Τεχνολογια - Επιστημη

Το επόμενο grand project του Elon Musk είναι ένας supercomputer

Ίδρυσε την xAI πέρυσι ως αντίπαλο δέος της OpenAI

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Elon Musk
© EPA/TOLGA AKMEN

Elon Musk: Ένας supercomputer το επόμενο εγχείρημα του Αμερικανού επιχειρηματία

Ο Elon Musk δήλωσε πρόσφατα στους επενδυτές ότι η νεοφυής επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης xAI σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν υπερυπολογιστή για να τροφοδοτήσει την επόμενη έκδοση του AI chatbot Grok, ανέφερε το Σάββατο το «The Information» επικαλούμενο μια παρουσίαση προς τους επενδυτές.

Ο Musk δήλωσε ότι θέλει να θέσει σε λειτουργία τον προτεινόμενο υπερυπολογιστή μέχρι το φθινόπωρο του 2025, σύμφωνα με την έκθεση, προσθέτοντας ότι η xAI θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Oracle για την ανάπτυξη του τεράστιου υπολογιστή.

Όταν ολοκληρωθούν, οι συνδεδεμένες ομάδες τσιπ - οι ναυαρχίδες της Nvidia NVDA.O H100 μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) - θα είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερες από τις μεγαλύτερες συστάδες GPU που υπάρχουν σήμερα, ανέφερε το «The Information» επικαλούμενο τον Musk από μια παρουσίαση που έκανε σε επενδυτές τον Μάιο.

Η οικογένεια των ισχυρών GPU H100 της Nvidia κυριαρχεί στην αγορά τσιπ για κέντρα δεδομένων για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτηθεί λόγω της υψηλής ζήτησης.

Ο Musk ίδρυσε την xAI πέρυσι ως αντίπαλο δέος της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft και της Google της Alphabet. Ήταν επίσης συνιδρυτής της OpenAI.

Νωρίτερα φέτος, ο Musk δήλωσε ότι η εκπαίδευση του μοντέλου Grok 2 χρειάστηκε περίπου 20.000 GPUs Nvidia H100, προσθέτοντας ότι το μοντέλο Grok 3 και μετά θα απαιτήσει 100.000 τσιπ Nvidia H100.

Πηγή: Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.