- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν λελέβω σε! Μετάφραση: δεν σε χαίρομαι. Που το Grexit από το Γιούρογκρουπ το περιμέναμε, από τη Γιουροβίζιον μας ήρθε. Το Σόιμπλε φοβόμασταν, το Αζερμπαϊτζάν μας την έφερε. Από τη Λαγκάρντ περιμέναμε την ψυχρολουσία, ο Τσακνής μας την κέρασε. Argoς θάνατος, όνομα και πράμα. Μέχρι να τελειώσει το τραγούδι και η ψηφοφορία μας βγήκε η πίστη, ούιιι.
Άτιμη Ευρώπη, σκότωσες τα όνειρά μας. Αλλά κι εμείς φιρί φιρί πηγαίναμε, με αυτό το mix and match μουσικό αμπλαούμπλα. Ποντιακές λίρες, γιουρομπίτια, χιπχοπάκια, σαν να λέμε πας να κάνεις πιάτο με περέκ, ρος μπιφ, μπέργκερ, μπαλσάμικα, κιντέατα και κράνμπερι. Τι θα γίνει; Σκατά φαγητό θα γίνει.
Και να πω και το άλλο; Κράζαμε τον Ρακιντζή με το λουκ Ρομπότ που Σκοτώνω Κατσαρίδα στη Γωνία (Μπλέιντ Ράνερ σε σχέση με τους Πόντιους!), αλλά πέρασε στον τελικό. Ενώ τα πνευματικά παιδιά του Κοντογιαννίδη με ολίγη από Τουπάκ και καραόκε μπουζούκι Ζαμπέτα, φάση global αχταρμά sounds, αποκλείστηκαν από τα αποδυτήρια.
Ασ’ τα να πάνε από όπου κι αν το δεις. Όπως θα έλεγε και ο Ντάισελμπλουμ στο Βαρουφάκη με ένα Φ: Συγχαρητήρια Argo, μόλις σκοτώσατε την Τρόικα της αισθητικής, δηλαδή τη μουσική, τη στιχουργική, τη μόδα (μα με βράκες χεσμεντέν!). Όσο για το σκηνικό, ο μπαρμπα-Γιώργης του Λούνα Παρκ σε πιο μίνιμαλ ντεκόρ έπαιζε!
Εμένα άλλο με προβληματίζει. Μιας που οι στίχοι περί του προσφυγικού δεν συγκίνησαν κανέναν ώστε να μας δώσει κανένα ψηφαλάκι, μήπως επηρεαστούν αρνητικά και οι κριτές των Νόμπελ; Κι έτσι, εκτός από το Πανελλήνιο, κυνηγάνε τους Argo και οι γιαγιάδες της Λέσβου; Γιατί η ελληνική ιστορία διδάσκει πως μιας εθνικής καταστροφής μύριες έπονται.
Επιμύθιο ή και το μάθημα που πήραμε, αν πήραμε, από το χθεσινό αποκλεισμό. Στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως του πόσο ωραία νομίζεις πως βαράς το νταούλι σου, η «αγορά» χορεύει σε συγκεκριμένο τέμπο. Η Γιουροβίζιον είναι ένα χαρούμενο γκέι τρας πανηγύρι, ούτε πολιτικά μανιφέστα σηκώνει ούτε εκπολιτισμό των «βαρβάρων». Μω την πίστη σ’ yo και το θάμα σ’ yo, τσεκ δις άουτ, Σουμελά μας!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «Λωξάντρα» ήταν η τελευταία ασπρόμαυρη τηλεοπτική σειρά η οποία προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1980
Η ηθοποιός αναρρώνει σε κέντρο αποκατάστασης – Το ατύχημα και ο σοβαρός τραυματισμός στη σπονδυλική στήλη
Από την επιτυχία του Breaking Bad μέχρι τη δράση του για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ο RJ Mitte άφησε το δικό του αποτύπωμα
Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον τηλεοπτικό σταθμό
Το αιχμηρό σχόλιο μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Η μαγική στιγμή που άλλαξε τα πάντα και την έκανε να χορέψει καταπληκτικά στο πρώτο live
Τα αστεία για τις σχέσεις της ηθοποιού
Ανοιχτό κάλεσμα για 500 κομπάρσους που θέλουν να συμμετάσχουν
Φινάλε έκανε το βράδυ της Τετάρτης η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023 σε ηλικία 54 ετών, από τις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης
Η χιουμοριστική πρόταση του παρουσιαστή και η απάντηση του δημάρχου της Νέας Υόρκης
Η τηλεοπτική Κέλι Καπόφσκι μίλησε για τα δικαιώματα
Η πρωταγωνίστρια και εκτελεστική παραγωγός του «Lioness» μίλησε για τις εξαντλητικές απαιτήσεις της σειράς
Ο Ένγκιν Μπάλαμπαν στην 6η και τελευταία σεζόν με φόντο την Ελλάδα
ΠΡΟΣΟΧΗ: SPOILERS – και επίσης μην τη δείτε, τρώγοντας
Η ατάκα που ξεχώρισε στο νέο τρέιλερ της όγδοης σεζόν του «The Kardashians»
Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τους νικητές της 78ης απονομής
Ο Φορντ και η Τζιν Σμαρτ κυνηγούν ιστορικές νίκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.