και τις λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, χωρίς τα δεδομένα να έχουν επηρεαστεί, όπως συχνά συμβαίνει, από όσους έχουν οικονομικό συμφέρον από την παραγωγή ορυκτών καυσίμων».

To «Before The Flood» κάνει πρεμιέρα στο National Geographic Channel την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 21:00. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ