TV + Series

Vinyl: πίστεψε το hype

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πιο φετιχιστική περίοδος της ποπ κουλτούρας αναβιώνει στο νέο δράμα εποχής του HBO που φέρει την υπογραφή των Μάρτιν Σκορσέζε και Μικ Τζάγκερ: τα νεοϋορκέζικα seventies, μαζί με τη διονυσιακή κουστωδία τους από άγρια νιότη, ιδρωμένο ροκ εν ρολ, ναρκωτικά, σεξ, κραυγαλέα μόδα και αμύθητα ποσά στα χέρια του βιότοπου της μουσικής βιομηχανίας. 

Τα κανάλια Novacinema φρόντισαν να πιάσουν το σφυγμό της εποχής και μας πρόσφεραν σε αποκλειστικότητα την παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου κύκλου της σειράς, μια πρεμιέρα η οποία εκπλήρωσε κάθε υπόσχεσή της. Η εναρκτήρια σκηνή, μια σπουδή στο τηλεοπτικό θέαμα ανώτερης κλάσης που αγγίζει την τέχνη του σινεμά, υπήρξε ενδεικτική όσων θα ακολουθήσουν.

Ο ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρίας Richie Finestra, τον οποίο υποδύεται ο «καλτ», όσο και γνώριμος του σκορσεζικού σύμπαντος από το «Boardwalk Empire», Bobby Cannavale), σνιφάρει μερικές γραμμές προτού βρεθεί στο μέσον ενός ξέσαλου πλήθους, που παρακολουθεί τους New York Dolls να ερμηνεύουν το «Personality Crisis», πλουμιστοί με το make up και τις glam φορεσιές τους, ενόσω το ακροατήριο γίνεται μια ηδονική μάζα από χορευτικές φιγούρες, μαλλιά που ανεμίζουν και κορμιά που σε παρασύρουν στον στρόβιλο του αμερικάνικου πανκ – ο ορισμός του cool σε μια μόλις σεκάνς που δίνει τον τόνο των επόμενων εννέα επεισοδίων.

«Vinyl» ωστόσο δεν είναι μόνο Τζάγκερ, ούτε Σκορσέζε. Πρώην διευθυντές του Rolling Stone (Rich Cohen), συνδημιουργοί του «Sopranos» και του «Boardwalk Empire» (Terence Winter), καθώς και του «Breaking Bad» (George Mastras), συμπρωταγωνιστές σαν τους Olivia Wilde, Juno Temple, αλλά και το γιο του Τζάγκερ, Τζέιμς, αυτή είναι μια παραγωγή φτιαγμένη από σπεσιαλίστες της κινηματογραφικής αφήγησης, με στόχο το καθηλωτικό υπερθέαμα.

Info: Η σειρά «Vinyl» σε παραγωγή Μάρτιν Σκορσέζε, Τέρενς Γουίντερ και Μικ Τζάγκερ προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική, κάθε Κυριακή στις 4:00 και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα 22:10. Αν δεν θέλεις να το ξενυχτάς υπάρχει και η εναλλακτική να τη δεις live στο tablet, το PC ή το Smartphone ή Οn Demand μέσω Nova GO και χωρίς επιπλέον χρέωση.